發表主題 回覆文章
Wing&Yee
XXX.XXX.156.91

發表發表於: Sun Jul 22, 2007 12:27 pm

此乃舊帖唯讀區- 主題已被封存,只供閱讀,不能回覆或進行任何操作。

若要閱讀較新的討論內容,建議瀏覽以下話題:

更多»

廣告贊助 [隱藏]
    各位,多謝你地之前dinfo.
    我10月去 la, 有無人有咩行程推介??
    我worry 緊d景地..

希望有人幫到手
    回頂端
    dada(2)
    XXX.XXX.234.2

發表發表於: Tue Aug 07, 2007 1:41 pm

我都唸住9月底走一轉, 收集下資料先!
    回頂端
    Wing&Yee
    XXX.XXX.143.250

發表發表於: Mon Aug 13, 2007 10:35 am

dada(2) 寫到:
    我都唸住9月底走一轉, 收集下資料先!

我都雲咗好多, 大家share下,

我一定會去海底博物館, & 紅樹林local trip
    回頂端
    T&T
    XXX.XXX.174.185

發表發表於: Tue Aug 14, 2007 11:18 pm

今年easter我去過langkawi, 睇o下以下o的資料o岩唔o岩你:

T&T 寫到:
    我o岩o岩去完langkawi, 睇o下有無資料可以幫到你?

langkawi我住berjaya resort, 佢地有對住海o既一排高腳屋, honeymoon住麵應該幾好, 不過出入都要call佢地o的shuttle (似打golf 個o的, 不過大部o既), 因為o的屋同lobby, 泳池, 餐廳o既距離都幾遠o架...

同埋berjaya位置比較入, 去神鷹廣場或者cenang beach食街都要最少半個至一個鐘車程, 但就同cable car好近, 行出路口對上個山就有cable car搭

其他hotel我亦搵過少少資料, 個人認為holiday villa都幾好... 當然, 你有budget o既話可以再搵好少少o既酒店.

個度食o野唔算太出色, 都係海鮮為主, 價錢以100g計(RM13/100g), 一隻虎蝦重200-300g, 所以都幾貴o架...但煮起來就無hk o既海鮮檔咁好食...
    反而我去o左一間叫L'osteria (係cenang sun mall隔離)食意大利菜, 佢旁邊重有家食印度菜, 佢可以俾你2邊叫o野食, 我地6個人又飲又食, total都係食o左hkd450左右...非常好味!!!

重有, 唱$最好係機場, 酒店rate都ok, 反而遊客區o既money exchange係最唔抵, 千祈唔好係個度唱!

如果係去自遊行, 係langkawi airport / 神鷹廣場已經有好多agent可以book local tour.....去浮潛join langkawi coral (RM200浮潛, 潛水再加RM120) 會好o的 (hk團join開個間), 因為佢地有隻船會stay係海度,上面有個玻璃甲板可以坐係度睇魚, 而且多o的facility, 又包餐lunch buffet

但我地去book時已經full晒 (easter holiday), 所以唯有join coral island(RM150浮潛, 潛水再加RM100), 佢地無隻船係海中心, 我地搭完船去會落晒船坐去海灘個邊o既有蓋木枱, 食o既係lunch box (超難食, 一定要自備乾糧).

但其他2邊都係同一個位置 (各佔一個沙灘), 所以水質, 魚量同風景都係差不多, 如果唔介意我覺得2邊都ok....但千祈要問清楚有咩extra費用 (coral island 件潛水衣要另加RM30, 有度數潛水鏡要加RM20, 一定要俾CASH...我懷疑係員工自己收o既下欄).

如果簡自由行, 你可以去awd呢個website book 酒店, 價錢比我地係agent問平5%-10%左右啦: http://www.langkawi-resorts.com/

同樣由awd host o既http://www.langkawi-info.com/ 入面都有不少langkawi o既介紹, 你可以再睇o下先plan行程...

上次我去o左吉隆波+langkawi, 主要係去langkawi玩浮潛, 吉隆波係無o野睇無o野行...好悶. 如果你都鍾意去食o下o野, 我會建議你地去檳城+langkawi, 到時坐船來回, 好方便.

再唔係, 去泰國+langkawi都得, 你地可以搭廉價航空公司 air asia o的機, 我來回吉隆波+langkawi都係坐air asia, 機身都幾新淨, 飛得又定 (好過大陸內地機), 所以都搭得過o架!
    回頂端
    miumiuke
    XXX.XXX.233.88

發表發表於: Wed Oct 17, 2007 8:38 pm

我地出年1月頭係吉隆坡擺完酒就會去langkawi玩4日~~訂左air asia既air ticket. 個tickets唔駛錢ga, 只係比tax, 個時promotion送的!!!
    我好期待一個好relax既honeymoon~~
    回頂端
    姥姥
    XXX.XXX.221.26

發表發表於: Thu Feb 21, 2008 11:53 am

去浮羅交怡跟邊間旅行社好?

永安OK嗎? Pelangi Beach Resort Langkawi 好唔好既呢??

Thanks.
    回頂端
    T&T
    XXX.XXX.115.131

發表發表於: Tue Mar 04, 2008 1:47 pm

姥姥 寫到:
    去浮羅交怡跟邊間旅行社好?

永安OK嗎? Pelangi Beach Resort Langkawi 好唔好既呢??

Thanks.

我老公之前跟過星晨, 都ok....永安...sorry俾唔到comment你
    你講o既係咪呢間: Meritus Pelangi Beach Resort & Spa http://www.langkawi-resorts.com/pelangi/index.htm

睇地點比較近機場, 出入都應該幾方便, 去市區應該唔駛20分鐘車程
    因為我未住過呢間, 之前都無行過, 睇相就幾靚o既!
    回頂端
    bigfatyan
    XXX.XXX.221.213

發表發表於: Thu Apr 10, 2008 3:54 pm

各位, 我打算自遊行, 請問邊間買package好??

我問過專業, 都唔算平, 請問你地有無資料>>

thanks
    回頂端
    ANANA
    XXX.XXX.164.78

發表發表於: Wed Jul 22, 2009 2:05 pm

想咪你地都搭過asia airline?因為有時幾百蚊,太平了,我唔知會唔會有咩唔好? 又或者會唔安全?
    回頂端
    nadoyoyo
    XXX.XXX.47.222

發表發表於: Mon Sep 14, 2009 1:46 pm

我都想去..知唔知跟邊間旅行社好.
    回頂端