發表主題 回覆文章
VLO
XXX.XXX.220.29

發表發表於: Wed Mar 08, 2006 12:49 am

此乃舊帖唯讀區- 主題已被封存,只供閱讀,不能回覆或進行任何操作。

若要閱讀較新的討論內容,建議瀏覽以下話題:

更多»

廣告贊助 [隱藏]
各位打算07年11月18日星期日擺酒結婚的好姊妹........
歡迎你們選擇這個大日子結婚..........
我們要大家互相分享各方面心得....有so記得要通知大家...
我今日訂了銅鑼灣利舞台麒麟閣酒家18席 Laughing Razz 好開心
其他就暫未有進一步的安排...大家有沒有建議?
謝謝
VLO Embarassed
回頂端
Yuki
XXX.XXX.127.18

發表發表於: Wed Mar 08, 2006 6:27 pm

VLO,

恭喜你呀!!!!! 你會同我同一日結婚, 真係開心呀!! 初初我唔想係禮拜日結婚架, 因為怕 D 賓客食完好夜, 但係 BF 同我好鍾意個日子, 所以最後都揀呢日呀!! Very Happy

係呢, 你會係邊度行禮呀?

我諗你而家可以開始睇婚宴攝錄啦, 我之前去左兩間都有人 HOLD 左 18/11/07 呢個日子, 可能有好多人都係呢日結婚啦!!! 你早 D 去睇呀!!!
回頂端
VLO

發表發表於: Wed Mar 08, 2006 11:33 pm

YUKI,
你好,恭喜你.....
我們可以同一日結婚,真開心.大家可以分享下....
酒樓話新曆11月好日只有這天及24.11.07兩日,我想星期日.日子好1118....故我選了這天囉....
我打算在紅棉道行禮,未知選這天還是平日舉行...這天舉行又擔心會好辛苦...你呢?
你建議我現在可以開始睇婚宴攝錄?有沒有好介紹,最好平靚好啦.....
你今次婚展去嗎?
你訂了酒席未呀?在那裡呀?
VLO Rolling Eyes Laughing
回頂端
Yuki

發表發表於: Wed Mar 08, 2006 11:43 pm

VLO,

我上個月已經訂左酒席啦, 訂左灣仔皇潮匯, 我都諗住係紅棉路行禮, 我自己會同一日行禮, 因為會慳好多, 而且開心好多! 分兩日註冊同擺酒既話, 攝影, MUA, 租衫既錢都要 DOUBLE, 好貴呀!!!

今次婚紗展我都會去, 去睇下租衫 PACKAGE!!!

婚宴攝錄我已經 book 左啦, 我 book 左 Amazing Grace, 價錢公道, 質素都唔錯呀, 可以考慮!

2 攝 1 錄 $4988, 1 攝 1 錄 $3588
回頂端
VLO

發表發表於: Wed Mar 08, 2006 11:53 pm

hi Yuki,
紅棉路行禮幾時上網訂?
MUA 是什麼意思?
租衫你會選擇邊間?
Amazing Grace有沒有網頁?或在今之婚展參展?
2 攝 1 錄 $4988, 2 攝是包什麼?snapshot包嗎?時間係跟全程?包多少個鐘?
謝謝
VLO Laughing
回頂端
Yuki

發表發表於: Thu Mar 09, 2006 12:04 am

VLO 寫到:
hi Yuki,
紅棉路行禮幾時上網訂?
MUA 是什麼意思?
租衫你會選擇邊間?
2 攝 1 錄 $4988, 2 攝是包什麼?snapshot包嗎?時間係跟全程?包多少個鐘?
謝謝

VLO,

要訂婚姻註冊處大約係 big day 前三個半月左右預約架!!

mua 即係化妝師呀!! 租衫我仲未諗到, 遲 d 會去睇下至決定!!

Amazing Grace 既網頁係 http://www.amazinggrace.goldenplaza.com.hk/

2 攝 1 錄即係一個 standard 攝影, 一個 snapshot!! 時間係由 8:30 至註冊完後影外景, 跟住由 5:30 跟到散席, 大約 11 個鐘左右!!
回頂端
VLO

發表發表於: Thu Mar 09, 2006 1:32 am

Yuki 寫到:
VLO 寫到:
hi Yuki,
紅棉路行禮幾時上網訂?
MUA 是什麼意思?
租衫你會選擇邊間?
謝謝

VLO,

要訂婚姻註冊處大約係 big day 前三個半月左右預約架!!

mua 即係化妝師呀!! 租衫我仲未諗到, 遲 d 會去睇下至決定!!

Amazing Grace 既網頁係 http://www.amazinggrace.goldenplaza.com.hk/

2 攝 1 錄即係一個 standard 攝影, 一個 snapshot!! 時間係由 8:30 至註冊完後影外景, 跟住由 5:30 跟到散席, 大約 11 個鐘左右!!

YUKI,
這間公司的網頁好似好靚,你在那裡訂這個plan?有沒有講價或bargin多些優惠等?有沒有指定攝影師?相簿、框、底片等有否包括在這價錢內?
除這間外有否其他選擇?
Laughing VLO
回頂端
Yuki
XXX.XXX.73.154

發表發表於: Fri Mar 10, 2006 12:28 am

VLO 寫到:
Yuki 寫到:
VLO 寫到:
hi Yuki,
紅棉路行禮幾時上網訂?
MUA 是什麼意思?
租衫你會選擇邊間?
謝謝

VLO,

YUKI,
這間公司的網頁好似好靚,你在那裡訂這個plan?有沒有講價或bargin多些優惠等?有沒有指定攝影師?相簿、框、底片等有否包括在這價錢內?
除這間外有否其他選擇?

VLO,

我係金都佢地間鋪度落訂架, 冇講價同 bargain 呀, 我有指定攝影師架!! 公司普通相簿會包, 但框, 底片果 d 全部都唔包!!!

其實仲有好多間攝影架, 我就冇睇到咁多, 你可以去攝影個 forum 問下其他姊妹呀!!
回頂端
VLO

發表發表於: Fri Mar 10, 2006 1:07 am

Yuki 寫到:
VLO 寫到:
Yuki 寫到:
VLO 寫到:
hi Yuki,
紅棉路行禮幾時上網訂?
MUA 是什麼意思?
租衫你會選擇邊間?
謝謝

VLO,

YUKI,
除這間外有否其他選擇?

VLO,

我係金都佢地間鋪度落訂架, 冇講價同 bargain 呀, 我有指定攝影師架!! 公司普通相簿會包, 但果 d 全部都唔包!!!

其實仲有好多間攝影架, 我就冇睇到咁多, 你可以去攝影個 forum 問下其他姊妹呀!!

YUKI<
你找邊幾個攝影師?
框, 底片唔包,可否額外付錢購買?價錢幾多?
VLO
回頂端
mungpeggy
XXX.XXX.225.216

發表發表於: Fri Mar 10, 2006 2:57 pm

VLO,

HI HI!!找到你啦!

唔好意思,我採下場先!因為我同VLO係朋友黎架! Laughing Cool Very Happy
回頂端