發表主題 回覆文章
yoyoyan
XXX.XXX.176.30

發表發表於: Mon Jan 12, 2009 1:01 pm

此乃舊帖唯讀區- 主題已被封存,只供閱讀,不能回覆或進行任何操作。

若要閱讀較新的討論內容,建議瀏覽以下話題:

更多»

廣告贊助 [隱藏]
    唻緊二月北海道雪祭,我搵左好多資料去邊間。

康泰有個團行程幾好, 但出發期唔係咁啱而且要轉機嘥左日時間
    永安D團比較多觀光。
    美麗華有個都OK,但比其他貴千多D蚊喎。

東瀛遊:似乎最啱我地要求。(都諗左好耐,因為之前JOIN過東瀛遊麻麻地)但都決定JOIN呢度,因為個行程時間的確係最FIT我地心意。
    開頭想揀JSHG05,諗左兩日又要搞埋PASSPORT先敢報名,咦...FULL左勒!
    跟住再睇,原來有個仲啱...JSAS05
    呢個團都幾OK..唔多觀光,D時間又可以睇埋雪祭,又有得去旭川睇動物...,其實呢個團得2/2出發係最低。
    我見網上好多人都揀 JSAG05 連SALES都只係SELL過我呢個。但我睇真D其實JSAG05無JSAS05咁多玩既點架(係觀光多D既!)而且相比番新年價,JSAG05係平D...但2/2兩個團都同價喎,大家話係咪超低先!

希望今次無揀錯啦...唔知有無人同我一樣想JOIN呢個團呢!
    回頂端
    MARUKO P
    XXX.XXX.187.14

發表發表於: Thu Jan 15, 2009 3:37 pm

我都好鐘意北海道, 本來都打算今年年底去o個度渡蜜月, 但係因為上年年尾先去左一次, 所以宜家仲係心大心細....再去北海道 OR 歐洲 好呢(因為我同男友都鐘意D落雪地方呀)?

附上我地o係札幌大通公園的燈飾表演(WHITE ILLUMINATION)影o既片俾你地睇下丫, 嘻嘻!

http://www.gogoch.com/index.php?ss=7&&file=10_489381231936095...
    回頂端
    winnus
    XXX.XXX.48.39

發表發表於: Thu Jan 22, 2009 7:57 pm

3月20日之後..北海道有乜睇呢~~~~
    回頂端
    EIP
    XXX.XXX.199.254

發表發表於: Wed Jan 28, 2009 1:05 am

winnus 寫到:
    3月20日之後..北海道有乜睇呢~~~~

I want to know too
    回頂端
    小黑貓
    XXX.XXX.137.206

發表發表於: Tue May 19, 2009 4:56 pm

我黎緊十二月中去北海道, 想問下天氣係唔係好凍???要準備d咩衫去好呀???
    唔想攞噤多行李去過...如果唔係就攞唔到野番黎 Crying or Very sad
    回頂端
    vonny
    XXX.XXX.56.97

發表發表於: Thu Sep 03, 2009 5:16 pm

未去過日本,想去度蜜月,可唔可以幫我睇下以下行程? Thanks!

初步plan:

Day 1 香港 - 札幌 (住札幌)
    Day 2 札幌 - 網走 (坐破冰船 及 流冰號火車) 夜晚回札幌 (住宿札幌)
    Day 3 札幌市內觀光,南千歲outlet,Shopping, 睇雪際 (住札幌)
    Day 4 札幌 - 二世古滑雪 (住二世古民宿)
    Day 5 二世古 - 旭川 - 小樽 (動物園, 旭川市內觀光 (睇小樽夜景,住宏樂園浸溫泉)
    Day 6 小樽 (小樽市內觀光 or 洞爺湖,住登別)
    Day 7 登別 市內觀光 (住函館)
    Day 8 函館 市內觀光 - 東京 (住東京)
    Day 9 - Day 10 東京自遊行
    Day 11 東京 - 香港

大家覺得點? 有無邊d地方太趕或太多時間?
    我楂唔楂車都得,因我都有外國雪地駕車經驗
    我覺得可能網走個程有問題,因為聽人講話無夜行列車,但係可唔可行? 可以點改?
    同埋冬天富良野,美瑛呢d值唔值得去? 如果值得就會或者加多一日行程
    Thanks!
    vonny
    回頂端
    小心人上
    XXX.XXX.8.83

發表發表於: Wed Nov 10, 2010 1:10 pm

Water Lily 寫到:
    首先thank you redapple既資料....wow 你個package 幾平呀! yeah!

不過, 我12月23日去佢地話無機位啦.... Crying or Very sad
    我而加try緊第2間 agent, 但我bf佢似乎想跟團.... Shocked
    我試過跟團啦....無唒feel....

Sindymanman,

你都可以林林cx, 佢地17 & 27 都好似仲有位, 不過要就快!!!

pls pm the contact and info ,thank you.............

giyu875@hotmail.com
    回頂端
    無膽鬼
    XXX.XXX.119.240

發表發表於: Mon Feb 21, 2011 1:08 am

我都好想去呀 Very Happy
    回頂端
    KITEN
    XXX.XXX.201.176

發表發表於: Sat May 07, 2011 11:16 pm

都幾好啊~唔錯啊~~
    回頂端