發表主題 回覆文章
小柔子
XXX.XXX.117.251

發表發表於: Wed May 17, 2006 5:19 pm

廣告贊助 [隱藏]
其實我未決定結婚o既時侯我已經知道我一定會租佢, 因為我之前有好多教友都係租芝柏d衫行禮. 唔係心理作用, 真係有d唔同. 記得有一次有一個唔係太熟o既教友結婚, 我看上去覺得她的婚紗不太靚(係D料好似唔同), 而且我覺得唔好fit, 裙身好長. 佢行入教堂時常常踏到裙腳, 好不自然, 一問之下原來在其他大婚紗店租, 佢話因為佢地只可以改裙的闊度, 不可以改長度, 所以沒有辦法.

上個月到了芝柏(數碼港)睇衫, 初時一心只係想去睇睇d衫款, 如果啱o既話就等婚妙展o既時候join, 因為佢原價真係好貴好貴.......點知............

我同我一位幾有經驗o既朋友懷住去海洋公園o既心情(因為都幾遠)去到芝柏(之前打過電話去問過可以free試兩件衫, 所以已經prepare girdle), 去到有一位sales o黎serve 我地, 我地叫佢俾d 相我地睇, 唔睇都冇事, 一睇就嚇到暈o左..........因為d款十分奇怪.........一d都唔似我教友以前個d款, 我同我朋友都覺得好驚.......兩個人都啞o左......., 之後個sales叫我地唔好淨睇相, 直頭去睇下d衫........o依! 又正常返bor......... 個sales問我地想睇d咩款咁佢可以攞出黎俾我地睇, 又俾我地自己攞d衫黎睇, 佢大約知道我地想要d咩之後又去第二度攞出黎, 我地自己又攞d出黎,前前後後睇o左好多款, 我覺得d衫好靚好新, 之後我同個sale講想試上身, 因為有4件都好鍾意唔知試邊件好, 最後個sales 俾我試晒4件 (好開心^o^)............試上身o既感覺係比較重 (佢話因為 d 靚o既布料會重d,個效果"庭"身d, 而且都幾啱身 (因為佢每件衫都分size, 而且佢地d婚紗入面有d像筋(機關), 佢可以令件婚紗固定响你個身度, 佢話low-cut都唔怕), 而且d款都幾多元化, 有d 好grand (好啱行church用), 有d好young, 有d款好特別(以前未見過)...........試完之後都好滿意, 本來想同個朋友走人(等婚妙展o既時候再join), 當然結果俾佢捉住聽佢地 d plan, 一聽之下我同佢講真係太貴la (around HK$11,000 for 1件婚紗, 兩件晚裝, 一件男禮, 一件伴娘), 之後問佢會展o既時候會有d咩discount, 咁佢話見我好有誠意(因為山長水遠去睇), 所以佢俾我 join 返個會展價, 咁我緊係話都仲係幾貴, 咁佢就送o左d濕星野俾我(e.g.小量婚紗頭飾, 毛毛外套(本來租要$300), 褂可以簡d唔同款(本來要加錢), 還衫時間由1點delay到5點 等等), 佢仲答應會親自跟我lee張單(試衫+fitting), 之後佢行開o左俾我同我朋友商量. 本來我唔想立即join, 一來我未問我男朋友, 二來我覺得個sales 比較多o野講同年齡比較大, 不過我朋友話佢搵d年齡大既仲好, 因為做得耐, 好脾氣d, 而且佢覺得個sales 都唔錯, serve o左我地個幾鐘都冇面黑, 所以就即日俾o左deposit..........o向開單既時候, 佢問我其他野prepare成點, 咁我同佢講有d野"cake"住未攪到, 點知佢竟然話可以幫我搵, 我初時以為佢講下, 點知我都未返到屋企佢已經打黎俾d資料我, 佢之後仲有打黎問我攪成點.........好彩我聽我朋友講即時paid deposit......

以上就係我去芝柏o既經驗, 雖然佢比其他婚紗店係貴d & 遠d, 不過我覺得整體表現, 服務和水準也不錯, 我暫時給她 80分..........^o^
回頂端
Bobby boy
XXX.XXX.136.88

發表發表於: Sat May 20, 2006 1:07 am

小柔子
thanks for your information, 我已經joined蘴P la.
真係開心,原來都有人同我一樣join GP.
因為我係GP影相時已經好鐘意d衫,但呢度又冇人提佢.
所以 我走去睇鬫n多其它shop,compare the different,but最後都係佢最靚. 雖然佢嚜钂同其它shop係有a bit different,而佢骾衫骾esign and 手工,真係物有所值.
你confirm鱄m未? Which plan did u join?
回頂端
小柔子

發表發表於: Mon May 22, 2006 10:44 am

好開心o向度見到你, 我幾驚冇人reply我.......

我join果個package好似大約六千蚊, 不過我仲未去簡衫, 因為我big date 係今年十二月, 我估我應該七月先去......你呢你簡o左衫未???

仲有我想問你d相影成點, 因為我都有d興趣, 不過我睇相覺得佢地d頭飾好似比較細, 唔係咁突出.....因為我之前o向新天地用果d頭飾比較大件好靚好sharp........
回頂端
Bobby boy
XXX.XXX.154.131

發表發表於: Mon May 22, 2006 9:06 pm

小柔子
我今日要出trip,等this weekend返呀eply 你.
回頂端
巴魯旦 lala
XXX.XXX.228.34

發表發表於: Tue May 23, 2006 5:36 pm

我對GP 都幾有好感, 可以話我知, 你個 Plan 個 final price 嗎?
回頂端
小柔子

發表發表於: Tue May 23, 2006 5:58 pm

HEE.....HEE.......又有人REPLY我......SO HAPPY.........

$5980
1件婚紗
2件晚裝
1件男禮
1件伴娘

送 1) 小量婚紗頭飾
2) 毛毛外套(本來租要$300)
3) 褂可以簡d唔同款
4) 還衫時間由1點delay到5點

仲有 after sales service....個sales前兩日又打電話俾我問我 d 野整成點....
回頂端
亞momo
XXX.XXX.143.238

發表發表於: Wed May 24, 2006 1:30 pm

Hi!

我係睇到你係芝柏婚紗相到,比我既提是而入邁,吾該晒你呀! 我會去問個sales啦!問完在傾啦!
回頂端
亞momo
XXX.XXX.143.238

發表發表於: Wed May 24, 2006 4:14 pm

小柔子:

我想問你灟m係咪任捒,又無分級!
回頂端
小柔子

發表發表於: Wed May 24, 2006 4:26 pm

我知道佢係有 2 個grade, 我個package只係包普通grade既衫, 不過其實已包括係芝柏裏面99%既衫....因為佢 upper grade 係指請設計師設計的衫, total 不超過 20件, 其中兩件係代言人影相的珠珠外套同宮廷裙(有d繩向裙身個件), 不過我覺得個d衫怪怪地, 所以我覺得冇問題...

I HOPE IT CAN HELP YOU LA.... Wink
回頂端
巴魯旦 lala
XXX.XXX.228.34

發表發表於: Thu May 25, 2006 10:57 am

小柔子

tks for yr reply.

其實之前都有諗住入數碼港see see. 不過一直都懶. Embarassed

再問多少少,

婚紗拖尾係咪都唔駛加$, 咁佢仲有無咩要再加$架.

毛毛係咪只係得背心一款, or 佢有好多款架. 我想要披肩啊, 佢有無架?

我係一月架, 驚住到時會凍啊.所以都幾關心呢個問題

如果我帶理gridle去, 會唔會誇張左 ??

萬一真係要upgrade 咁價錢又點計??
回頂端