發表主題 回覆文章
SanNicky
XXX.XXX.208.129

發表發表於: Wed Jun 07, 2006 11:36 pm

此乃舊帖唯讀區- 主題已被封存,只供閱讀,不能回覆或進行任何操作。

若要閱讀較新的討論內容,建議瀏覽以下話題:

更多»

廣告贊助 [隱藏]
想問問大家,
唔知大家會唔會去到酒樓落0左成個妝再上返妝呢???
會唔會好浪費時間呢????
多唔多MUA會咁做0既呢???
我又要預幾多時間呢???
回頂端
Joy Joy
XXX.XXX.169.47

發表發表於: Thu Jun 08, 2006 1:10 am

啲MUA多數只會同你轉眼影~~
所以不用落0左成個妝的 Wink
回頂端
SanNicky

發表發表於: Thu Jun 08, 2006 8:40 am

但係我0的friend話個妝由早到晚會唔靚,
最好就去酒樓0既時候落晒佢再上過,
咁就會貼好多同靚好多~~~
回頂端
kids
XXX.XXX.162.164

發表發表於: Thu Jun 08, 2006 10:48 am

但呀, 個妝由早到晚會唔靚, 去到酒樓時要落晒佢架
不過要看看你 book 既 mua 係 full day / 早 & 晚 only, 好似會有分別 ga
你可以問吓你個 mua 你想咁得唔得既 Wink
回頂端
SanNicky

發表發表於: Thu Jun 08, 2006 10:41 pm

我個MUA話要睇0下夠唔夠時間~~~
其實真係要用幾多時間呢???
如果我5點去到酒樓,
6點要出0黎影相,(其實要幾多點開始影相呢????)
一個鐘咁又夠唔夠呢???
回頂端
MUA - Ada
XXX.XXX.93.48

發表發表於: Fri Jun 16, 2006 2:26 am

如果時間許可 , 再上過梗係最好啦 , keep成日始終都差d , 但係唔係去到酒樓先落lor , 係下午如果你已經可以返一返屋企休息下的時候就落 , then 在再上妝之前半小時做個水份mask就最好 , 但你真係要計清楚你可以有個半小時比mua再化過就最好lor
回頂端
SanNicky

發表發表於: Fri Jun 16, 2006 8:03 am

MUA - Ada,

但因為我要行教堂,
所以成4點先會完,
乜落妝再上妝要咁耐0架................

咁我想問以你0既經驗,
30圍如果6點先出0黎影相會唔會太遲呢???
回頂端
MUA - Ada
XXX.XXX.117.115

發表發表於: Fri Jun 16, 2006 10:38 am

咁我諗都係好似趕d wor... 你都係唔好落la , 因為你個行程咁密 , ..... 所以唔係好多mua會叫客人夜晚重新上妝ga , 因為唔想阻到你個schedule , 你都可以再同你個mua傾下lor
回頂端
SanNicky

發表發表於: Sat Jun 17, 2006 12:24 am

唔該晒你0既意見呀~~~
回頂端
MUA - Ada
XXX.XXX.94.91

發表發表於: Sat Jun 17, 2006 2:10 am

唔駛咁客氣 ~ 希望對你有幫助啦 ^.^
回頂端