發表主題 回覆文章
阿蓮
XXX.XXX.227.211

發表發表於: Sun Jul 23, 2006 7:33 pm

此乃舊帖唯讀區- 主題已被封存,只供閱讀,不能回覆或進行任何操作。

若要閱讀較新的討論內容,建議瀏覽以下話題:

更多»

廣告贊助 [隱藏]
reratbit 寫到:
老實講, 我 mother 話驚好亂, 又話騖 有 d 人吾敢出去 搶, 又話騖 d 野食吾 arm ...

ai ... 我話 一係 mud 都吾搞, 一係就 dinner buffet , 係o甘多... 佢終於屈服 ...

仲有我而家好期待 d 細佬仔 掉左 d 食物落地, 跟住執返上去個大盤o既 情景 ....

我自己本身對 buffet 都ok, 但係有d 人連食都懶, 有d 就話又要加一, 又無 service ...

不過我最鐘意睇 d 亞 嬸 去搶野食 ...

You really like that?? so strange? You expect your guests are of this manner?? Rolling Eyes I think you need to UPGRADE their standard and to improve their manner lor!! Don't sit and look! This is your own event.
回頂端
阿蓮
XXX.XXX.227.211

發表發表於: Sun Jul 23, 2006 7:36 pm

春田花花 寫到:
我都覺得婚禮遊戲很無聊,去親人地婚宴我都唔enjoy玩遊戲,所以下定決心自已婚禮乜都唔玩,如果兄弟姊妹要玩的話,接親娘時已經可以玩個夠啦!!
有次見到對新人玩蒙眼認對方雙手,點知個新郎認錯左(好奇怪點解班兄弟姊妹唔幫手提水),到最後認錯左攪到對新人好尷尬,咁你話幾無謂呢! 一係就只係班新人好友自己玩,台下的親友顧住食咁...
我同D朋友講話自己結婚唔會玩遊戲,佢地會話「唔玩遊戲好悶架喎」,其實係咪真係只係玩遊戲先係節目呢? 我覺得除左遊戲都可以有其他野攪,睇你自已肯唔肯花心思吧。我希望自己的婚宴係會令人感動的,而遊戲根本造唔到呢個效果。
Yep I totally agree!!! That's why I intend to give a touching speech instead of to play games!!
回頂端
E@V
XXX.XXX.175.58

發表發表於: Wed Jul 26, 2006 4:26 am

其實我覺得玩遊戲好悶就真!
我仲覺得好老土添呀!
回頂端
spp
XXX.XXX.219.10

發表發表於: Tue Aug 15, 2006 3:07 pm

其實我只係想一切從簡
最好鰡訄韟瑽嗽妥N去honeymoon就good!
之但係我男友同我都幾完全相反
佢係躟褶N結婚熱熱鬧鬧鴾H
所以而家仲講緊數

但係我都agree你請人地黎飲
話就話係想人地黎祝福你
但係有幾多人去飲係真係真心祝福對新人?
收到張帖心裏面唔諗:同你唔係好熟你都'炸'我,唔係呀?
已經偷笑

同埋都唔好諗住人地去完你個婚宴有幾難忘
唔做百彈齋主都還得神落
所以其實個婚宴係entertain你自己(或者屋企人),唔係鷤uest咯
回頂端
歡樂年年
XXX.XXX.81.88

發表發表於: Sun Sep 17, 2006 12:04 am

其實都唔係規定要spotlight入場,上菜歌,玩新人,表演.個婚禮係自己嘅,你覺得自己舒服咪得囉.其實好多嘢之前都冇架,係不斷有啲人create啲環節出嚟,然後就變成must have環節.
回頂端
人家未婚妻
XXX.XXX.211.2

發表發表於: Wed Sep 20, 2006 5:54 pm

SPP

我同你一樣呀, 我鐘意簡單d, 但我男友鐘意熱鬧又好玩得, 佢覺得玩新人冇所謂仲話會好開心, 我話咁你自己同佢地玩到夠啦

自己去過人地既婚禮, 覺得最悶就係玩新人呢個環節, 其實只係班兄弟姊妹自己玩人玩得開心, 但係台下既人就根本唔會睇lor, 得個悶字
次次到左呢part一定係廁所熱鬧過台上, 因為個個實係係呢個時間去廁所

仲有我最憎係d醉貓呀, 搞破壞, 仲要迫新人飲酒, 我唔飲得酒, 我男友酒量又淺, 到時飲出晒醜都唔知點算
最驚係d老人家/同事以為我地酒鬼黎
回頂端
Spring
XXX.XXX.6.194

發表發表於: Tue Sep 26, 2006 9:44 am

玩遊戲我個人都唔介意, 畢竟都係大家開心下, 影多幾張相, 過後可以諗下幾開心0者. 不過三級就真係接受唔到啦.

不過玩還玩, 新郎新娘都應該走埋每檯度傾幾句, 多謝下d賓客嘛. 而家真係好少人咁做啦, 只係影相握下手就成晚都對望唔到兩眼, 呢樣就真係唔得囉~
回頂端
阿蓮
XXX.XXX.133.14

發表發表於: Mon Oct 02, 2006 7:50 pm

Spring 寫到:
不過玩還玩, 新郎新娘都應該走埋每檯度傾幾句, 多謝下d賓客嘛. 而家真係好少人咁做啦, 只係影相握下手就成晚都對望唔到兩眼, 呢樣就真係唔得囉~
I think I'll do that too....but for some guests who I don't know, e.g. Mum's friends, mum's colleagues, bf's relatives.....I don't know what should I say!!
回頂端
bebabie
XXX.XXX.146.244

發表發表於: Tue Nov 04, 2008 4:21 pm

...
回頂端
lCammy
XXX.XXX.195.118

發表發表於: Wed Nov 05, 2008 3:21 pm

係咁格喇, 擺酒只係做一場戲比人睇, 唔攪重開心
回頂端