發表主題 回覆文章
cherra
XXX.XXX.151.32

發表發表於: Fri May 27, 2005 9:46 am

廣告贊助 [隱藏]
本人唔會o係香港擺酒,但係都要親戚食飯,但係無理由唔理自己班fd架嘛,但係班老人家點會同班後生仔玩得埋,同埋都會無咁放啦......所以我想同自己班fd o係遊艇上搞個小型結婚party,唔知各位姊妹有無咁既經驗,又或者好既提議呢??一齊入黎分享下..............
回頂端
jojomexx
XXX.XXX.34.64

發表發表於: Tue May 31, 2005 4:56 pm

我想我都係會遊艇上搞婚禮, 最好係到海灘上注冊個隻 。
但萬一等唔到,你可以考慮下上午係TST 注冊, 再上船玩一個下午, 再回酒店食飯。 但 遊艇我check 過最多—可以坐40人,所以要好好計人頭 Wink
回頂端
JellyChung
XXX.XXX.39.198

發表發表於: Mon Jun 06, 2005 3:27 pm

我諗如果你o係註冊處註冊, 然後租遊艇出海攪結婚party, 都應該唔難呀~ 主要係租到大既遊艇, 叫下到會, 或者去西貢碼頭叫外賣, 都已經攪掂. 不過就好似一班人去玩多D喎.. Rolling Eyes

如果去出面D島上既沙灘註冊就真係唔同!! Smile
回頂端
Flying Angel
XXX.XXX.191.196

發表發表於: Wed Jun 08, 2005 3:05 pm

我怕暈船浪~~~ Embarassed Embarassed

我有諗過坐熱氣球結婚,一定好浪漫o者~~ 知唔知香港有冇得租?!
回頂端
小丁
XXX.XXX.144.220

發表發表於: Wed Jun 15, 2005 12:50 am

哈...我都有諗過呀!! 但都以為無可能, 聽你地咁講, 遲d可能得喎....

我朋友之前就係外國註了冊, 佢係hk住的, 只是回來攪船河當話比朋友知結了緍,一齊開心玩下咁咋...無特別 decoration, 只是有切 結婚cake. 我諗如果新娘子著件白色比堅尼 加個頭紗拿住個花球, 而新郎著係黑色泳褲加個bow tie, 就肯定仲應景,仲攪笑喇 !!!
回頂端
下雨天
XXX.XXX.245.157

發表發表於: Thu Jun 30, 2005 12:28 pm

我想問租一架船大約幾錢o家?
包唔包o野食?o係上面可以做d咩?(唔玩遊戲o家)
回頂端
Mao
XXX.XXX.97.207

發表發表於: Tue Jul 05, 2005 10:17 pm

that is a good idea..... anyway I think it is better to rent a 小倫.....seem more fun...
回頂端
愛你愛到殺死你, 打你打到豬頭炳
XXX.XXX.224.4

發表發表於: Thu Oct 27, 2005 5:43 pm

我都想gar
但我唔怕暈船浪
我怕比大飛撞隻船ja
回頂端
Popo1111
XXX.XXX.104.139

發表發表於: Tue Feb 07, 2006 8:06 pm

我有個friend 試過攪遊艇 & 滑水婚禮, 上哂報紙...好鬼型!!! 不過見到佢地響冬天著住婚紗滑水就好鬼死凍...如果你想要d 呢方面既資料, 我可以幫你問吓!!!
回頂端
小翼
XXX.XXX.133.202

發表發表於: Sun Feb 12, 2006 8:07 pm

呢個提意唔錯呀…bf 一向都唔想擺酒結婚,但我又想擺,始終屋企得我一粒女…就咁嫁左好似唔多好… 一直都在此問題上傾唔掂數。

但搞個船p 都几好喎,同班fd 可以玩得顛d,夜晚再擺几圍同親戚食飯。仲可以落船在沙灘上行禮,諗起都好浪漫呀。但係時間會唔會好趕呢? 係咪要搵律師証婚呢?在沙灘同船上著婚紗又得唔得呢?仲有咁搞法分分鐘仲貴過就咁擺酒…

有無過來人分享下丫… 我打算今年年尾 or 下年年頭結呀…但都仲未傾掂數呀。
回頂端