發表主題 回覆文章
Kiki(5)
XXX.XXX.253.66

發表發表於: Mon Jun 20, 2005 2:46 pm

此乃舊帖唯讀區- 主題已被封存,只供閱讀,不能回覆或進行任何操作。

若要閱讀較新的討論內容,建議瀏覽以下話題:

更多»

廣告贊助 [隱藏]
    有冇人會去蘇梅, 浮羅交怡or關島honeymoon ar? 邊間酒店好呀?
    回頂端
    Rainbow
    XXX.XXX.87.122

發表發表於: Sat Jul 09, 2005 2:18 pm

Kiki(5) 寫到:
    有冇人會去蘇梅, 浮羅交怡or關島honeymoon ar? 邊間酒店好呀?

我去過蘇梅,不過只係旅行,唔係Honey moon,我住果間Resort 叫Sammui Pennisula, 都好好架,算清靜,好舒服架,你仲要乜資料,就留message啦
    回頂端
    Rio
    XXX.XXX.90.216

發表發表於: Sun Jul 10, 2005 6:17 pm

Kiki(5) 寫到:

如果係呢3個地方for honeymoon,我都揀蘇梅!!
    雖然我唔係去Samui honeymoon,但我次次去都好似預支蜜月咁,
    好正呢! (上月已為人妻啦!!)

Peninsula固然正啦,就算其他D Bunglow / plool villas 都好好feel,
    D人都young DD la..
    我最近試過住呢間..好正..個Spa仲正!!!

http://www.anantara.com/indexflash.html
    回頂端
    Kiki(5)

發表發表於: Tue Jul 12, 2005 10:46 am

Dear all,

多謝你地的意見, 我的首選係蘇梅.

Rio,
    你有冇3月去過蘇梅呀? 天氣如何? 你介紹個間Anantara我上網都有睇過覺得唔錯, 請問你係住邊隻房? 酒店近海灘嗎? 有咩好野玩呀?
    回頂端
    Rainbow
    XXX.XXX.87.122

發表發表於: Wed Jul 13, 2005 11:38 pm

kiki:蘇梅宜家有直航機,好方便,蘇梅個機場好靚架,個感覺好舒服,好大自然呀,你打算住幾多日呀?會唔會租車呢?
    回頂端
    Rio
    XXX.XXX.72.118

發表發表於: Thu Jul 14, 2005 4:19 pm

每年11月至5月都係Samui旺季,天氣好好,放心!!
    我第一次去就係March, (同老公去過生日...曬到嘔呀!!)

我介紹Anantara係因為夠新(2004才開業)設備齊全,service又good!
    swimming pool前就係beach....而且好近機場! 雖然遠離Chaweng (旺區),
    但出去都好方面,冇Chaweng 那邊咁嘈咁多人lor!

另外,雖然而家香港有直航,但時間衰到極呢?! 去程都OK (下午到),
    但回程係晨早機返(唔記得確實時間...你check check bangkok airway la!)
    所以我會揀係Bangkok / Singapore 轉機,時間好D,你考慮}啦!!
    回頂端
    Rio
    XXX.XXX.72.118

發表發表於: Thu Jul 14, 2005 4:28 pm

kiki,

由於我係SLH (small luxuary hotel group)既member,
    所以上次我係upgrade左住Suite, large balcony & bathtub for 2...
    而我有朋友住既deluxe(最普通果D)都好大好正,個房都有seaview!!

記住要試下個Spa ah!!超得!!
    回頂端
    Apple Chu
    XXX.XXX.95.204

發表發表於: Fri Jul 15, 2005 5:55 pm

小翼﹐

請問住Pelangi Beach Resort要幾錢一晚﹖
    回頂端
    Kiki(5)

發表發表於: Wed Jul 20, 2005 10:07 am

Rainbow,

我打算去5日, 如果全程都住同一間酒店, 會唔會悶呢? 至於行程方面, 你地有乜好介紹呢? 出去玩方便嗎? 其實我唸住去hea下, 間酒店舒服便ok.

Rio,

我見到cathay holiday有呢個package direct flight to Samui, 不過時間我冇留意. 如可以的話, 可否分享一下你的照片?我想看看酒店周圍的環境...
    lui_mn99@yahoo.com

Thanks a lot!!
    回頂端
    Rio
    XXX.XXX.72.51

發表發表於: Wed Jul 20, 2005 3:31 pm

Kiki(5),

國泰好似冇direct flight to Samui 喎~~有冇睇錯呀!
    就算有package都係包HKG-BKK來回同埋Samui hotel+tranfer,
    domestic flight應該唔包喀{(都唔同airline...) 你check清楚呀!

我平時多數搭Thai / CX 最早機往曼谷, 駁中午左右既(Bangkok airway)
    去到samui都係2點左右...very good!

而香港直航samui, 暫時得Bangkok airway...回程係早機囉!!
    回頂端