發表主題 回覆文章
TT(2)
XXX.XXX.106.226

發表發表於: Tue Jul 04, 2006 11:35 pm

此乃舊帖唯讀區- 主題已被封存,只供閱讀,不能回覆或進行任何操作。

若要閱讀較新的討論內容,建議瀏覽以下話題:

更多»

廣告贊助 [隱藏]
kamankit,

好多謝你嘅意見呀,好難得你擺完酒可以再繼續上黎分享同埋過幾招俾我地,我都係o向依間擺酒架,出年年頭,我近排都成日聽人講話皇上皇集團d酒樓,d食物唔ok,而且好細碟,我舊年親身去過飲,發覺d野食都唔係太差,但係碟雞好似真係細d,其他都ok,我想問吓你擺酒果時有冇依個問題? Rolling Eyes

我都想睇吓d相,可唔可以e-mail埋我呢?thanks! Rolling Eyes tt_c2005@yahoo.com.hk

TT
回頂端
TT(2)
XXX.XXX.106.226

發表發表於: Wed Jul 05, 2006 12:05 am

kamankit,

另外,仲有d問題想問(唔好意思): Embarassed

1.你話一般4:45pm已經可以交場,但weekend可能會遲d,會遲成點架?需唔需要到時特別要求,定係到時搵定兄弟姊妹早d上去?

2.你轉左魚同翅係加左幾錢(係咪大概600一圍),我本身都要加一架,所以都會貴左d,轉菜係咪最好轉翅or魚?

3.另外聽你講話會有個尾房,係咩黎? 上次我去飲,match-in時新娘要o向台前靜雞雞行番去後面等match-in,係咪而家都會咁呢,定係換婚紗時可以係尾房換,係咪咁用架?

問題少女-TT Embarassed
回頂端
kamankit
XXX.XXX.215.182

發表發表於: Wed Jul 05, 2006 11:54 am

rc209 寫到:
Kamankit,

收到你d相啦, 好靚呀! 我今個星期去俾身尾訂, 知唔知仲有咩注意?你係咪用酒樓d帖呀?

我會同陶小姐講交場時間一定最遲係4:45p.m.
一定要叫兄弟姊妹上去安排先,
主人家可以慢一步,
要比的人上去比D 壓力佢地快快交場!
有咩菜係轉左就要DOUBLE CONFIRM多一次。
我都係用酒樓個d帖!
我覺得OK,唔想再用錢。
你記住叫陶小姐印埋地圖地你地,記得CUT開一份份比你,
上次我老公上去拿帖唔記得CUT地圖紙,
佢要即刻CUT,等左成15分鐘。 Laughing
回頂端
kamankit

發表發表於: Wed Jul 05, 2006 11:59 am

TT(2)

比場你一定要同佢CONFRIM清楚,
記住要客氣些,例如說幫幫忙!
**因為你都係求人! Laughing
我係最左原隻元貝菜鋪,左轉左個魚,轉左蟹夾,
我係加左$300,因為蟹夾係第二個PLAN轉個來唔計錢。
我之前轉菜係每個加$100。
我所指的尾房就係你講個尾房MATCH-IN個個,
我會轉左妝之後先過去換婚紗 & 頭飾,
因為可以保持神秘感!
個板間房都好安全好穩鎮,
記住叫佢開埋比你用,
因為我當日都係叫姊妹 & 親戚係個邊換衫!
多一個房唔洗咁迫。
回頂端
涼茶
XXX.XXX.215.26

發表發表於: Wed Jul 05, 2006 11:08 pm

kamankit 寫到:
涼茶

我就無人客投訴喎!
因為我都比較多親戚,佢地都話當晚服務ok,
食物樣樣都夠熱喎! Razz

kamankit,

我收到你的相la! thxs! Very Happy
回頂端
TT(2)
XXX.XXX.244.203

發表發表於: Wed Jul 05, 2006 11:28 pm

kamankit 寫到:
TT(2)

比場你一定要同佢CONFRIM清楚,
記住要客氣些,例如說幫幫忙!
**因為你都係求人! Laughing
我係最左原隻元貝菜鋪,左轉左個魚,轉左蟹夾,
我係加左$300,因為蟹夾係第二個PLAN轉個來唔計錢。
我之前轉菜係每個加$100。
我所指的尾房就係你講個尾房MATCH-IN個個,
我會轉左妝之後先過去換婚紗 & 頭飾,
因為可以保持神秘感!
個板間房都好安全好穩鎮,
記住叫佢開埋比你用,
因為我當日都係叫姊妹 & 親戚係個邊換衫!
多一個房唔洗咁迫。

哦! 原來係咁,thanks! 我之前問過陶小姐,佢話backdrop會轉白色,唔知係唔係,因為我都唔係最近問嘅。 Rolling Eyes

TT
回頂端
kamankit

發表發表於: Thu Jul 06, 2006 10:00 am

TT(2)

如果真係轉白色backdrop,
就咩晚裝都易襯law!
回頂端
Dull Dull
XXX.XXX.239.10

發表發表於: Sat Jul 08, 2006 10:31 am

Kamankit,

May I have your photo? Thx!

mcdull_wedding@hotmail.com
回頂端
小曲奇
XXX.XXX.86.79

發表發表於: Sat Jul 08, 2006 12:55 pm

Kamankit 及各位sisters

求救!求救!

我呢兩日會上去帝廷交2nd deposit,有咩要留意同基本上可以bargain D 咩,唔該晒!

你知唔知若轉蟹鉗加$$$$,另,席前小食係D咩?

十萬個thanks!!!!!
回頂端
kamankit
XXX.XXX.215.178

發表發表於: Mon Jul 10, 2006 8:35 am

小曲奇

我自己當初轉蟹鉗係好似不用加錢,
因為好似係佢另一個plan都有依個菜轉過來而唔係另寫一個菜......
我之前轉菜係加$100蚊?
席前小食係指入席前會有小食給人客食,
例如:炒砥B炒飯、春卷......
回頂端