發表主題 回覆文章
SWEETY
XXX.XXX.55.214

發表發表於: Sat Jul 30, 2005 10:23 pm

此乃舊帖唯讀區- 主題已被封存,只供閱讀,不能回覆或進行任何操作。

若要閱讀較新的討論內容,建議瀏覽以下話題:

更多»

廣告贊助 [隱藏]
    因為我想 honeymoon 可以relax d, 但又冇圑只去2-3國, 所以唸住買package......

唔知12月個度d 天氣點呢 ? 有冇人有興趣, 一齊share下意見呀 ?
    回頂端
    *DaDa*
    XXX.XXX.130.222

發表發表於: Thu Aug 11, 2005 3:08 pm

我上年10月初就去左巴黎+瑞士.10月都幾寒,再加上巴黎係雨季.隔日就落雨.
    回頂端
    nora
    XXX.XXX.149.17

發表發表於: Fri Aug 12, 2005 2:53 pm

sweety:

12月都好冬,同埋日短夜長,玩起黎無咁正lor, 同埋天氣通常比較灰灰暗暗,影相無咁靚,不過聖誕同新年氣氛好濃。如果有d選擇最好在8月底9月初最好
    回頂端
    TeA
    XXX.XXX.165.2

發表發表於: Sat Aug 13, 2005 2:42 am

我剛跟團去瑞士honeymoon~~
    因為剛結婚..沒有時間預備自由行~~ Very Happy

因為summer~~成夜晚9點先日落~~多好多時間玩同影相~~
    另外~~都有圑只 法國+瑞士(9天)
    都幾好~~行程都較relax~~因我只去瑞士~~所以無長途車~~好舒服~~ Very Happy
    回頂端
    maggie_ml
    XXX.XXX.67.89

發表發表於: Mon Aug 22, 2005 12:46 pm

hi sweety
    我係上年四五月時去過歐洲honeymoon,雖然果時天氣都幾凍,但係我都覺得幾sweet,其實天氣凍都幾好【感覺會浪漫同sweet啲】, 瑞士真係好似一個童話世界好靚【好似入左去飄令燕套卡通片咁呀】! Wink
    回頂端
    lmh
    XXX.XXX.160.25

發表發表於: Mon Aug 22, 2005 6:03 pm

我10月尾會去瑞士,plan緊行程
    酒店去到先book,我吔諗應該比full網上book平啲,因全部都係hotel嚟
    大家有無好suggest比我,例如一定要去边呀,天氣......etc
    thanks Laughing
    回頂端
    maggie_ml

發表發表於: Wed Aug 24, 2005 12:49 pm

hi lmh
    你有無睇新聞呀!歐洲而家雨災呀!瑞士好似都係水浸呀!
    你要問清楚旅行社有關資料喎!睇下你去果區有無事!
    回頂端
    jojo79
    XXX.XXX.168.169

發表發表於: Thu Aug 25, 2005 11:23 am

maggie_ml,

妳上年4月去架....天氣如何!!!!!我出年4月想去honeymoon,應該係4月中之後...天氣會點架....
    thanks!!!

jojo
    回頂端
    jojo79
    XXX.XXX.168.169

發表發表於: Thu Aug 25, 2005 11:26 am

maggie_ml,

我想問有關swiss既天氣同景點...妳有乜好介紹呢????

jojo
    回頂端
    maggie_ml

發表發表於: Sat Aug 27, 2005 11:30 am

hi jojo79
    我上年係四月尾至五月中既時間去既,天氣都幾凍,雨水就唔多,不過果時都有落過一兩次雨,要帶羽絨‧
    市中心都幾多地方行可以買下野,市中心有個湖都好靚架,沿途上雪山既景物都好靚架,如果你係自由行可以停車行下影下相‧因為我唔止去一個國家,所以係瑞士留左兩日就走左啦‧
    我只係上左雪山同係市中心玩過‧如果你會買錶又想平,就要帶現金,比錄咭會再折多5%‧果邊既錶款新過香港少少‧
    maggie_ml
    回頂端