發表主題 回覆文章
西田
XXX.XXX.225.34

發表發表於: Fri Aug 29, 2008 10:25 am

廣告贊助 [隱藏]
我地因為想生小朋友,所以於2010年結束快要10年的拖友關係。
回頂端
ginna
XXX.XXX.88.101

發表發表於: Wed Sep 17, 2008 2:48 pm

大家想一起渡過每一日! Embarassed
回頂端
Yan & Tim
XXX.XXX.33.8

發表發表於: Sat Sep 27, 2008 7:26 pm

我們都想生BB了! Embarassed Embarassed
回頂端
moon 劉太
XXX.XXX.49.238

發表發表於: Mon Oct 06, 2008 9:15 pm

拍拖都一段日子, 初初是好有結婚的動力, 但時間長了, 已經無咩推感覺。 Sad
最終我是因為有老人家, 要完成佢的心願, 所以結婚囉。
Cool
回頂端
肥 Bear
XXX.XXX.78.234

發表發表於: Sat Oct 11, 2008 5:43 pm

結婚係人生另一個開始!有自己屋企,自己嘅下一代!
回頂端
肥poohpooh
XXX.XXX.196.155

發表發表於: Fri Oct 17, 2008 4:15 pm

我同男朋友拍左10年拖, 我到目前為止都未搵到一個好想好想結婚嘅理由, 第一, 婚後冇依家咁自由, 第二, 怕做家務, 怕做管家婆, 唔想做鵝, 日鵝夜鵝, 鵝到自己都憎自己, 第三, 自己屋企返工近d, 第四, 想同爸爸媽媽一齊住, 我知道兩種係唔同嘅愛, 但我覺得父母嘅愛先係全世界最偉大&最冇條件嘅, 屋企咁好點解要嫁去做人阿四. 其實你地唔好以為我唔夠愛我男朋友, 我地都好愛對方, 離不開對方, 感情好深厚, 係半同居關係. 但講到結婚, 可能我係理智型, 我會諗好多嘢, 去比較婚前婚後嘅轉變, 至於果d交待, 年紀已經唔係我考慮嘅範圍之內, 唯一理由就係生bb囉, 但依家自己先勉強攪得掂自己(我意思係每個月淨得唔多$), 仲點樣生兒育女呀, 天生天養, 呢一代唔work啦!
回頂端
芒果布甸PK
XXX.XXX.203.252

發表發表於: Fri Oct 17, 2008 8:02 pm

Because of LOVE.
回頂端
Kitty(4)
XXX.XXX.20.121

發表發表於: Mon Oct 20, 2008 2:37 pm

因為愛對方, 想同佢有自己的家庭!
回頂端
siu mei mei 1983
XXX.XXX.39.232

發表發表於: Thu Oct 23, 2008 7:17 pm

如果係因為拍得耐(13年)而結婚又會係點呢... ??
因為男方既第三者(跟左佢7年)最終忍受唔住離開左佢.... 於是佢提出結婚.. 因為要向相方父母交代..
我唔捨得離開佢... 我應承左.. 我知道佢結左婚之後.. 佢唔會再出去搞女人.. 因為佢只愛我同個第三者..
咁既婚姻.. 會唔會開心呢? 係佢提出結婚.. 佢會唔會忘記到個第三者呢..?
回頂端
Mrs. Chau
XXX.XXX.51.46

發表發表於: Fri Oct 24, 2008 3:56 pm

siu mei mei,

你同你bf拍左拖13年入面有7年都有個第三者存在嫁?你7年入面都容忍到甘樣既關係呀?
回頂端