發表主題 回覆文章
小玲^.^
XXX.XXX.166.112

發表發表於: Thu Jul 13, 2006 6:20 pm

此乃舊帖唯讀區- 主題已被封存,只供閱讀,不能回覆或進行任何操作。

若要閱讀較新的討論內容,建議瀏覽以下話題:

更多»

廣告贊助 [隱藏]
請問有冇人知道試妝嚜钂呢?最平到最貴分別會有幾大呀?唔該哂! Rolling Eyes
回頂端
Isabella
XXX.XXX.0.54

發表發表於: Thu Jul 13, 2006 9:31 pm

小玲,

最平個d二百蚊都有,最貴個d去到八百蚊甚至過千都有嫁,越出名個d就越貴同越難book囉.

又唔一定最貴個d會化得你好靚喎,反而要睇個化妝師同自己夾唔夾,呢d要你親身試過先知嫁.或者係可以睇下mua既試妝相先喇.
回頂端
Yoo2
XXX.XXX.143.209

發表發表於: Thu Jul 13, 2006 9:57 pm

好似 "Isabella" 講真係平貴都有, 睇o下妳要求d乜, 質數都好重要. 你都係睇o下化妝師d作品, 佢化妝styleo岩唔o岩自己& 聽o下d口啤至去試妝.
回頂端
小玲^.^
XXX.XXX.50.137

發表發表於: Thu Jul 13, 2006 11:15 pm

Isabella & Yoo2:
唔該哂兩位,咁我想問下係咪有好多準新娘分分鐘試妝都要試幾個mua,咁試法咪又會用多一千幾百,係咪ge呢!
回頂端
Isabella
XXX.XXX.78.157

發表發表於: Fri Jul 14, 2006 9:07 pm

小玲^.^ 寫到:
Isabella & Yoo2:
唔該哂兩位,咁我想問下係咪有好多準新娘分分鐘試妝都要試幾個mua,咁試法咪又會用多一千幾百,係咪ge呢!

有時真係唔係一試就中嫁,可能要試多幾個,有比較先知自己鍾意邊個.

所以最好問化妝師擺d相辨睇下先,又或者睇下其他sis既意見,有d化解師化妝好自然,有d化得好fashion,睇自己鍾意咩style再去約試妝.
回頂端
mimiwai
XXX.XXX.124.118

發表發表於: Fri Jul 14, 2006 11:13 pm

你可以留意下,多數免費試妝o個d都係新進化妝師,所以其實好多時試左都浪費時間,因為佢地經驗唔夠,我都唔會放心俾一世一次個big day佢地攪,我自己會睇下化妝師d相版先,啱自己feel的會去問下,多數有返咁上下經驗同埋有返咁上下質素既,試妝費都會$500或以上,多數都一次試妝就會滿意。
有時貪平反而仲用多左錢,因為俾你二三百去試多兩三次都成千啦,加加埋埋搵個好o的既化妝師都得啦。
所以都係楝清楚有信譽先好去試。
回頂端
Alfphy
XXX.XXX.93.4

發表發表於: Sat Jul 15, 2006 10:08 am

mimiwai 寫到:
你可以留意下,多數免費試妝o個d都係新進化妝師,所以其實好多時試左都浪費時間,因為佢地經驗唔夠,我都唔會放心俾一世一次個big day佢地攪,我自己會睇下化妝師d相版先,啱自己feel的會去問下,多數有返咁上下經驗同埋有返咁上下質素既,試妝費都會$500或以上,多數都一次試妝就會滿意。
有時貪平反而仲用多左錢,因為俾你二三百去試多兩三次都成千啦,加加埋埋搵個好o的既化妝師都得啦。
所以都係楝清楚有信譽先好去試。

同意啊!
我試妝前都會留意化妝師的經驗,價錢反而其次啊!
一次中,好過試幾次啊!
回頂端