發表主題 回覆文章
v3694
XXX.XXX.250.58

發表發表於: Thu Aug 03, 2006 11:25 am

此乃舊帖唯讀區- 主題已被封存,只供閱讀,不能回覆或進行任何操作。

若要閱讀較新的討論內容,建議瀏覽以下話題:

更多»

廣告贊助 [隱藏]
    係哪裡報會好d呢?

多數跟團定自由行呢?

有冇人去過?可否介紹一下?
    回頂端
    兔兔~
    XXX.XXX.160.16

發表發表於: Mon Aug 07, 2006 10:12 pm

我二月時去過呀, 嗰時係跟東瀛游的, 個trip都幾好, 個hotel真係好正, 導遊介紹間舖啲海鮮仲好新鮮呀!!!所以你可以跟東瀛游去..咩都幫你安排好晒^^不過我覺得自遊行去都ok的, 因為個島好細, 同埋都係去游水多, 啲當地人又好好人 Very Happy

如果你鐘意陽光與海灘, 想relax, 咁呢度真係好啱...不過就唔好諗住有夜市..嗰度啲舖好早收, 放晚冇咩野玩ga..但個海真係好清, 就咁浮係個海度就已經見到好多魚啦, 好正ga Wink

你會幾時去呀, 我去嗰陣係二月, 唔係旺季, 比較少人, 舒服啲...
    回頂端
    v3694
    XXX.XXX.90.102

發表發表於: Mon Aug 07, 2006 10:55 pm

兔兔~
    多謝你答我呀
    我出年2月結婚,我就諗住2月去啦

其實我同男友都係唔識游水的 Wink Embarassed Embarassed
    不過我地就好鐘意陽光與海灘又想relax,所以想去哩度 Laughing
    咁我想問下你一d問題呀 Cool

你有冇住水上屋?
    你跟東瀛游去,跟團定package來的呢?
    可唔可以話我知,你果個trip用左幾多錢?

唔該晒 Cool
    回頂端
    兔兔~

發表發表於: Mon Aug 07, 2006 11:15 pm

v3694 寫到:
    兔兔~
    多謝你答我呀
    我出年2月結婚,我就諗住2月去啦

其實我同男友都係唔識游水的 Wink Embarassed Embarassed
    不過我地就好鐘意陽光與海灘又想relax,所以想去哩度 Laughing
    咁我想問下你一d問題呀 Cool

你有冇住水上屋?
    你跟東瀛游去,跟團定package來的呢?
    可唔可以話我知,你果個trip用左幾多錢?

唔該晒 Cool

其實唔駛游水都唔緊要架...因為會有救生衣同娃鞋俾你著, 唔駛驚浸親呀^^

我係跟團ga, 所以好多野都好方便, 因為我嗰次都係第一次去, 咩都唔識, 所以唔敢自遊行去...不過去完, 下次再去, 就會自遊行啦, 因為嗰度好多華人架 Laughing 我跟東瀛游就冇住水上屋, 嗰時好似康泰有得住, 但好貴呀, 一個人要4千幾, 仲要只係包酒店, 好多日都係自由活動, 覺得好唔抵~~

我個trip ga團費就大概3千, 兩個人計埋團費同駛費大概7千幾...因為嗰度冇咩野買..哈哈, 所以唔駛大出血...啲錢都係俾左去買當地ga衫, 同啲手信啦 Laughing

我個plan係5日4夜, 3日係浮羅交怡, 2日係賓城 Smile 賓城就有夜市, 可以食魔鬼魚, 好好味架, 去到一定要試 Wink
    回頂端
    v3694
    XXX.XXX.126.147

發表發表於: Tue Aug 08, 2006 3:29 pm

兔兔~
    原來係咁,又幾平喎,不過出年2月好近新年,唔知會唔會又貴左呢 Embarassed

咁你跟團有幾多個人去呀?

其實我兩年前都join個團去,不過可惜成唔到團,冇得去呀,所以如果honeymoon去又係咁就唔知點算啦 Wink
    回頂端
    兔兔~

發表發表於: Tue Aug 08, 2006 8:26 pm

v3694 寫到:
    兔兔~
    原來係咁,又幾平喎,不過出年2月好近新年,唔知會唔會又貴左呢 Embarassed

咁你跟團有幾多個人去呀?

其實我兩年前都join個團去,不過可惜成唔到團,冇得去呀,所以如果honeymoon去又係咁就唔知點算啦 Wink

我嗰團都唔係好多人呀...記得好似得十幾個人, 兩圍坐晒都有位剩..哈哈, 都幾好, 個團太多人我覺得冇咁好玩 Wink

下年新年係幾時呀?如果過左新年一, 兩日應該都唔會太貴..但如果啱啱係新年, 咁就可能會貴啦~~
    回頂端
    wakobebe
    XXX.XXX.133.246

發表發表於: Sat Aug 12, 2006 10:00 pm

wow...
    其實我都有諗過去浮羅交怡呀!
    但係我又唔知頭唔知路
    有冇更多0既detail 比我呀??
    時差,天氣,環境...等等~~
    麻煩晒~~
    回頂端
    兔兔~
    XXX.XXX.116.221

發表發表於: Mon Aug 14, 2006 5:31 pm

wakobebe~~

其實我對嗰邊都唔係太熟呢, 只係今年二月去過一次..如果講得唔啱, 千祈唔好見怪 Embarassed

浮羅交怡同香港係冇時差的, 而天氣就同泰國差不多吧, 不過就很清爽, 一啲都唔濕熱, 所以個天氣都幾好架!!!至於環境方面, 都幾清靜, 完全冇夜市, 好似去左一個好寧靜ga島咁...好suitable去relax, 游下水, 曬下太陽咁..我覺得呢度都幾值得去, 我一定會再去呢度 Wink
    回頂端
    wakobebe
    XXX.XXX.242.254

發表發表於: Thu Aug 17, 2006 12:49 pm

兔兔~ 寫到:
    wakobebe~~

其實我對嗰邊都唔係太熟呢, 只係今年二月去過一次..如果講得唔啱, 千祈唔好見怪 Embarassed

浮羅交怡同香港係冇時差的, 而天氣就同泰國差不多吧, 不過就很清爽, 一啲都唔濕熱, 所以個天氣都幾好架!!!至於環境方面, 都幾清靜, 完全冇夜市, 好似去左一個好寧靜ga島咁...好suitable去relax, 游下水, 曬下太陽咁..我覺得呢度都幾值得去, 我一定會再去呢度 Wink

唔該晒你呀~~

我見到你之前寫話0個邊有好多華僑
    係咪真ka?
    其實我同我老公都唔係咁鍾意跟團ka
    如果真係有咁多人識聽我地講野
    我又想試下自由行喎!
    其實0個邊...講乜野語言ka?

我同我老公都好鍾意游水
    陽光與海灘ka
    所以...我諗浮羅交恰都會幾岩我地
    0個邊除左有水上活動
    仲有冇乜野特別野玩ka??
    水上活動貴唔貴ka?

唔好意思呀
    咁多野問~~
    回頂端
    兔兔~
    XXX.XXX.169.9

發表發表於: Sun Aug 20, 2006 10:46 pm

wakobebe 寫到:

唔該晒你呀~~

我見到你之前寫話0個邊有好多華僑
    係咪真ka?
    其實我同我老公都唔係咁鍾意跟團ka
    如果真係有咁多人識聽我地講野
    我又想試下自由行喎!
    其實0個邊...講乜野語言ka?

我同我老公都好鍾意游水
    陽光與海灘ka
    所以...我諗浮羅交恰都會幾岩我地
    0個邊除左有水上活動
    仲有冇乜野特別野玩ka??
    水上活動貴唔貴ka?

唔好意思呀
    咁多野問~~

我記得嗰邊都多華人..佢地好似大多講褔建話, 有人講英文, 普通話, 連廣東話我都聽過呀...所以你揾齊啲資料去應該就冇問題啦...

嗰邊除左水上活動, 我就唔係咁覺有其他野玩, 因為我係跟團去, 所以都唔係咁清楚貴唔貴, 不過我見嗰邊買野都唔貴, 我諗呢啲應該都唔會太貴吧!!

祝你去玩得開開心心 Razz
    回頂端