發表主題 回覆文章
Kiki(5)
XXX.XXX.253.66

發表發表於: Tue Aug 09, 2005 9:50 am

此乃舊帖唯讀區- 主題已被封存,只供閱讀,不能回覆或進行任何操作。

若要閱讀較新的討論內容,建議瀏覽以下話題:

更多»

廣告贊助 [隱藏]
    Rio,

其實我都唸住去4D3N or 5D4N, 不過計番條數, cx 個 Package都幾抵, 不過覺得去泰國都要咁貴, 好似唔知點咁...
    回頂端
    Rio
    XXX.XXX.177.75

發表發表於: Tue Aug 09, 2005 4:22 pm

Kiki(5),

如果你真係覺得貴,咪住平D lor!...或者考慮其他地方(唔洗轉機咪平D!!)

泰國消費咁平, 除機票酒店外, 要洗都係有限錢~ 而今次你地去honeymoon
    梗係住好D啦! 1世人1次,就算之後補番都冇意思啦~

呢個就係你之前問: honeymoon同普通旅行有咩分別?!~
    分別就係應該乜都唔理, 玩豪D...住靚D...製造1個畢忘敦眼薑韘菑v...
    用多左錢未返香港努力再搵過lor!

你知嗎? 本來我打算唔擺酒, 用果D錢黎去渡蜜月( 坐好D住豪D ),
    但老公話酒點都要擺,最多over budget都要我地玩得開心D,
    所以我地honeymoon part 1去左美國, part2去左北海道...
    希望好怏有part 3啦! 雖然洗左好多錢, 但真係值得....最多出年去少幾次lor!
    回頂端
    Kiki(5)

發表發表於: Fri Aug 12, 2005 11:59 am

Rio,

咁你有冇住過一間叫Rocky的酒店呀? 我個friend話佢買咗package, 如果ok的話可以比我喎! 有咩意見呀?
    回頂端
    Rio
    XXX.XXX.133.195

發表發表於: Fri Aug 12, 2005 3:45 pm

Kiki(5),

我冇住過Rocky....不過睇過個web-site, OK呀!!不過遠左D...
    如果你有朋友讓比你,價錢各種合你心水,未考慮下lor!

其實我唔係好知正確位置係邊,附近有D乜....所以暫時冇咩意見!
    但如無意外,我今個月24號會去蘇梅玩3晚(搞緊機票...)
    等我睇下有冇時間幫你實地考察下, 返來報告啦!!
    回頂端
    Kiki(5)

發表發表於: Sat Aug 13, 2005 10:21 am

Rio,

你又去蘇梅呀? 真係開心啦! 你快d幫我睇下有乜好野啦. 你今次又住邊間呀? 我都好期待我的Honeymoon 呀!!
    回頂端
    Rio
    XXX.XXX.68.4

發表發表於: Sun Aug 14, 2005 10:28 pm

住 Le Royal Meridien, 貪佢係西邊, 冇咁旺, 方便做野..ha! ha!

今次去samui, 本來只係因為有個老友十月結婚,成班姊妹組團去玩兼
    聯絡感情,順便開埋會傾婚事....點知個準新娘越講越興奮,
    話要趁婚前大解放~要影寫真集...Ha! 所以要去幫手(姊妹分擔各單位)
    為左可以玩得放D, 冇咁多奇怪目光..所以,就book左呢間lor...
    回頂端
    mie
    XXX.XXX.84.200

發表發表於: Tue Aug 16, 2005 10:39 pm

Rio

我今年11月結婚呀, 都打算去蘇梅島, 因為上網見到些資料, 真係好靚, 多謝你在這兒提供了咁多資料.

由於我不太識游水和很怕水, 但又很想玩浮潛, 請問有沒有什麼海灘介紹, 是不用出到海中心也能在岸邊見到很多魚仔? 另外, 我上網見到話搭的士些司機成日亂開價, 如果我真的住anantara, 距離chaweng要多少車程? 車費太約是多少? 乘坐交通工具有什麼要注意嗎?

我知你應該去了蘇梅, 希望你玩得勁開心!!!
    回頂端
    P_M
    XXX.XXX.8.110

發表發表於: Thu Aug 18, 2005 12:18 pm

各位好,

我是新加入的.

我同gf會於明年3月結婚, 我]想去浮羅交怡 honeymoon, 但gf 唔識游水, 請問有冇什麼活動介紹, 有冇downtown或夜市可以行?

先多謝各位的意見! Very Happy
    回頂端
    JOEYKTM
    XXX.XXX.37.197

發表發表於: Sat Sep 17, 2005 11:29 am

hello,

你地好, 我都係11月結婚, 打算23號出發, 想去蘇梅島或華欣..但好多價錢都未出呀, 我都好鍾意你地講個間酒店anantra, ...

Joey
    回頂端
    Kiki(5)

發表發表於: Mon Sep 26, 2005 10:32 am

點解Rio唔見咗呢, 唔知係咪留咗係蘇梅唔捨得番黎呢?
    回頂端