發表主題 回覆文章
星閃閃
XXX.XXX.236.175

發表發表於: Sun Jul 30, 2006 2:05 am

廣告贊助 [隱藏]
飛左佢, 揾過第二個算, 冇心結婚逼都冇用, 32歲冇必要繼續浪費青春, 佢要玩由得佢玩飽佢

同佢提出分手後, 如果佢唔珍惜冇所謂咁咪證明做得啱, 唔飛都冇用啦
如果佢係緊張係愛我既, 咁兩個人一定有解決方法, 結婚又好, 同居又好
回頂端
星閃閃
XXX.XXX.236.175

發表發表於: Sun Jul 30, 2006 2:17 am

另一方法係騎牛揾馬, Wink 揾多個男友, 一腳踏兩船, 到時同新男友結婚前話佢地我下個月結婚喇..... 去st paul教堂.......你來觀禮啦

(呢個係電視劇版尋秦記劇情, 郭羨妮就係咁話畀玩世不恭既古天樂, 古天樂想去搶婚時先發現女仔一直提左好多次要去歐洲既st paul, 佢仲係去緊香港個間)
回頂端
深圳沛沛化妆造型
XXX.XXX.27.24

發表發表於: Fri Aug 11, 2006 11:57 am

留言板管理員 寫到:
【本週話題】

如果:

- 妳已經32歲,到了適婚年齡,恨嫁心切
- 妳的男朋友比妳小4年,終日只管吃喝玩樂,從來沒有結婚的打算
- 他除了喜歡跟朋友約會多於妳之外,在其他方面他亦很疼錫妳

妳會怎樣向男友提出結婚的要求?你們之間怎樣取得妥協?

歡迎踴躍表達意見!

呜!!!!我试过开口讲结婚 2个字!距就走鬼左,分手了!呜!伤心眼泪流:( 拍拖时间不算长,但我不想拍太耐嘛,烦!
回頂端
紅眼之貓
XXX.XXX.21.177

發表發表於: Wed Aug 16, 2006 5:13 pm

bilibala 非常"登"你開心 Very Happy
回頂端
天巧
XXX.XXX.117.2

發表發表於: Mon Aug 28, 2006 3:51 pm

星閃閃 寫到:
另一方法係騎牛揾馬, Wink 揾多個男友, 一腳踏兩船, 到時同新男友結婚前話佢地我下個月結婚喇..... 去st paul教堂.......你來觀禮啦

(呢個係電視劇版尋秦記劇情, 郭羨妮就係咁話畀玩世不恭既古天樂, 古天樂想去搶婚時先發現女仔一直提左好多次要去歐洲既st paul, 佢仲係去緊香港個間)

有幾多個可揾多個男友, 一腳踏兩船而新男友咁巧想結婚 Crying or Very sad
回頂端
rainbow
XXX.XXX.210.89

發表發表於: Thu Sep 07, 2006 8:18 pm

希望各位不要抱住騎牛揾馬架心態去搵另一半......只要遇到真愛就要好好珍惜......
回頂端
julialui
XXX.XXX.247.55

發表發表於: Mon Sep 18, 2006 7:14 pm

because行左6-7年,感情穩定咪結囉 Razz
回頂端
^0^
XXX.XXX.77.12

發表發表於: Tue Oct 10, 2006 9:33 pm

xx
回頂端
Alfphy
XXX.XXX.205.129

發表發表於: Wed Oct 11, 2006 10:07 am

bilibala:
恭喜你啊!
Laughing
回頂端
Cindybb
XXX.XXX.106.68

發表發表於: Sun Nov 19, 2006 5:26 pm

我想知,今時今日的社會,女士係咪都仲係以「嫁人,做老婆仔」為終身職業呢??

成日都話依家好多獨立的女性,但在我身邊﹑耳邊,都經常聽到有人說:「真係好想結婚」﹑「如果我男朋友同我求婚就好啦」﹑「咁辛苦做野黎做乜呀,不如早d結婚啦」﹑「早d結婚,早d生仔,先唔會有代溝」.....

30歲後,好怕冇人要?身邊朋友都結晒婚?唔想再孤身作戰?

究竟係咪事實,自古以來,女人的終身職業都係為結婚生仔??
回頂端