發表主題 回覆文章
Sun(2)
XXX.XXX.122.198

發表發表於: Fri Jun 30, 2006 12:14 pm

廣告贊助 [隱藏]
各位好。我上個月完成婚禮,當時朋友幫我拍咗個進場video,效果好好呀。我見好多人都唔想用傳統的進場video,所以想分享下拍攝的心得同埋我的video。因為用咗好多心機去拍,只係進場時播一次好似好可惜咁,有機會同大家分享下都好的。

之前出咗啲問題,條片大家都可能睇過了,不過今次用第一身的角度同大家share,希望大家可以開開心心咁傾下計。有興趣的朋友可以留send email俾我或者pm 我。

Sun(2) 在 Thu Aug 30, 2007 10:54 pm 作了第 2 次修改
回頂端
Sun(2)
XXX.XXX.122.57

發表發表於: Fri Jun 30, 2006 12:55 pm

fafa, 小pooh:

check email。

SanNicky:

check pm。

希望你哋鍾意。
回頂端
fafa(1)
XXX.XXX.218.251

發表發表於: Fri Jun 30, 2006 1:54 pm

Sun(2) 寫到:
fafa, 小pooh:

check email。

SanNicky:

check pm。

希望你哋鍾意。

唔好意思呀,出左怪獸字,睇唔到 Crying or Very sad 麻煩你pm多次俾我呀
回頂端
小Pooh
XXX.XXX.211.193

發表發表於: Fri Jun 30, 2006 2:33 pm

你地個video好正呀! Cool 拍左幾耐呀? 相信你地都幾辛苦, 因為要四圍去...不過真係好特別, 好攪笑! Mr. Green

係邊間公司做架? 可以介紹下嗎?
回頂端
Eric & Cecilia
XXX.XXX.184.142

發表發表於: Fri Jun 30, 2006 3:32 pm

Hi Sun(2),

Would u pls share with me? tks !

eric_cecilia_021207@yahoo.com.hk
回頂端
Sun(2)

發表發表於: Fri Jun 30, 2006 3:40 pm

fafa(1):

再check check, 睇完返嚟再傾。希望你會鍾意。

小Pooh:

個video拍咗三日, 係我朋友幫我拍o架。佢哋本身o係大學讀journal and communication, 做開production公司的, 當然係打工啦, 今次係特登幫我同老婆拍段片。因為大家都好friend, 所以都係當玩咁, 因為都係當玩, 所以佢哋冇收我哋錢, 當係結婚禮物咁送俾我哋, 真係好多謝佢哋。因為真係拍一段咁o既片佢哋計過都幾貴, 但拍攝過程中嗰度開心同埋完成咗感滿足感又唔係用錢去計到。當日席前播完啲人客都已經好high, 個氣氛好好, 感覺好正。

去完honeymoon返嚟同我傾開的姊妹share, 佢哋個個都讚好。本來老婆唔係好想我放上網, 但人又好奇怪o既, 俾人讚得幾讚又會肯俾人睇, 我見好多人都想拍一啲特別的進場video, 所以咪上嚟分享下囉。其實有啲姊妹都有私下問我, 我又要用email覆, 咁不如開個新thread, 集中喺度傾下。因為結婚前一年日日都上esdlife度傾計, 但個forum個個都完成婚禮好似少咗啲嘢傾咁, 唔慣........同埋俾好多珍貴的經驗就由佢冇咗, 未免可惜。我相信網上最有價值的就係分享, 希望可以幫到大家有啲新的idea去做好個婚禮, 大家開心呢。
回頂端
Sun(2)

發表發表於: Fri Jun 30, 2006 3:49 pm

Eric & Cecilia, 大JO:

CHECK EMAIL。

睇完返來留個言呀 Wink
回頂端
小Pooh

發表發表於: Fri Jun 30, 2006 3:49 pm

Sun(2),
你就好啦, 可以有朋友義務幫手拍片, 真係好正啊! 相信搵出面公司做都一定會好貴! Sad

我而家淨係搵左個攝影師幫我做即日剪片, 將早上接新娘/教堂行禮既過程在晚上播出黎...只係能夠做到咁咋! 相信一定冇你個video咁特別, 咁吸引啦! Embarassed
回頂端
Sun(2)

發表發表於: Fri Jun 30, 2006 4:29 pm

小Pooh:

其實拍呢啲video貴係因為成本好貴! 如果你一開始問我要咁多錢拍唔拍, 我一定唔制! 但事後你問返我, 我又會覺得值! 始終一世人一次, 好多人影幾次婚紗相用咗好幾萬, 結果係朋友去飲時隨意睇下(呢個我感受好深.....), 呢頭讚完靚嗰頭唔記得, 但拍一段特別的video 大家事後都會 記得你, 第時睇返都會好開心。講真我結婚當日的rundown dvd攞咗返嚟都未睇過, 但個video就幾咗成百次都有.........就係感覺唔一樣呢。

不過你搵咗攝影師做即日剪接都好吖, 起碼席間有嘢俾人睇, 我成日覺得行church個感覺好正(我自己唔係, 不過成日戥人高興), 只要拍得靚夜晚個效果都好o架。

咁你幾時婚期呀? 仲有乜嘢未準備好呀? 大家傾下啦, 又唔係一定係傾video的, 乜都可以傾一餐 Very Happy
回頂端
小Pooh

發表發表於: Fri Jun 30, 2006 4:48 pm

都好明白一世人一次, 總係想有個美好又難忘既回憶...不過呢句說話係要用$$去完成...真係好現實架!

以往去過咁多次飲, 都係見到新人既童年時代短片播出黎, 真係覺得好悶...而且睇完都已經唔記得左! 不過對於主角黎講, 佢地既感受一定會好唔同, 或者好感動tim...

我11月就係big day喇! 仲有4個月左右...真係好緊張! Embarassed 雖然大部份野已經完成, 仍然有好多野未做...而家睇緊樓, 呢樣係最煩惱, 最頭痛的事情! Confused 希望可以快d攪掂啦!

你big day係幾時架? 你都好好人喎...結完婚都上黎同我地分享...真係難得呀! Very Happy
回頂端