發表主題 回覆文章
Choicy
XXX.XXX.90.138

發表發表於: Wed Aug 11, 2010 5:44 pm

此乃舊帖唯讀區- 主題已被封存,只供閱讀,不能回覆或進行任何操作。

若要閱讀較新的討論內容,建議瀏覽以下話題:

更多»

廣告贊助 [隱藏]
雖然我之前冇報到名, 但我都已經喺大舞臺完成咗我o既婚禮啦!

喺esdlife搵咗好多資料, 為咗回報一下, 我將我婚禮o既一啲細節寫出嚟同大家分享, 有興趣就睇吓啦.
http://comtools.esdlife.com/wedding_forum/viewtopic.php?t=225449
回頂端
fluty
XXX.XXX.200.57

發表發表於: Wed Aug 11, 2010 6:39 pm

謝謝你無私的分享ar!!!
回頂端
rain_333
XXX.XXX.155.106

發表發表於: Wed Aug 18, 2010 12:52 pm

Choicy 寫到:
雖然我之前冇報到名, 但我都已經喺大舞臺完成咗我o既婚禮啦!

喺esdlife搵咗好多資料, 為咗回報一下, 我將我婚禮o既一啲細節寫出嚟同大家分享, 有興趣就睇吓啦.
http://comtools.esdlife.com/wedding_forum/viewtopic.php?t=225449

你個wedding好正呀, 用卡通做主題好特別呀! 相中0既大舞台真係好古典好靚, 我想問下你個進場同舞台燈光效果點架, 靚唔靚架? 因為我都係度擺, 想問你攞下料呀~
回頂端
Choicy
XXX.XXX.36.149

發表發表於: Sat Aug 28, 2010 2:05 am

rain_333 寫到:
Choicy 寫到:

你個wedding好正呀, 用卡通做主題好特別呀! 相中0既大舞台真係好古典好靚, 我想問下你個進場同舞台燈光效果點架, 靚唔靚架? 因為我都係度擺, 想問你攞下料呀~

佢盞水晶燈同埋個場地屋頂會有可以變色o既燈, 到咗進場嗰陣house light會熄晒, 用spot light照住新人出場, 而水晶燈同台o既位置就會有紫色加黃光著住, 感覺好浪漫同隆重架.
回頂端
待嫁的少女
XXX.XXX.45.238

發表發表於: Tue Aug 31, 2010 5:26 pm

各位 JM
HK$6.5 一張囍字貼紙有冇人岩
如果要就 PM 我喇...
回頂端
happy新娘
XXX.XXX.143.84

發表發表於: Wed Sep 15, 2010 1:35 pm

我book左出年年尾, 我都join左佢個主題plan, 燈光效果有呀, 不過我最想要都係佢個鋼琴伴奏, 費時又要四圍搵, 雖然得3個鐘, 不過我覺得都夠,因為都係for入席前個cocktail party, 6點至9點, 跟住入席~ 有人彈d純音樂真係唔同d, 希望到時個feel 好romantic 喇~

係呀!鋼琴伴奏感覺好d,唔駛煩要播咩片,好有feel.
回頂端
待嫁的少女
XXX.XXX.45.238

發表發表於: Sat Sep 18, 2010 1:17 pm

各位 JM
HK$6.5 一張囍字貼紙有冇人岩
如果要就 PM 我喇...
回頂端
msglor
XXX.XXX.155.106

發表發表於: Wed Sep 22, 2010 10:56 am

Choicy 寫到:
Choicy 寫到:

佢盞水晶燈同埋個場地屋頂會有可以變色o既燈, 到咗進場嗰陣house light會熄晒, 用spot light照住新人出場, 而水晶燈同台o既位置就會有紫色加黃光著住, 感覺好浪漫同隆重架.

上次open day睇到個場d燈光同音響好靚呀~加埋 "Choicy" 個婚禮咁好, 更加想係呢個地方擺酒!!
回頂端
fanfan_888
XXX.XXX.82.144

發表發表於: Sun Nov 28, 2010 2:02 am

大舞台個環境真係幾靚,不過個帖真係娘爆,金色成張menu 咁,仲要得一款冇得揀,唔要又唔可以退錢 (煌x 得架)。真係好唔flexible.....

大家睇下呢條link 就知張帖有幾娘...

http://comtools.esdlife.com/wedding_forum/viewtopic.php?t=222769&...
回頂端
fluty
XXX.XXX.246.29

發表發表於: Thu Dec 09, 2010 3:15 pm

大舞台的帖係一般jor d , 但係就比咗好多動力我地去做DIY~~~
最後我自己訂咗鋼印做Logo , 自己Design 咗中式Sticker 封口, 仲用通花印印咗成條花邊+一個通花小天使在信封角。
結果大家都話好靚!
所以加大家比心機啦!

大舞台的micheal 同送的wedding planner polly 真係好細心ga !! 有咗佢地幫手真係煩少好多,令我的婚禮順暢不少! 極力推薦! Service 100分!!
(不過真係remind 大家要用好D 的menu.....)
回頂端