發表主題 回覆文章
AANG
XXX.XXX.148.237

發表發表於: Tue Jun 17, 2008 2:29 pm

此乃舊帖唯讀區- 主題已被封存,只供閱讀,不能回覆或進行任何操作。

若要閱讀較新的討論內容,建議瀏覽以下話題:

更多»

廣告贊助 [隱藏]
    Panda Panda 寫到:
    AANG 寫到:

你準備幾時去架,我地11月尾去,但都怕到時果邊係雨季,酒店方便,我正在考慮以下兩間

1/ New Star - Ocean View Cottage
    2/ Nora - Ocean Villas

我o地會9月尾10月頭去啦.... 妳on-list o個兩間我都冇留意tim, 去睇睇先.... 妳準備幾時book呀?去幾多日呀?

我睇過旅行社package,佢地未做到11月尾,所以都係要等到8,9月先book得,我諗住去5日但考慮緊再落唔落bangkok玩一兩日
    回頂端
    Panda Panda
    XXX.XXX.139.170

發表發表於: Wed Jun 18, 2008 1:13 pm

AANG 寫到:

我睇過旅行社package,佢地未做到11月尾,所以都係要等到8,9月先book得,我諗住去5日但考慮緊再落唔落bangkok玩一兩日

我睇過new star 都ok喎,仲係正chaweng hoi beach tim,好方便!我plan9月30日or10月1日出發o架,不過o的價做到31/8,如果要book,就要send去hotel問價囉.... 我都諗住o向曼谷stopover, 蘇梅玩5日會唔會悶呀?
    回頂端
    AANG

發表發表於: Wed Jun 18, 2008 2:24 pm

AANG 寫到:

我睇過new star 都ok喎,仲係正chaweng hoi beach tim,好方便!我plan9月30日or10月1日出發o架,不過o的價做到31/8,如果要book,就要send去hotel問價囉.... 我都諗住o向曼谷stopover, 蘇梅玩5日會唔會悶呀?

我search過下人地既旅遊blog,都話5日4晚最good fit,因為如果坐直航機去的話,就一定下午三點幾先到,check得in黎都四五點,都冇左大半日了.

所以我就plan左
    day 1 : check-in + hotel乎近行下食下
    day 2 : local tour (去龜島浮潛)
    day 3 : 租車 (環島遊)
    day 4 : 沙灘樂
    day 5 : 走人落bangkok

暫定係咁,不過我會keep住search下有冇多d資料先
    回頂端
    Yan1979
    XXX.XXX.157.152

發表發表於: Sun Jun 22, 2008 12:46 am

我都同我honey plan緊去samui or 沙巴 for honeymoon啦.... 其實我自己prefer samui o架, 好似relax o的,同埋o的酒店靚o的, 但去問package o既時候, 幾間都話去沙巴honeymoon好o的喎,多o的o野玩,又有海鮮食,好平,佢o地仲話samui o的沙灘冇沙巴咁靚,好多都係石灘... 去過samui or plan去samui o既jm, 妳o地又點睇呀? 仲有呀, 以下幾間samui o既酒店我都幾鍾意, 妳o地有冇咩comment呀?離town遠嗎?o岩唔o岩honeymooner呀?同埋住咩房好o的呀?

1. sala samui
    2. napasai
    3. pavilion
    4. anatara

我就係去Sala samui,超推介!
    我地住pool villa,獨立屋仔有private pool,真係好正~
    酒店既staff好nice
    唯一要彈就係唔近chewang beach,我地呢d唔識揸車既人,出入都要靠shuttle(其實係酒店既私家車,新淨、舒服),車費就相對地貴d
    只可惜當時係10月,正值雨季,落雨落到傻
    俾d相你地睇下~

IMGP1357-R.jpg  Filesize: 34.21 KB  瀏覽次數: 8589 次
    按這裡可在新視窗開啟原圖
     圖片描述: 由洗手間望出去的private pool
    IMGP1336-R.jpg  Filesize: 28.82 KB  瀏覽次數: 8589 次
    按這裡可在新視窗開啟原圖
     圖片描述: pool villa的private pool
    回頂端
    AANG
    XXX.XXX.76.109

發表發表於: Sun Jun 22, 2008 6:04 pm

Yan1979 寫到:
    我都同我honey plan緊去samui or 沙巴 for honeymoon啦.... 其實我自己prefer samui o架, 好似relax o的,同埋o的酒店靚o的, 但去問package o既時候, 幾間都話去沙巴honeymoon好o的喎,多o的o野玩,又有海鮮食,好平,佢o地仲話samui o的沙灘冇沙巴咁靚,好多都係石灘... 去過samui or plan去samui o既jm, 妳o地又點睇呀? 仲有呀, 以下幾間samui o既酒店我都幾鍾意, 妳o地有冇咩comment呀?離town遠嗎?o岩唔o岩honeymooner呀?同埋住咩房好o的呀?

2. napasai
    3. pavilion
    4. anatara

我地住pool villa,獨立屋仔有private pool,真係好正~
    唯一要彈就係唔近chewang beach,我地呢d唔識揸車既人,出入都要靠shuttle(其實係酒店既私家車,新淨、舒服),車費就相對地貴d
    俾d相你地睇下~

我都有留意過這間酒店,請問你個package幾多錢呀 ?
    10月,11月都係蘇梅島的雨季,但係咪中午天氣會好d呢 ?
    回頂端
    Yan1979
    XXX.XXX.37.129

發表發表於: Mon Jun 23, 2008 12:09 pm

AANG 寫到:
    Yan1979 寫到:

2. napasai
    3. pavilion
    4. anatara

唯一要彈就係唔近chewang beach,我地呢d唔識隅悔J人,出入都要靠shuttle(其實係酒店既私家車,新淨、舒服),車費就相對地貴d
    俾d相你地睇下~

我就好黑仔,幾乎得一日半日係無落雨,
    其餘時間都係全日落雨,無分日頭定夜晚...仲要行雷閃電,黑都爆

package 5日4夜連機票、每日早餐,19000兩個人
    回頂端
    AANG

發表發表於: Mon Jun 23, 2008 2:36 pm

Yan1979 寫到:
    AANG 寫到:
    Yan1979 寫到:

2. napasai
    3. pavilion
    4. anatara

唯一要彈就係唔近chewang beach,我地呢d唔識隅悔J人,出入都要靠shuttle(其實係酒店既私家車,新淨、舒服),車費就相對地貴d
    俾d相你地睇下~

我就好黑仔,幾乎得一日半日係無落雨,
    其餘時間都係全日落雨,無分日頭定夜晚...仲要行雷閃電,黑都爆

package 5日4夜連機票、每日早餐,19000兩個人

這樣就真的太掃興了,我將會11月尾去,都好怕天氣唔好.
    你個package都好貴喎,不過人人都讚sala好正
    回頂端
    Yan1979
    XXX.XXX.37.129

發表發表於: Tue Jun 24, 2008 12:26 pm

我都覺得肉赤架...
    如果平dd就可以住另一種房type,好似叫garden pool villa(唔係好記得),佢都有private pool,不過就唔係獨立屋仔,上一層會有另一間房
    sala pool villa呢type就真係好高privacy,基本上外面既人唔會睇到你做緊乜
    所以都幾正架~

另一個選擇係nora,都幾okay,好多人去honeymoon都揀呢間
    回頂端
    AANG

發表發表於: Tue Jun 24, 2008 3:58 pm

Yan1979 寫到:
    我都覺得肉赤架...
    如果平dd就可以住另一種房type,好似叫garden pool villa(唔係好記得),佢都有private pool,不過就唔係獨立屋仔,上一層會有另一間房
    sala pool villa呢type就真係好高privacy,基本上外面既人唔會睇到你做緊乜
    所以都幾正架~

另一個選擇係nora,都幾okay,好多人去honeymoon都揀呢間

nora都係我考慮之內,因為網上有人讚,你有冇經過黎間酒店呀,ok嗎 ?
    回頂端
    bigfatyan
    XXX.XXX.224.23

發表發表於: Mon Jul 14, 2008 10:06 am

HI, 我出年大約10尾- 11月頭想去蘇梅honeymoon

請問係咪雨季?? 咁如果去蘇梅最佳月分係幾時, thanks!
    回頂端