發表主題 回覆文章
guest
XXX.XXX.94.108

發表發表於: Mon Apr 25, 2005 6:18 pm

廣告贊助 [隱藏]
我都係06年5月呀,不過酒席未book好要邊日,所以未confirm幾時!!
你攪成點呀,book左酒席未&影左婚紗相未呀?

----------------------------------------
想輕鬆靈活地籌辦婚宴?請留意右邊提示。
----------------------------------------
回頂端
guest
XXX.XXX.204.25

發表發表於: Thu Apr 28, 2005 11:21 am

我呀我呀...我係5月19日呀...
不過行禮應該會另外想,因為個日係星期五呢...
我就剛剛係新天地影左相,下星期有得睇..超緊張呀~
你地呢,搞結婚d野未呀,我淨係預約左酒席ja..

回頂端
guest
XXX.XXX.251.40

發表發表於: Thu Apr 28, 2005 12:12 pm

我的大日子是5月21日.
我想註冊和擺酒同一日,好想在紅棉路註冊.
酒樓已經訂了,婚紗晚裝亦已選定在哪間租.
29/4會在現代經期影婚紗相
你們找了MUA未,有什麼好介紹?

回頂端
guest

發表發表於: Fri Apr 29, 2005 1:36 pm

我個師傅幫我擇左07/05,15/05,20/05呢3日,宜家我會開始努力M場,睇下邊間邊個日子有位,我就要邊日做我大日子啦!!!
6月中會去台灣約瑟芬影相,不過呢間店冇乜人識,o向呢度又冇人講,都有d驚!!!
宜家除左開始努力減肥&做facial之外,乜都未攪,我成日都覺得自己仲有大把時間,不過我身邊d人就話唔係,攪到我開慌咩都未開始tim!!!

CHARLOTTE,小ann,
你地真係好快呀,你地o向邊度擺酒呀?

回頂端
guest

發表發表於: Fri Apr 29, 2005 6:04 pm

sunsun
我都有覺得有大把時間咁的感覺,不過而我所知,其實唔太多,看看你是否要好簡單,定係樣樣都要好花巧..我就有d唔知係邊到入手既感覺..

我會係油麻地好彩...因為識人..而且我圍數不多..10以下..所以.應該可以簡單d掛?

而且我仲煩緊同一日搞定係分開搞?因為我爸選左19號星期五...
所以..如果我想請多d朋友黎婚禮就要分開..但係又洗好多錢...而且都幾煩...
所以好頭痛!!

其他姊妹,你地搞成點呀?

回頂端
guest
XXX.XXX.58.239

發表發表於: Fri Apr 29, 2005 11:31 pm

小ann,
係呀係呀,D $好似倒水咁倒出去,樣樣都千千聲,真係好肉赤!!!
我就想一日攪掂,都係因為唔想分開2日駛大左舊$,不過又怕BOOK唔到同一日註冊!!我最想係星期六下午註冊跟住直接去擺酒,等D親朋中間冇空檔,唔知去邊度咁周圍走黎走去,不過原來星期六下午註冊貴1倍,咁又會駛大左舊$!!

回頂端
guest

發表發表於: Sat Apr 30, 2005 10:02 am

sun sun
咁同一日已經鏗好多啦..

唔駛多次化妝set 頭同攝影,但係我個大日子係星期五...好難請朋友..hai>_<

你搵左邊間租衫呀?

回頂端
guest

發表發表於: Sat Apr 30, 2005 12:46 pm

小ANN,
我乜都未搵呀,諗住宜家睇定資料先,10-12月咁上下先去BOOK化妝,攝影,租衫...,我怕咁早訂會扎住舊$ MA[Very Happy]!!!
宜家都係等緊6月去台灣影相 > BOOK酒席 > BOOK化妝,攝影,租衫 > 超級大減肥[}Smile] & FACIAL ...咁囉!!!
你係咪租左衫呀?係邊呀?

回頂端
guest

發表發表於: Tue May 03, 2005 5:26 pm

Sun Sun,
我未呀,睇資料就話要半年前book既...我"立"過新天地..因為我係佢地個度影相..有d都幾靚,我個樣比較細個..所以我都會選d活潑d既,而且我已想定宴會的主題是傳統中國特色,所以我都會選祺袍,同好中式的服飾...你d支出點預呀?
我真係冇乜頭緒?

我估租衫都要成8k-10k(當然連我老公既衫同我伴娘的衫)
其他都唔知要幾錢?

你就好啦去台灣影相...我都想呀> <

係呀你book酒店酒樓好快啦,下年好年,好似d人都好快wo..預book左先啦..

回頂端
guest

發表發表於: Wed May 04, 2005 9:34 am

小ann,
身邊d朋友都問過我點解唔book定先,老實講我真係覺得仲有成年,我bf想book果間一落deposit就係50%,成幾皮野,點比呀,又唔想扎住舊$,你知啦...
1.book婚紗又幾千(我諗4-8kN!!)
2.MUA又2-4K(全日)
3.仲有當日攝影(我預10-12K)
4.禮餅(預10KN!!)
5.結婚介子(預4-6K普普通通算啦!!)
6.台灣影婚紗相(預20K連機票食宿啦!!!)
我只係預呢幾項大數先咋,都已經要破產LU~!!!!

回頂端