發表主題 回覆文章
rc209
XXX.XXX.106.209

發表發表於: Mon Jul 10, 2006 9:54 pm

此乃舊帖唯讀區- 主題已被封存,只供閱讀,不能回覆或進行任何操作。

若要閱讀較新的討論內容,建議瀏覽以下話題:

更多»

廣告贊助 [隱藏]
各位,

我前日去俾尾訂時問過陳經理, 佢話個backtop可能會轉, 但轉咩色就未confirm, 不過佢話一定會係淺色!
回頂端
kamankit
XXX.XXX.215.178

發表發表於: Tue Jul 11, 2006 9:00 am

RC209

無錯一定會係淺色,
如果唔係個場就會好實色、有壓迫感,
晚裝衫就會好難襯!
**應該大約八月左右轉backdrop,
因為係舊曆七月,今年仲係潤七月,
七月無咩人會擺酒架! Shocked
回頂端
ting ting ivy
XXX.XXX.228.157

發表發表於: Tue Jul 11, 2006 6:26 pm

各位姊妹, 你們好 ! 我係第一次留言呢, 之前係睇的多 ! 事關我尋日終於book左皇廷, 好開心呀 ! 我的big date 係26/10/07 (fri). 我之前係想要sat/ sun 嫁, 不過佢真係好爆 ! 仲諗住要佢11/1/08 (sat)個期, 點知上去, 佢地話剛剛有朋友唔要個期, 我同男朋友見係我地心水0既10/07, 又係星期五, 所以就要左喇 !

serve 我地係關副主任, 佢都好nice, 好傾, 但係可能開心過頭, 我都無好hard 咁去bargain 野 Shocked , 我有的offer只係有8磅蛋糕, 請柬每席12張. 因為我見到各位的留言, 覺得實在有太多野要再去問喇 ! 但我已經落左頭訂, 2nd deposit 先再bargain, 係唔係太遲呢?

以下係我一些額外問題, 有冇朋友答到呢?
1. 咩叫試片?
2. 係唔係可以放花炮及好細枝的煙花 ?
3. 咩菜單有糖水咩? 我見到朋友留言話有糖水及湯圓 !
4. 酒飲唔哂可否提走 / refund ?
5. 席前小食最早可以幾點供應?
6. 橙汁若果唔想要新輝, 想要鮮"炸"橙汁, 加幾多呢 ? 如果自己買橙汁上去又得
唔得呢?

我太多問題喇, 要停喇, 哈哈 ! 但十萬個感激 !!! Very Happy
回頂端
XXX.XXX.228.157

發表發表於: Wed Jul 12, 2006 2:15 am

又係我呀 !
我今晚同朋友講起話book 左皇廷, 佢地話d 野食出名好差...搞到我好唔開心...點同媽咪交代呀 ! 我媽咪已經話我點解要個有柱0既場 ! 本來我同男朋友都覺得有一個好好, 好幸運的開始, 但突然聽到呢d說話, 當堂無哂心機, 好唔開心..... Crying or Very sad
回頂端
kamankit
XXX.XXX.215.182

發表發表於: Wed Jul 12, 2006 1:58 pm

首先唔好因你朋友的說話而影響心情,
我之前未擺酒時都好怕會因食物問題而有bad feedback,
但結果係個晚擺完酒之後,
第二日就即刻好多人打來話昨晚的食物及服務好好!
我可以比信心你嗎?

答問題時間:
1. 咩叫試片?
--> 即係你如果有整dvd片頭,
你最好係結婚前三星期左右帶去酒樓到放一次來看!
2. 係唔係可以放花炮及好細枝的煙花 ?
-->可以。我大及細都有放。
3. 咩菜單有糖水咩? 我見到朋友留言話有糖水及湯圓 !
-->我擺酒時係叫經理係糖水紅豆沙 + 湯圓
4. 酒飲唔哂可否提走 / refund ?
-->可以帶走,宜家好似無得扣錢。
5. 席前小食最早可以幾點供應?
-->我當日係五點半。
6. 橙汁若果唔想要新輝, 想要鮮"炸"橙汁, 加幾多呢 ? 如果自己買橙汁上去又得
唔得呢?
-->唔知,我無change!
回頂端
XXX.XXX.121.81

發表發表於: Wed Jul 12, 2006 6:44 pm

To kamankit: 多謝你的回覆呀 kamankit ! Razz

我又有以下的問題:
1. 我想問一問如果等到2nd deposit 先傾多d關於offer 的事, 會唔會好遲呀 ?
2. 請帖方面各位個時有幾多張per table 呢 ?
3. 請問朋友們介唔介意分享你個時的菜單呀? 因為我想選擇中價菜單, 但蟹拑唔 知改唔改做鳳尾蝦好!

非常感謝亦期待各位的回覆 ! Smile
回頂端
rc209
XXX.XXX.155.11

發表發表於: Wed Jul 12, 2006 10:13 pm

ting ting Ivy,

我前幾日去完俾第二次deposit, 希望可以幫到你!

1) 通常係第二次deposit再傾係傾唔到, 因為有好多野佢地會係份confirmation到mark底.

2) 我落訂個陣每圍送十張, 前幾日去confirm左16-18圍, 佢地total幫我印220張.

3) 菜單方面我會係下個月囉帖個陣再決定.
回頂端
kamankit
XXX.XXX.215.182

發表發表於: Thu Jul 13, 2006 8:47 am

好多人都會揀中價菜單,大家都覺得ok!
至於帖方面,我當時係要陶小姐每圍都要比12張我,
同佢講多幾句好話就得架啦!
通常個個出帖,你若果預擺25圍,就最少都要出28圍帖,
因為最後都係預八成半左右人到賀! Laughing
回頂端
XXX.XXX.123.122

發表發表於: Thu Jul 13, 2006 6:32 pm

Dear Kamankit and rc209:

咁我都要快D 同BF 上去搵關副主任傾下先 ...但可唔可以轉人架呢 ? 好似好多朋友都話陳經理好喎 ! 不過, 其實我仲可以BARGAIN D 咩OFFER 呢? 可唔可以俾D 意見呀? 好似好貪心咁TIM ... Wink
回頂端
rc209
XXX.XXX.224.25

發表發表於: Fri Jul 14, 2006 2:35 am

ting ting ivy,

其實你可以放心, 你可以落訂時搵陳經理同你地傾, 不過呢間酒樓出名企得好硬, 唔係好多野可以bargin..
回頂端