發表主題 回覆文章
Carol_rol
XXX.XXX.110.210

發表發表於: Sun Dec 06, 2009 8:24 pm

此乃舊帖唯讀區- 主題已被封存,只供閱讀,不能回覆或進行任何操作。

若要閱讀較新的討論內容,建議瀏覽以下話題:

更多»

廣告贊助 [隱藏]
    我打算5月中去希臘HONEYMOON, 去個程想係PARIS玩吓, 之後去ATHEN同個兩個小島, 有無行程介紹?
    回頂端
    07男歡女愛
    XXX.XXX.135.98

發表發表於: Tue Jan 26, 2010 10:19 am

5月去要check下天氣,因為旺季會好d(6-9月)如果不是旺季會有大風浪令接駁小島的船停航,失預算!

我是2008年去的!
    大家可看看相片:
    http://hk.myblog.yahoo.com/kingsum629/photo?pid=695&fid=26
    回頂端
    Jamshida
    XXX.XXX.84.138

發表發表於: Tue Jan 26, 2010 1:45 pm

Hi,

I plan to go Greece in April 2010, but don't have any idea Sad
    Any suggestion for my reference?

Pls send to my email: jamshida0809@yahoo.com.hk

Very Happy
    Thanks,
    Jamshida :
    回頂端
    07男歡女愛

發表發表於: Tue Jan 26, 2010 4:06 pm

Jamshida 寫到:
    Hi,

I plan to go Greece in April 2010, but don't have any idea Sad
    Any suggestion for my reference?

Pls send to my email: jamshida0809@yahoo.com.hk

Very Happy
    Thanks,
    Jamshida :

呢個日子未必係最好,如果想去埋d小島度玩,會有失預算危機,因為唔係好天季節,會好大風浪,d接駁船隨時會停航!
    http://hk.myblog.yahoo.com/kingsum629/photo?pid=695&fid=26
    回頂端
    mw9052
    XXX.XXX.126.190

發表發表於: Tue Jan 26, 2010 9:27 pm

我10年9月去希臘,上個月搵機票,搵左5間左右,又搵過網上個d,間間都話full,一係超貴(over 8k),最後搵到15,000/2人....(可能我要求多啦,我要求入希臘,走就係倫敦走),見到有人搵到5-6千既機票真係超羨慕

另外,我預雅典每日2個人洗100-150歐元(不包住宿);小島上就每日2個人洗50-100歐元(不包住宿),唔知夠唔夠呢?
    回頂端
    07男歡女愛

發表發表於: Wed Jan 27, 2010 9:34 am

mw9052 寫到:
    我10年9月去希臘,上個月搵機票,搵左5間左右,又搵過網上個d,間間都話full,一係超貴(over 8k),最後搵到15,000/2人....(可能我要求多啦,我要求入希臘,走就係倫敦走),見到有人搵到5-6千既機票真係超羨慕

另外,我預雅典每日2個人洗100-150歐元(不包住宿);小島上就每日2個人洗50-100歐元(不包住宿),唔知夠唔夠呢?

我08年坐英航去都12000一個人,包埋2晚的酒店,所以你都算平啦!

當地唔一定食貴野,佢地道的pita好好味架,而且又平
    我在santorie島在街邊食快餐的piZZa及意粉都好好好好味!
    如果有機會可以book有廚房的酒店,自己可以買回去煮,好浪漫架!

自從去完希臘就發覺無一個地方夠佢靜+靚+浪漫+天然!
    由其我地係駕電單車,好自由的感覺!超正!
    回頂端
    ani
    XXX.XXX.30.99

發表發表於: Fri Jan 29, 2010 3:26 pm

Hi mw9052,
    我地都plan緊10年7月去希臘honeymoon
    咁我地就book o左 QR ATH入, 意大利FCO出
    HK$6714/pax
    你可以上QR個website睇下丫
    ani

mw9052 寫到:

回頂端
    K + V
    XXX.XXX.66.69

發表發表於: Mon Feb 01, 2010 1:25 pm

我都 plan 緊今年 9月去雅典 + 小島 honeymoon, 不過乜都未搞, 不知從何入手.....
    依家先搞遲唔遲? Embarassed
    回頂端
    drm
    XXX.XXX.136.175

發表發表於: Mon Feb 01, 2010 3:50 pm

我係9月尾10月初去左,天氣好好又唔會太熱!
    去希臘機票6000左右包tax!我個Honeymoon planner仲找到Euro19的內陸機去小島!15分鐘由雅典到Mykonos!好正!book 小白屋&Hotel仲有discount!
    建議忙碌的新娘子找CC (honeymoon planner)幫手!摼時間、煩少好多!CC幫我摼初$$完全cover哂啲planning charge!仲有餘!推薦! Very Happy

不過佢1個月只接3個cases!
    回頂端
    mw9052
    XXX.XXX.30.247

發表發表於: Tue Feb 02, 2010 11:57 pm

drm 寫到:
    我係9月尾10月初去左,天氣好好又唔會太熱!
    去希臘機票6000左右包tax!我個Honeymoon planner仲找到Euro19的內陸機去小島!15分鐘由雅典到Mykonos!好正!book 小白屋&Hotel仲有discount!
    建議忙碌的新娘子找CC (honeymoon planner)幫手!摼時間、煩少好多!CC幫我摼初$$完全cover哂啲planning charge!仲有餘!推薦! Very Happy

不過佢1個月只接3個cases!

雅典到Mykonos Eur19應該末包稅吧,是否5:30am起飛個種???

honeymoon planner d小白屋平極都要200-300歐元,好貴呢
    我自己搵左d 100歐元全海景既小白屋了 Razz
    回頂端