發表主題 回覆文章
Winnie366
XXX.XXX.124.37

發表發表於: Tue Sep 02, 2008 5:33 pm

廣告贊助 [隱藏]
lavender 寫到:
Winnie366 寫到:
仲有3個星期就做我的大日子, 要同酒樓傾run down, 有咩要主意??

大家請提議.

佢會同你firm揀邊個menu, 你有幾多件衫, 咁佢就會初步suggest你o向邊個菜上時去換衫

記得帶埋同佢簽既備忘同pricelist, 因為呢幾年係咁加價, 我去傾野時佢都以為要計我08年既新價, 我果時每圍第13人要加$220, 而家唔知要加幾多, 揀定要邊個backdrop, 初步confirm有幾多圍咁囉, 我果時firm左20-22圍, 如果諗到再上黎補充啦 Rolling Eyes

唔該晒, backdrop方面有咩可以揀??
回頂端
lavender
XXX.XXX.182.177

發表發表於: Wed Sep 03, 2008 10:08 am

仲有3個星期就做我的大日子, 要同酒樓傾run down, 有咩要主意??

大家請提議.

佢會同你firm揀邊個menu, 你有幾多件衫, 咁佢就會初步suggest你o向邊個菜上時去換衫

記得帶埋同佢簽既備忘同pricelist, 因為呢幾年係咁加價, 我去傾野時佢都以為要計我08年既新價, 我果時每圍第13人要加$220, 而家唔知要加幾多, 揀定要邊個backdrop, 初步confirm有幾多圍咁囉, 我果時firm左20-22圍, 如果諗到再上黎補充啦 Rolling Eyes

其實係d紗既綁法唔同, 你到時叫佢比本相簿你睇啦, 會清楚好多 Smile
回頂端
Winnie366

發表發表於: Wed Sep 03, 2008 12:44 pm

大家請提議.

其實係d紗既綁法唔同, 你到時叫佢比本相簿你睇啦, 會清楚好多 Smile

BACKDROP的顏色有冇得揀? 有咩色?
回頂端
嘉樂菲
XXX.XXX.89.247

發表發表於: Mon Sep 08, 2008 10:34 am

你們好呀..^^

好開心可以係lee度同大家share, 我bd是2010年01月, 其實真係估唔到d酒樓full得咁犀利, 我擇日係1月擇到有7日, 嘩..間間都無呀...特別是1/16, 23日呀..full到不了, 係7月個時同男友睇左尖東, 到而家9月頭之ma都full得7788, 咁我們再睇左九龍灣(因男家住個區)..點知情況都不樂觀, 自己真係好唔開心..仲咩會攪成咁ka...

直到昨天, 我們出左去銅鑼灣睇, 上左玉桃苑, 個場幾好呀, 咁岩有新人會係當晚擺酒, 睇到佢個setting, 經理好好人, 我地都傾左一輪, 只有1日有我的吉日, 咁我同男友就再係銅鑼灣再周圍行下先...行左幾個鍾..what wrong...間間full晒!!!!我當時好心急, 我好驚連玉桃苑都無埋...我同男友係晚上8點幾再上返去, 諗住同李生再傾下, 咁岩上到去, 對新人準備入場, 睇住佢地係門口等, 成班朋友歡天起地咁好有氣氛!!!

就係咁我們就join左了, free左人名, 椅套同一圍8sets的帖連印, 應承我們2010年不會加我們價, 而家用5388, 5688, 6188...個個價, 咁多位join左的jm, 請問我仲要注意d咩呢?
回頂端
Winnie366

發表發表於: Tue Sep 09, 2008 11:59 am

嘉樂菲 寫到:
你們好呀..^^

好開心可以係lee度同大家share, 我bd是2010年01月, 其實真係估唔到d酒樓full得咁犀利, 我擇日係1月擇到有7日, 嘩..間間都無呀...特別是1/16, 23日呀..full到不了, 係7月個時同男友睇左尖東, 到而家9月頭之ma都full得7788, 咁我們再睇左九龍灣(因男家住個區)..點知情況都不樂觀, 自己真係好唔開心..仲咩會攪成咁ka...

直到昨天, 我們出左去銅鑼灣睇, 上左玉桃苑, 個場幾好呀, 咁岩有新人會係當晚擺酒, 睇到佢個setting, 經理好好人, 我地都傾左一輪, 只有1日有我的吉日, 咁我同男友就再係銅鑼灣再周圍行下先...行左幾個鍾..what wrong...間間full晒!!!!我當時好心急, 我好驚連玉桃苑都無埋...我同男友係晚上8點幾再上返去, 諗住同李生再傾下, 咁岩上到去, 對新人準備入場, 睇住佢地係門口等, 成班朋友歡天起地咁好有氣氛!!!

就係咁我們就join左了, free左人名, 椅套同一圍8sets的帖連印, 應承我們2010年不會加我們價, 而家用5388, 5688, 6188...個個價, 咁多位join左的jm, 請問我仲要注意d咩呢?

個場真係好得.
回頂端
嘉樂菲
XXX.XXX.89.143

發表發表於: Wed Sep 10, 2008 12:13 pm

你好lavender
有點問題想請教一下,
想問問係茶鏡個邊係開3圍定4圍?, 而坐係個邊的賓客係唔係望唔到個台要睇projecter?
我可能要開到26圍..會唔會好迫...而家開始好擔心會好迫..
回頂端
Winnie366

發表發表於: Thu Sep 11, 2008 10:54 am

嘉樂菲 寫到:

你好lavender
有點問題想請教一下,
想問問係茶鏡個邊係開3圍定4圍?, 而坐係個邊的賓客係唔係望唔到個台要睇projecter?
我可能要開到26圍..會唔會好迫...而家開始好擔心會好迫..

個場係冇柱的, 我都係會開到26圍, 佢的平面圖都係寫到26圍, 唔好擔心咁多.
回頂端
嘉樂菲
XXX.XXX.89.141

發表發表於: Thu Sep 11, 2008 1:16 pm

個場係冇柱的, 我都係會開到26圍, 佢的平面圖都係寫到26圍, 唔好擔心咁多.

不過佢有一邊真係凹左入去喎..唔遮咩..我有上去睇..不過睇個時又留意到, 因個時佢已經set左係打緊牌, 我返到家先諗到...
你都開26圍..我就係睇d comment話22-23就fit, 24-25就會少迫, 26-27就到門口, 進場會窄同埋主家席會set到好前令前台無咩空間..我自己都可能會去到26圍...

而家諗緊其實我係唔係應揀個d可以延開30幾圍個d場...咁我26圍都符合佢地min可以包場...係唔係自己失策左...
回頂端
嘉樂菲
XXX.XXX.89.141

發表發表於: Thu Sep 11, 2008 1:38 pm

另外成日睇到你們話有1000回贈..到底點先可以有?

[R]的野..CAKE轉做8磅, 帖由8張去到10張包印(寫明是HK$3.50/張), 賓治5:00開始, FREE 椅套, FREE人名...仲有咩可以[R]??
我而家只係[R]到FREE椅套同名...其他仲未R到..

有無JM可以R到佢D酒飲唔晒可以拎走?...因玉桃軒我睇到有JM得呀...
回頂端
Winnie366

發表發表於: Fri Sep 12, 2008 10:19 am

嘉樂菲 寫到:
另外成日睇到你們話有1000回贈..到底點先可以有?

[R]的野..CAKE轉做8磅, 帖由8張去到10張包印(寫明是HK$3.50/張), 賓治5:00開始, FREE 椅套, FREE人名...仲有咩可以[R]??
我而家只係[R]到FREE椅套同名...其他仲未R到..

有無JM可以R到佢D酒飲唔晒可以拎走?...因玉桃軒我睇到有JM得呀...

1000回贈係會場落訂先有的.
回頂端