發表主題 回覆文章
辣辣朱
XXX.XXX.72.233

發表發表於: Wed Jul 16, 2008 11:06 am

此乃舊帖唯讀區- 主題已被封存,只供閱讀,不能回覆或進行任何操作。

若要閱讀較新的討論內容,建議瀏覽以下話題:

更多»

廣告贊助 [隱藏]
紫貓 寫到:
走晒位tim.

港^--------------------------- ---->
維l <----------------------------
港l
維l
港l
維l
港l
維l
港l
<---------------------------------------------- 門(由呢度開始行)

紫貓

hi, 好耐無見呀 Laughing , 好仔細wor, 圖都畫埋 Very Happy
回頂端
辣辣朱

發表發表於: Wed Jul 16, 2008 11:16 am

KayESM 寫到:
紫貓,

March in 路線我明白了, 唔該晒!
不過我哋圍數少, 只有一個 L型, 沒有 U型, 所以走法會不同.

我都問過映月樓點行好, 佢哋話:
會由側門入, 於兩行枱中間轉左, 行到尾(窗口); 跟住好似啲model咁, 180度轉身, 行番出嚟去台前, 唔上台, 再轉右行到尾(新娘房門口), 又再180度轉身, 先行番上台.

老實講, 我覺得好怪!
雖然嗰日我哋係主角, 但咁樣行法太似做 show, 太刻意喇!
我個人其實都幾怕羞 Embarassed , 哈哈!

KayESM

我係擺18圍架, 都係L形廳, 我覺得行L形, 好過行一條直路wor, 可以行耐d麻 Laughing Laughing 怕羞?? 我都係架, match in前都唔知點架, 一入去行, 係電視度見到自己, 好開心呀, 你到時唔記得怕羞架啦 Laughing
回頂端
辣辣朱

發表發表於: Wed Jul 16, 2008 11:26 am

大bee 寫到:
我今日都book jor 映月樓la!
仲有無姐妹岩岩擺完.....可以share 下ne?~

大bee

我岩岩bd無耐架, 擺18圍 Very Happy , service, 野食, 環境都好呀, 個度d waitress好pro架, match in時會幫你整好wg拖尾, 斟茶個d佢地都會幫手, 仲有呀, 美心收card架, 你bd時比尾數錄card啦, 可以儲分麻, 我老公就用AE, 可以儲asia miles, 有2張taiwan ticket啦 Very Happy
回頂端
大bee
XXX.XXX.212.44

發表發表於: Wed Jul 16, 2008 1:45 pm

thx for your sharing ar~
你當日係唔係林經理跟你地架?

我想問如果差少少先meet 到min charge...............
佢會唔會迫到我meet 到為止?
唔知你地有無呢d 經驗ne?
回頂端
辣辣朱

發表發表於: Wed Jul 16, 2008 2:27 pm

大bee 寫到:

我想問如果差少少先meet 到min charge...............

好似會比番張劵你, 之後係限期內用番(唔知有無限定一次過用), 唔知係咪呢?? Rolling Eyes 你問下佢地啦
回頂端
大bee
XXX.XXX.109.202

發表發表於: Sun Jul 20, 2008 12:42 pm

係la.......好似裝修完之後好少姊妹上黎share.....=.=!!

我book 左四樓......長廳.....我around 10-12圍jar.....

我想問你地會揀邊個menu ar?
我諗緊而家around 5000蚊o個個......OR around 6000 o個個好~~
回頂端
巧藍
XXX.XXX.224.117

發表發表於: Sun Jul 20, 2008 12:43 pm

大bee 寫到:

應該係要meet到個喎..你可以揀d貴少少既菜式囉...因為你包場, 有min charge, 係要夠呢個樓你先擺得架...所以如果圍數少, 就揀個貴少少既菜式囉...
回頂端
bigfatyan
XXX.XXX.224.23

發表發表於: Sun Jul 20, 2008 3:41 pm

辣辣朱 寫到:
大bee 寫到:

大bee

我岩岩bd無耐架, 擺18圍 Very Happy , service, 野食, 環境都好呀, 個度d waitress好pro架, match in時會幫你整好wg拖尾, 斟茶個d佢地都會幫手, 仲有呀, 美心收card架, 你bd時比尾數錄card啦, 可以儲分麻, 我老公就用AE, 可以儲asia miles, 有2張taiwan ticket啦 Very Happy

hi, 我都係around18 圍, 請問:

請問由個台去新娘房係咪好遠?
仲有 L形廳有無問題, d guest坐無海景劗銕Y咪望唔到個台??
你有無之前比左d 酒席錢先, 如果當日先比, 可能要幾張credit card先夠簽wor!
你點march - in?
thanks Very Happy
回頂端
辣辣朱

發表發表於: Tue Jul 22, 2008 2:39 pm

bigfatyan 寫到:
辣辣朱 寫到:
大bee 寫到:

大bee

hi, 我都係around18 圍, 請問:

請問由個台去新娘房係咪好遠?
仲有 L形廳有無問題, d guest坐無海景劗銕Y咪望唔到個台??
你有無之前比左d 酒席錢先, 如果當日先比, 可能要幾張credit card先夠簽wor!
你點march - in?
thanks Very Happy

bigfatyan

我覺得L形OK架, 係全部人都會見到個台架, 無柱麻 Very Happy , 新娘房行去個台唔會好遠架, 之前要比訂, 好似800蚊一圍, 我個時hold 16-18, 所以比16 x 800蚊訂, 比尾數無限要比幾多張卡架, 只要你張卡可以錄到個個數就得架啦, 如你要儲分梗係用一用卡錄晒啦 Very Happy , 我地都係18圍, 首先入黎時面向海景個度門入黎, 轉右, 行到台前再轉右到新娘房個邊再360度轉身, 直行番上台羅, 唔知你知唔我知講咩呢 Laughing
回頂端
EVAkittyLAU
XXX.XXX.117.100

發表發表於: Tue Jul 22, 2008 9:32 pm

辣辣朱,

我都係4/f 擺呀...但想知係咪無真wedding cake 送架..
回頂端