發表主題 回覆文章
Maggiess
XXX.XXX.192.192

發表發表於: Mon Sep 25, 2006 1:52 pm

此乃舊帖唯讀區- 主題已被封存,只供閱讀,不能回覆或進行任何操作。

若要閱讀較新的討論內容,建議瀏覽以下話題:

更多»

廣告贊助 [隱藏]
    打算去日本麊B友,你地會幾時去換錢?而家係咪算幾平?年尾係咪多數會貴?
    回頂端
    Kate
    XXX.XXX.44.84

發表發表於: Thu Oct 05, 2006 10:29 pm

Maggiess 寫到:
    打算去日本麊B友,你地會幾時去換錢?而家係咪算幾平?年尾係咪多數會貴?

我係日日睇吓個價,呢排都叫唔錯,昨日日元兌美元有118.XX,我同事話叫好alright啦!

佢話最高數月前曾升上120.XX,仲正!可惜我miss了。如果日元兌美元有117.XX,已經ok的了!
    回頂端
    靚靚黃太Joanne
    XXX.XXX.90.191

發表發表於: Sun Oct 08, 2006 11:05 am

如您1次過唱多D..
    銀行個RATE應該會好D架....
    因為您唱10萬 YEN同唱5萬 YEN個RATE已經唔同架啦
    回頂端
    Kate
    XXX.XXX.44.84

發表發表於: Mon Oct 09, 2006 1:21 am

仲有就係問清楚收唔收手續費,有些銀行如果有戶口就唔收手續費。

咁好似我呢種人,因為又唔算唱太多錢,就索性分散幾次唱,咁就唔駛一次過唱哂,過幾日個rate靚D時後悔...... 雖然係好阿Q精神......
    回頂端
    mingching
    XXX.XXX.72.49

發表發表於: Thu Nov 09, 2006 11:47 pm

去廖創興丫,唔收handling ga,我今日先唱左
    回頂端
    extrawa
    XXX.XXX.95.31

發表發表於: Fri Nov 10, 2006 1:37 am

mingching 寫到:
    去廖創興丫,唔收handling ga,我今日先唱左

你好!!

想問下廖創興要唔要有户口先幫我地唱架???
    回頂端
    extrawa
    XXX.XXX.95.31

發表發表於: Fri Nov 10, 2006 1:38 am

靚靚黃太Joanne 寫到:
    如您1次過唱多D..
    銀行個RATE應該會好D架....
    因為您唱10萬 YEN同唱5萬 YEN個RATE已經唔同架啦

joanne

乜唔同金額唔同rate架???咁古怪o既???
    回頂端
    cowcowcow
    XXX.XXX.199.4

發表發表於: Fri Nov 10, 2006 3:27 pm

我報咗團12月4日出發去北海道, 之前喺滙豐唱咗HK$10,000, 個rate係0.0683, 唔收手續費. 之後有D後悔, 因為個rate好似唔夠高. 諗住等到兌美元118點幾就即刻再唱多2-3萬到啦 !
    回頂端
    Maggiess
    XXX.XXX.192.192

發表發表於: Fri Nov 10, 2006 4:02 pm

cowcowcow 寫到:
    我報鷞12月4日出發去北海道, 之前籗擢蚾蘵K$10,000, 個rate係0.0683, 唔收手續費. 之後有D後悔, 因為個rate好似唔夠高. 諗住等到兌美元118點幾就即刻再唱多2-3萬到啦 !

擢蛈n似吾係好底喎,我10時唱左2萬,個rate都係0.0656,之後昇左少少,我再唱多一萬,就0.0668,兩次都吾洗0.0683喎,我係去中環百年找換有限公司,又係免手續費,而家好似都昇返
    http://berlincompanyexchangelimited.blogspot.com/
    回頂端
    cowcowcow
    XXX.XXX.199.4

發表發表於: Fri Nov 10, 2006 5:32 pm

Maggiess 寫到:
    cowcowcow 寫到:
    我報鷞12月4日出發去北海道, 之前籗擢蚾蘵K$10,000, 個rate係0.0683, 唔收手續費. 之後有D後悔, 因為個rate好似唔夠高. 諗住等到兌美元118點幾就即刻再唱多2-3萬到啦 !

擢蛈n似吾係好底喎,我10時唱左2萬,個rate都係0.0656,之後昇左少少,我再唱多一萬,就0.0668,兩次都吾洗0.0683喎,我係去中環百年找換有限公司,又係免手續費,而家好似都昇返
    http://berlincompanyexchangelimited.blogspot.com/

都好似好多人去呢間找換公司唱. 喺中環近邊度? 咁駛唔駛開戶口, 定係比現鈔你?
    回頂端