發表主題 回覆文章
kenway
XXX.XXX.1.209

發表發表於: Sat Sep 02, 2006 2:05 am

此乃舊帖唯讀區- 主題已被封存,只供閱讀,不能回覆或進行任何操作。

若要閱讀較新的討論內容,建議瀏覽以下話題:

更多»

廣告贊助 [隱藏]
    如果想避開個旺季, 最好就唔好響long weekend 附近, 另外, airlines 每年都係12月15日起加價的, 如果唔想買貴左機票, 可以響14號或以前出發lor.
    回頂端
    carol~y
    XXX.XXX.138.154

發表發表於: Sat Sep 02, 2006 11:32 am

我上年9月去有d秋涼,但又未落雪,北海道真係好靚,,我上次跟東瀛遊去都幾好~
    回頂端
    cowcowcow
    XXX.XXX.32.22

發表發表於: Sun Sep 03, 2006 1:05 am

哈,我都係12月頭去北海道honeymoon呀! 知唔知如果想跟團去北海道,但又想落埋東京,咁我應該全程join旅行社(如果佢有呢種團) 然後自己stay behind喺東京好,定好只揀去北海道既團,然後stay behind北海道,自己佳JR落東京,邊個plan好玩d同抵d呢?
    回頂端
    Kitman
    XXX.XXX.116.154

發表發表於: Sun Sep 03, 2006 1:39 am

cowcowcow

我打算12月6日出發,頭5日跟團之後stay behind 3日,兩日留函館,一日留札幌,我就會買JR pass 3日票$14000日元,咁可以跟儮峟欓~煩,又可以有自由行時間
    回頂端
    Water Lily
    XXX.XXX.18.53

發表發表於: Sun Sep 03, 2006 1:52 am

Hello cowcowcow,

係呢度, 又見到你!
    回頂端
    kenway
    XXX.XXX.143.251

發表發表於: Mon Sep 04, 2006 3:35 pm

cowcowcow 寫到:
    哈,我都係12月頭去北海道honeymoon呀! 知唔知如果想跟團去北海道,但又想落埋東京,咁我應該全程join旅行社(如果佢有呢種團) 然後自己stay behind喺東京好,定好只揀去北海道既團,然後stay behind北海道,自己佳JR落東京,邊個plan好玩d同抵d呢?

如果妳只不過想去東京shopping, 我建議妳join 7天團(4-5天stay 北海道)之後落東京, then stay behind at 東京。
    北海道去東京ge JR 好貴... 跟團抵d..

我東京就一定會揀自由行, 不過北海道因為point to point ge車程都幾貴, join 團抵好多, 不過就少d自由lor...
    回頂端
    Water Lily
    XXX.XXX.18.53

發表發表於: Mon Sep 04, 2006 11:55 pm

我都係會去北海道同埋東京, 不過我12月23日出發...我自己就唔喜歡跟團, 所以係咁搵d自由行...但23日好難, 所以我仲搵緊...

但cowcowcow, 你應該容易d, 因為我本來想12月頭去, 我都搵過一d package, seems ok! 但去北海道d車要預得好準, 錯過左, 可能要等好耐...
    我上次跟團去, 雖然係車等我, 我唔使等車, 但無咩feel, 希望今次搵倒機票 or package 去, 玩我開心d.

最後, 你打算點呀?
    回頂端
    cowcowcow
    XXX.XXX.199.4

發表發表於: Thu Sep 07, 2006 2:35 pm

Water Lily 寫到:

我都係會去北海道同埋東京, 不過我12月23日出發...我自己就唔喜歡跟團, 所以係咁搵d自由行...但23日好難, 所以我仲搵緊...

但cowcowcow, 你應該容易d, 因為我本來想12月頭去, 我都搵過一d package, seems ok! 但去北海道d車要預得好準, 錯過左, 可能要等好耐...
    我上次跟團去, 雖然係車等我, 我唔使等車, 但無咩feel, 希望今次搵倒機票 or package 去, 玩我開心d.

最後, 你打算點呀?

最後我個算多數都會揀北海道(跟團)+stay behind東京(自由行). 但仲未開始去旅行社睇呀,我諗佢地無咁早有資料啩,況且我自己近排都忙緊籌備婚禮既嘢,加勤力做facial同減肥 ... 我諗到10月尾開始搵啦 !
    回頂端
    Water Lily
    XXX.XXX.219.210

發表發表於: Thu Sep 14, 2006 2:23 pm

To cowcowcow:

d旅行社話佢地會10月頭有自由行, 但唔知跟團既資料會唔會一齊出呢?? Rolling Eyes
    如果我有資料, 就話聲你聽啦!
    回頂端
    disney
    XXX.XXX.191.173

發表發表於: Fri Sep 15, 2006 1:47 am

Sindymanman 寫到:
    咁多位, 你地好.. 我都11月結婚, 都打算去北海道honeymoon.. 不過我怕11月未有雪.. 打算12月中or 尾先去呀... 我打算去10日. 自己搵酒店. 由hk去tyoko再座jr去北海道.. 而家好努力咁搵緊資料...

而家先開始, 唔知會唔會太遲呢?
    有冇人都打算12月中去北海道呢?

hi.........恭喜你11月做新娘子 Wink 我都係11日結婚,都係打算12月中去北海道,同你一樣都係驚11月冇雪落所以遲少少去honeymoon囉.你諗住自遊行呀.我就報團,因為唔洗煩嘛 Laughing .唔知北海道d海鮮同刺身係唔係真係o甘如好食呢,上起都溜晒口水呀....... Embarassed
    回頂端