發表主題 回覆文章
Charile
XXX.XXX.214.12

發表發表於: Thu Aug 10, 2006 12:56 pm

廣告贊助 [隱藏]
我們好想一齊生活, 每晚臨o訓前, 舒舒服服咁o訓係床傾謁~
對我而言, 同居都可以, 但兩方家長都唔同意同居, 所以結婚才我們一齊住 ~
當然, 生bb 都係一個考慮因素, 非婚生子女始終有似怪怪的 ~
回頂端
BOOBOO 媽咪
XXX.XXX.183.17

發表發表於: Thu Aug 10, 2006 4:47 pm

嗯,我天生係一個慢熱同埋好悲觀的人,成日都鑽牛角尖,而佢就剛剛相反....佢係一個超級樂觀&單純的人,佢既生命係正面,充滿希望.受到佢o既影響,我由一個"不婚主義"o既大女人變成一個想成為佢老婆o既小女人....佢令我感到前景充滿希望,人生係充滿樂趣....所以同佢拍左7年幾拖,我同佢都仲有熱戀o既感覺....我地想,o既然一齊咁開心,不如結婚lor!可以與眾同樂,又可以互相照顧!而我真係好高興可以成為佢o既女朋友&太太ka!我真係好為佢而驕傲&以佢為榮lei!Smile
回頂端
小狸貓
XXX.XXX.227.100

發表發表於: Fri Aug 11, 2006 1:01 pm

每個女人都有自私一面, 我已跟他拍拖13年, 同居也5年, 其實我們的生活現在一切都好好, 但我也想要一個名份, 唔想臨死時有遺憾, 唔可以堂堂正正在眾人面前互叫老婆老公, 在葬禮不可以為他披麻帶孝, 在墓碑上不可以寫上愛妻愛夫。全部都係自私要求, 所以想結婚。
回頂端
fat B
XXX.XXX.37.130

發表發表於: Fri Aug 11, 2006 1:42 pm

唉, 每個女人在別人面前更會說笑講其他埋由給別人聽嫁啦. 好似我d朋友問我做乜咁快結婚, 我未話因為年幾大, 想在30前結婚囉, 但其實內裡當然係很愛這個人, 才可應承和他結婚啦, 一生一世嫁喎, 如果唔o岩都同佢結婚好慘嫁喎, 夾更同一個自己唔愛的人一起, 好辛苦o者, 所以, 女人唔蠢嫁, 一定係因為愛才結婚啦. 不過, 當中有其他原因付帶在內吧了. 這是現實, 不到我們不低頭.

好似我咁, 我同我男朋友都好愛對方, 我兩都會以對方著想先. 又知大家正是要找的那個. 我們已肯定對方是可以終老的伴侶, 而大家的年幾又有咁上下, 又想生番個bb(是我們的bb, 愛情結晶), 經濟又許可, 各客觀因素, 同主要因素(有愛)都有的時候, 咁未結婚囉, 咁我地就可以日日有機會見, 共同進退, 一生一世. Laughing
回頂端
Gapson & Gigi
XXX.XXX.224.226

發表發表於: Sat Aug 12, 2006 6:21 pm

我係真係因為愛佢而想結婚,好開心見到你甘講...
因為我有d朋友同表姐都問我點解要甘早結婚,唔揀下先...
但係我覺得愛就係甘,唔會計甘多 Wink
回頂端
crazycat
XXX.XXX.73.188

發表發表於: Sat Aug 12, 2006 10:34 pm

對我黎講,結婚係因為我地互相需要對方,好想同對方分享生命的苦與樂!擒晚有一個新既體會,原來當你愛一個人時,那份牽腸掛肚的感覺係好心酸的,所以,我地決定結婚,唔駛掛住對方掛到顛左!
回頂端
小背心
XXX.XXX.130.4

發表發表於: Sun Aug 13, 2006 1:38 pm

因為
回頂端
fonfon
XXX.XXX.209.87

發表發表於: Sun Aug 13, 2006 7:50 pm

對我來說,有80%係想感受下結婚的感覺係點。就算第日離婚都要試下,人一世、物一世,宜家又唔係要生兒育女。唔駛諗得太多。
回頂端
happy
XXX.XXX.63.13

發表發表於: Sun Aug 13, 2006 11:19 pm

"第日離婚都要試下"? 你講真?仲有人肯同你結婚?唔好亂想啦!
回頂端
miltammy
XXX.XXX.234.188

發表發表於: Mon Aug 14, 2006 11:18 am

我同佢兩年經歷了許多,離離合合都有.................
但係我]都覺得彼此可以說適合對方,所以決定下年年尾結婚!!
P.S. 可能一齊都是注定!!!
回頂端