發表主題 回覆文章
Timtim
XXX.XXX.32.77

發表發表於: Fri Nov 17, 2006 3:02 pm

此乃舊帖唯讀區- 主題已被封存,只供閱讀,不能回覆或進行任何操作。

若要閱讀較新的討論內容,建議瀏覽以下話題:

更多»

廣告贊助 [隱藏]
    我剛去完蘇梅回來!好正!有機會我都想再去,好舒服,好
    度假feel,這裡的人好有禮貌,治安好好,天公亦造美!
    我地係住Amari Palm Reef,係在Chaweng Beach,貪佢位
    置夠方便,而且間酒店好正,酒店有兩個泳池,早餐豐富,另值得
    推介係佢地間意大利餐廳Prego,好浪漫,食物一流!
    原本想住Pavilion Samui Boutique Resort,但佢係位於
    Lamai Beach,覺得不太方便,最後放棄左!

蘇梅主要係享受陽光與海灘,玩上水活動,玩浮潛,環島遊
    啦!如果有興趣玩浮潛,盡量join大船呀!坐細船快艇會好
    拋,因為一早七點出發,要坐成個鐘頭船先到,感覺會好辛
    苦,坐大船再駁細船就舒服得多,這是當地人的忠告,我地
    都係搵左大船,沒有暈浪!
    另一樣提醒係千祈唔好在蘇梅機場換錢,好唔抵架!係一兌
    4.1咋!但去到酒店附近好多找換店至少都兌到4.6架!

大家不妨去這個網站參考一下啦!
    http://www.thailandfans.com/forum/viewforum.php?f=16
    回頂端
    Love Kylie
    XXX.XXX.111.233

發表發表於: Fri Nov 17, 2006 3:30 pm

hi all...我兩年前都去完蘇梅...我都想再去呀!

我住果間resort係Evason Hideaway & Spa 隔離, Very Happy ! 但我唔記得果名啦...

果陣我地兩pair 人去, 所以就租左架車週圍去, 因為酒店果度同chaweng 都幾遠, 所以一定要有車先方便...

回頂端
    winwin
    XXX.XXX.69.159

發表發表於: Sun Nov 19, 2006 2:20 pm

我之前都去過玩8日,住peninsula 同 sala,
    evason以外我極力推介sala,好正!
    我都寫左個遊記o係呢度:

http://www.thailandfans.com/forum/viewtopic.php?t=30797
    回頂端
    Timtim
    XXX.XXX.32.77

發表發表於: Fri Nov 24, 2006 2:38 pm

winwin 寫到:
    我之前都去過玩8日,住peninsula 同 sala,
    evason以外我極力推介sala,好正!
    我都寫左個遊記o係呢度:
    http://www.thailandfans.com/forum/viewtopic.php?t=30797

睇左你在泰友營入面的分享喇!好詳盡呀!
    你住間酒店好正啊!不過好貴呀!
    不過呢!好彩我地去蘇梅時只係第一晚半夜落了一場大雨,跟住全部日子
    都係好陽光!所以玩得好開心呀!有機會我都想再去!
    回頂端
    豬仔&monchhichi
    XXX.XXX.229.46

發表發表於: Fri Dec 01, 2006 12:03 pm

WinWin,
    我下個月中去samui, 我睇你個post有租車週圍去, 我想問你o地使唔使chop國際牌呀? 定係香港車牌已ok呀? 同埋係咪好容易就搵到租車公司呀? 環島遊係咪一日已可以行完, 約需時幾耐呢?

問題少女!! Wink
    回頂端
    小龍貓
    XXX.XXX.141.166

發表發表於: Mon Dec 18, 2006 12:56 pm

我想問你地有冇人選擇轉機方式呢, 由HK - BKK, THEN BKK - SAMUI,
    會平D, 同埋會早D到達! 但係坐ORIENT THAI AIRLINES , 有冇人試過?
    回頂端
    Mug Mug
    XXX.XXX.25.170

發表發表於: Tue Dec 19, 2006 3:41 pm

小龍貓 寫到:
    我想問你地有冇人選擇轉機方式呢, 由HK - BKK, THEN BKK - SAMUI,
    會平D, 同埋會早D到達! 但係坐ORIENT THAI AIRLINES , 有冇人試過?

我係9月尾去咗Bangkok先, 之後再坐內陸機 (晚機)去Koh Samui, 最後由Koh Samui 直接返hk.
    HK >>> Bangkok 搭國泰, Bangkok >>> Koh Samui 搭 Bangkok Air, Koh Samui >>> HK 搭 Bangkok Air
    回頂端
    BLHY
    XXX.XXX.233.167

發表發表於: Thu Dec 28, 2006 1:43 pm

你地好呀, 我同我太太想於 3 月中去蘇梅, 但請問3月的天氣是否 ok ??
    另外, 請問有沒有一些便宜一點的 resot 介紹下, 我地未決定到呀 ????
    請幫幫忙 !!!!!!! 無言感激 ........ Very Happy
    回頂端
    小婉
    XXX.XXX.15.34

發表發表於: Wed Jan 03, 2007 4:22 pm

BLHY 寫到:
    你地好呀, 我同我太太想於 3 月中去蘇梅, 但請問3月的天氣是否 ok ??
    另外, 請問有沒有一些便宜一點的 resot 介紹下, 我地未決定到呀 ????
    請幫幫忙 !!!!!!! 無言感激 ........ Very Happy

http://ec2thailand.com/forum/viewthread.php?tid=10236&extra=page%...

我住過Als Resort幾好, 不過夜晚zzz怕打劫, 環境,地點及價錢超ok!

0084.jpg  Filesize: 227.63 KB  瀏覽次數: 4017 次
    按這裡可在新視窗開啟原圖
     圖片描述: 出面泳池, 都幾企理!!
    0073.jpg  Filesize: 217.57 KB  瀏覽次數: 4017 次
    按這裡可在新視窗開啟原圖
     圖片描述: 我住deluxe villa, 貴d, 要$6xx一晚, 但我入過最base果隻已經好ok, 平一半, $3xx
    回頂端
    TAMTAMWONG
    XXX.XXX.202.117

發表發表於: Fri Jan 05, 2007 2:36 pm

我知2月份蘇梅會開Fou Seasons , 但如果中上價你可以睇吓 The Briza Beach Resort & Spa,係chaweng beach 用10mins 到chaweng beach down town, 佢個srivijaya pool villa 真係唔錯!!!!

http://www.thebriza.com/
    回頂端