發表主題 回覆文章
婆婆
XXX.XXX.63.206

發表發表於: Tue Oct 16, 2007 1:02 pm

此乃舊帖唯讀區- 主題已被封存,只供閱讀,不能回覆或進行任何操作。

若要閱讀較新的討論內容,建議瀏覽以下話題:

更多»

廣告贊助 [隱藏]
    Rabbit 寫到:
    Rachel Kwan 寫到:
    Rabbit 寫到:
    如有興趣,可以share某些相給大家睇.

就個人而言,我地好後悔瑞典留得太短, 反而土庫則可以唔去.

好可惜我地去時成日落雨,連當地人都話好少見呢個情況,所以d相影得唔夠靚.到最後一站(丹麥),先好天.

6-8月係當地既夏天,所以係最好去當地既時間.

我地想12月去北歐honeymoon 呀
    介唔介意share d 相俾我睇呀?
    thank you!!!~

如果得13日,會唔會太趕?

sent 左俾你啦. check 下啦.

如果得13日,去少dd地方啦,都ok既.我見d團都係去9-11日.其實,多有多去,少有少去囉.

Hi Rabbit,

可唔可以pm埋你d相比我呀?
    我地e+都plan緊1月尾2月頭去
    不過睇過d info 話日照時間短, 好似好唔抵咁
    我地e+諗緊好唔好跟團
    不過honeymoon跟團又好似冇左果種2人世界feel
    但我地睇過d書講到北歐純樸d, 而法國就比較複雜d, 自由行會唔會有d危險呢?
    而且會唔會好難溝通?
    回頂端
    Poohy
    XXX.XXX.243.82

發表發表於: Sat Oct 20, 2007 12:53 am

Rabbit 寫到:

好可惜我地去時成日落雨,連當地人都話好少見呢個情況,所以d相影得唔夠靚.到最後一站(丹麥),先好天.

我亦有打算在12月去,可否send資料及相片給我,自由行的使費是否很貴呢?交通、住宿、食用方面如何呢?是否好凍呀!我見新華團費要2萬5千左右。

kswcathy@yahoo.com.hk
    回頂端
    lavender
    XXX.XXX.29.227

發表發表於: Mon Oct 22, 2007 12:09 pm

我岩岩報左jetour個北歐4國10日團, 12月22日出發, 唔知有冇人同我一樣報左呢個團呢 Laughing

之前去睇左d禦寒裝備, 都要2千蚊一個人, 不過我會等埋開茶會, 聽下佢地點講先去買

頭先睇番前幾頁, 有sis講呢4個國家原本唔係統一用euro, 咁唱錢咪好麻煩 Rolling Eyes
    回頂端
    Rabbit
    XXX.XXX.27.135

發表發表於: Sat Oct 27, 2007 10:59 am

婆婆 寫到:
    Rabbit 寫到:
    Rachel Kwan 寫到:
    Rabbit 寫到:

我地想12月去北歐honeymoon 呀
    介唔介意share d 相俾我睇呀?
    thank you!!!~

如果得13日,會唔會太趕?

sent 左俾你啦. check 下啦.

如果得13日,去少dd地方啦,都ok既.我見d團都係去9-11日.其實,多有多去,少有少去囉.

Hi Rabbit,

可唔可以pm埋你d相比我呀?
    我地e+都plan緊1月尾2月頭去
    不過睇過d info 話日照時間短, 好似好唔抵咁
    我地e+諗緊好唔好跟團
    不過honeymoon跟團又好似冇左果種2人世界feel
    但我地睇過d書講到北歐純樸d, 而法國就比較複雜d, 自由行會唔會有d危險呢?
    而且會唔會好難溝通?

我pm左我d相條link俾你啦.
    溝通冇問題的,他們很多人都說英文的.
    個人而言,北歐比某d西歐國家安全.所以,可以放心,唔會好危險的.
    回頂端
    Rabbit
    XXX.XXX.27.135

發表發表於: Sat Oct 27, 2007 11:10 am

Poohy 寫到:
    Rabbit 寫到:

我亦有打算在12月去,可否send資料及相片給我,自由行的使費是否很貴呢?交通、住宿、食用方面如何呢?是否好凍呀!我見新華團費要2萬5千左右。

kswcathy@yahoo.com.hk

已pm了我d相俾你,你check下吧.歐洲使費(食,住,行)一定較貴.睇你想住同食什麼吧.一個早餐起碼要6-7euro.我d行程前幾頁已post過,請番查.我去時(7-8月)就唔太凍,大約15-25度.交通很方便的,主要以火車,地鐵,巴士及船為主.住宿方面,如果你打算住小town,最好早d book,peak season 好full的,例如科林(flam), balestrand及alesund.
    回頂端
    Cooler
    XXX.XXX.44.181

發表發表於: Sun Oct 28, 2007 10:03 am

Rabbit 寫到:

Would you pls send me some of your photos? My address: clarykwok@yahoo.co.uk
    回頂端
    Rabbit
    XXX.XXX.73.133

發表發表於: Sat Nov 03, 2007 12:23 pm

Cooler 寫到:
    Rabbit 寫到:

Would you pls send me some of your photos? My address: clarykwok@yahoo.co.uk

I have PM you. Please check.
    回頂端
    Rabbit
    XXX.XXX.73.133

發表發表於: Sat Nov 03, 2007 12:31 pm

上星期四晚去了文化中心聽了一場由芬蘭組合Club for Five表演既無伴奏演唱會,實在相當動聽.後來知道原來他們會於12月在芬蘭舉辦多場concerts,如大家有興趣,12月去既sister到時可以考慮下,值得推介.
    回頂端
    車厘子cheche
    XXX.XXX.171.180

發表發表於: Sat Nov 10, 2007 3:34 pm

Rabbit,

你好呀!我將會12月去丹麥, 不過並不是去honeymoon, 我過去探我未來老公仔,到時都想join local tour, 可否share你的相和information給我, many thanks!!!

cheche上
    回頂端
    Rabbit
    XXX.XXX.191.85

發表發表於: Sat Nov 10, 2007 10:51 pm

車厘子cheche 寫到:
    Rabbit,

你好呀!我將會12月去丹麥, 不過並不是去honeymoon, 我過去探我未來老公仔,到時都想join local tour, 可否share你的相和information給我, many thanks!!!

cheche上

I have pm my photos to you. Please check.
    Oh, if your boyfriend lives or works there, he must be able to take you around.
    回頂端