發表主題 回覆文章
Rabbit
XXX.XXX.221.49

發表發表於: Mon Sep 03, 2007 7:00 pm

此乃舊帖唯讀區- 主題已被封存,只供閱讀,不能回覆或進行任何操作。

若要閱讀較新的討論內容,建議瀏覽以下話題:

更多»

廣告贊助 [隱藏]
    長平,

join團真的方便,但較難成團.我當時問過,永安到最後都成唔到團.康泰9/10天就成到,11/13天就唔成了.另外,唔記得撞到既另一間係鐵旅/翠明.但當時係暑假,所以已經係本港同當地既旺季了.
    回頂端
    Rabbit

發表發表於: Mon Sep 03, 2007 7:06 pm

車厘子 寫到:
    Rabbit 寫到:

Sent. Please check. Where did you go in Western Europe? I wish I can visit Eastern Europe next year.

Hi Rabbit

收到你d 靚相喇, 現在正欣賞中!!!! 唔該晒你!! Very Happy

上次去西歐係報左個團, 走馬看花咁去左7國, 英國, 荷蘭, 瑞士, 法國, 意大利, 巴黎及比利時!

老公話去一轉澳洲仲貴過去歐洲呀, 情願去歐洲喎, 所以叫我, 不如留意o下d 歐洲o既資料啦! hehe 其實去歐洲都貴o架, 因為我又會買好多野返屋企, o個d 洗費可能仲金呀!!!! Laughing Laughing

你下年係咪打算一樣係自由行呀?幾多月去呀? 其實我都好嚮往人o地自由行o架, 不過老實講, 我o地真係好懶plan 行程囉, hehe, 所以咁多次旅行都係跟團, 唔水煩ma!!!! Very Happy

其實去澳洲都好好玩.大自然feel d,同去歐洲好唔同.睇你鍾意睇/玩什麼啦.我當年同家人跟團去澳洲,係我跟甘多次團之中覺得最好的,比日本更好(個人而言).所以如果假期短,去澳洲都係一個好選擇呢.
    回頂端
    Rabbit

發表發表於: Mon Sep 03, 2007 7:12 pm

車厘子 寫到:
    Rabbit 寫到:

Sent. Please check. Where did you go in Western Europe? I wish I can visit Eastern Europe next year.

Hi Rabbit

收到你d 靚相喇, 現在正欣賞中!!!! 唔該晒你!! Very Happy

上次去西歐係報左個團, 走馬看花咁去左7國, 英國, 荷蘭, 瑞士, 法國, 意大利, 巴黎及比利時!

老公話去一轉澳洲仲貴過去歐洲呀, 情願去歐洲喎, 所以叫我, 不如留意o下d 歐洲o既資料啦! hehe 其實去歐洲都貴o架, 因為我又會買好多野返屋企, o個d 洗費可能仲金呀!!!! Laughing Laughing

你下年係咪打算一樣係自由行呀?幾多月去呀? 其實我都好嚮往人o地自由行o架, 不過老實講, 我o地真係好懶plan 行程囉, hehe, 所以咁多次旅行都係跟團, 唔水煩ma!!!! Very Happy

下年如果可以,希望可以係7-8月去,因為我地教書,有個長暑假Smile打算都係自由行,因為我老公唔鐘意跟團.而我又有同事今年自由行去完,所以可以打聽下.

不過,奶奶成日話想我地同佢去歐洲/杜拜,所以都唔知走唔走得甩.你知啦,我梗想係未有bb之前自由行去埋東歐Sad
    回頂端
    Rabbit

發表發表於: Mon Sep 03, 2007 7:15 pm

ME111 寫到:
    Hi Rabbit,

真係好多謝你的sharing呀! Very Happy

唔好客氣啦Smile
    回頂端
    長平
    XXX.XXX.244.222

發表發表於: Tue Sep 04, 2007 9:14 am

Rabbit 寫到:
    車厘子 寫到:
    Rabbit 寫到:

Hi Rabbit

下年如果可以,希望可以係7-8月去,因為我地教書,有個長暑假Smile打算都係自由行,因為我老公唔鐘意跟團.而我又有同事今年自由行去完,所以可以打聽下.

不過,奶奶成日話想我地同佢去歐洲/杜拜,所以都唔知走唔走得甩.你知啦,我梗想係未有bb之前自由行去埋東歐Sad

嘩rabbit,

我想問你係唔係去過好多地方呀??? 我見你都好鍾意去旅行喎!! 你又講得啱呀,親未有bb之前去多d地方,如果唔係有左就冇咁方便咖啦!!!
    回頂端
    長平

發表發表於: Tue Sep 04, 2007 9:17 am

Rabbit 寫到:
    長平,

join團真的方便,但較難成團.我當時問過,永安到最後都成唔到團.康泰9/10天就成到,11/13天就唔成了.另外,唔記得撞到既另一間係鐵旅/翠明.但當時係暑假,所以已經係本港同當地既旺季了.

我諗冬天會易d成到團掛,如果要join團我諗我都會選永安,之前都有跟過佢地幾次我都覺得ok喎,唔知幾時去問先啱呢?
    回頂端
    Rabbit
    XXX.XXX.215.150

發表發表於: Wed Sep 05, 2007 8:01 am

長平 寫到:
    Rabbit 寫到:
    長平,

我諗冬天會易d成到團掛,如果要join團我諗我都會選永安,之前都有跟過佢地幾次我都覺得ok喎,唔知幾時去問先琠O?

係呀,我好鐘意去旅行架.所以最恨中六合彩,然後環遊世界Smile
    如果join團,可以1-2個月前去問.因為太早又未出價錢.太遲又少d優惠(減價).不過,記住比較多幾間d行程.我地去完之後都有再睇番各旅行社既行程,好似翠明/鐵旅個行程較好.

anyway,如果見到北極光,記住影俾我睇,等我恨下呀.
    回頂端
    長平

發表發表於: Wed Sep 05, 2007 9:13 am

Rabbit 寫到:

係呀,我好鐘意去旅行架.所以最恨中六合彩,然後環遊世界Smile
    如果join團,可以1-2個月前去問.因為太早又未出價錢.太遲又少d優惠(減價).不過,記住比較多幾間d行程.我地去完之後都有再睇番各旅行社既行程,好似翠明/鐵旅個行程較好.

anyway,如果見到北極光,記住影俾我睇,等我恨下呀.

其實我都好鍾意去旅行呀,我都好恨中六合彩,跟住環遊世界 yead............. 祝大家早日夢想成真啦!! 我又要再一次多謝你既意見啦!! 等我上去翠明/鐵旅個website 睇吓先。

希望我真係可以見到北極光啦!!

長平 在 Wed Sep 05, 2007 9:18 am 作了第 1 次修改
    回頂端
    小bi
    XXX.XXX.199.226

發表發表於: Wed Sep 05, 2007 9:06 pm

我都係去芬蘭&北歐honeymoon呀, around x'mas

我諗住自由行+local tour, 你地有冇join 過local tour呀? 我睇中一個package, 包食住, and 滑雪, 雪橇狗拉車, snowmobile, etc. 不過, 上網冇咩comment呀
    回頂端
    長平

發表發表於: Thu Sep 06, 2007 9:24 am

小bi 寫到:
    我都係去芬蘭&北歐honeymoon呀, around x'mas

我諗住自由行+local tour, 你地有冇join 過local tour呀? 我睇中一個package, 包食住, and 滑雪, 雪橇狗拉車, snowmobile, etc. 不過, 上網冇咩comment呀

我都係想around x'mas 去北歐honeymoon呀,不過就怕我冇時間plain行程做research,所以我打算跟團唔使煩,你怕唔怕果d local tour 會好快full晒呀! 因為你去果時係x'mas 喎! 見到有雪橇狗拉車好似會好好玩喎,lee d 節目跟旅行團就一定冇啦!! 我想問你lee d 資料你係邊度搵咖? 可唔可以比個website 我呀! thank you.
    回頂端