發表主題 回覆文章
CF
XXX.XXX.129.129

發表發表於: Wed May 18, 2005 11:10 am

此乃舊帖唯讀區- 主題已被封存,只供閱讀,不能回覆或進行任何操作。

若要閱讀較新的討論內容,建議瀏覽以下話題:

更多»

廣告贊助 [隱藏]
各位,我上星期已在帝廷完成我的婚禮,酒樓方面做得好好,食物雖然不是好上等,自問都不是比酒店價錢,總之可以說物有所值.

當天的rundown好smooth, 我d兄弟姊妹4:30到酒樓羅場,都無乜野要再佈置,d兄弟都只是試下音響同放好reception要用之工具和將油畫相簿放出來.

而我和新郎就無論去到邊都有人服侍,有女仕應仲怕我口乾,時常拿水和飲管比我

當晚d音響都算清,但有後面(約最後兩行)d人話播dvd和音樂就好好,MC對話反而唔太清. 而近收銀處那行較後的兩圍話台上的人說話唔太聽到,又有個reception放在出入口,左左少少視線.不過因為是在main access,又可以同新人close d, 所以有好有唔好.

d甜品一致獲好評,有人話d兔仔棉花糖好得意,好多人都拿回家比家人或小朋友吃.而星斑好滑好新鮮(但我沒份吃,要換衫),其他食物真的不過不失,有些都煮出水準,以價錢來說,係一定物有所值.

係敬完酒比個經理吹我地準備送客,令我不能和朋友多說幾句.

新娘房真的好大,不同人可以同時做不同的事.

而個view真的好靚,由於我早到酒樓,我叫左攝影師幫我影下維港景,好多兄弟姊妹一同都有影,非常開心,而我們都有將d枱移開少少來影相, 建議真的要早d到酒樓影下相,大家都係因為個view而book呢間酒樓. 親又話晚上玻璃反光,只有近窗才看到維港夜景,但進場前當燈光熄晒望出去,全場都看到夜景,個個都話好靚,所以我都好開心.

我見每枱坐12人都不是太迫,而我問過若轉大些枱需唔需要加錢,經理話唔駛,但好可能只是一,兩張才可, 因為會令個場迫d,仲要盡可能早一天和他們說. 而由12人一圍加到13人一圍,每多一人要加$180/head.

有乜問題可以留下,我也希望可以幫到各姊妹.
回頂端
CF
XXX.XXX.129.129

發表發表於: Wed May 18, 2005 11:30 am

有d野漏左講,比貼士好似比左$1500 for 27 圍(因為伴郎搞掂),另外酒樓會有套杯碗送都要比封利是. 早一天我和老公送紅酒去酒樓,個經理都有同我地講當晚約有45人幫我地手(包括廚房,經理,仕應等) for 27圍, 我想他們都係想比我地知道要預幾多利是.

個經理話主家席一個waiter服侍一枱,其他2個waiters 服侍3圍.
回頂端
QM(2)
XXX.XXX.38.130

發表發表於: Wed May 18, 2005 4:46 pm

CF,

Thanks!

睇到你留言, 我真係放心好多, 你有冇join任飲, 你埋單俾左$1,500 tips, 加埋45封利是, 咪俾左好多利是, 之前一日攞紅酒上去都可以, 我睇之前d留言, 都係好多人贊d兔仔棉花糖好得意呀!

我今年10月擺酒, 下個月去落第2次訂, 開始有d緊張拉!
回頂端
Y
XXX.XXX.229.254

發表發表於: Wed May 18, 2005 11:48 pm

meika,
我下年11月尾擺,你早過我喎 Very Happy
我只係book左酒席同影相(法國),你呢?

CF,
多謝你既information呀.

QM,
祝你順順利利!

*你地有無租衫&mua好介紹?
回頂端
Y
XXX.XXX.229.254

發表發表於: Wed May 18, 2005 11:53 pm

我係Yan... Razz
回頂端
Red
XXX.XXX.64.194

發表發表於: Thu May 19, 2005 12:19 am

Hi every,
我都係book左lee道架.... 我book左11月呀....

meika,
唔好唔開心啦 Very Happy , 我地同一個月嘛, 第時有野咪一齊去bargain lor...
我地仲咁fd tim.... 冇計啦.... Embarassed
回頂端
meika
XXX.XXX.102.195

發表發表於: Thu May 19, 2005 10:02 am

red Rolling Eyes
friend過打band啦 Embarassed 之後去bargain都唔會有野比我啦.. Mad 我咪唔比tips佢地o羅 Wink 我拎唔到著數,我都唔會比著數佢地.. Rolling Eyes

yan Surprised
我同你.red都係同一個月喎..佢地送新天地..你又去法國呀..我下年先book呀..or返大陸影多輯 Wink

cf Wink
祝你新婚快樂..好多謝你既分享..我都想知你派幾多利是比d waiter, manager..?thx.. Razz
回頂端
Davis
XXX.XXX.137.98

發表發表於: Thu May 19, 2005 3:21 pm

CF...我想問下套杯碗你比左多少利是呀????
回頂端
s@s(3)
XXX.XXX.246.56

發表發表於: Thu May 19, 2005 3:26 pm

meika,

你好呀~~我都係任飲$250+椅套$80,講到口水乾埋都唔肯讓步﹒﹒﹒如果我地真係比少d tips佢既service會唔會唔好架﹖﹖不過一圍$330真係貴呀 Shocked
回頂端
QM(2)
XXX.XXX.38.130

發表發表於: Thu May 19, 2005 5:43 pm

我下個月去落第2次訂, 我開始有d緊張, 因為驚問漏野, 到擺酒果日俾人割到一頸血。

s@s,

任飲個價梗係貴拉, 貴過好多酒樓好多呀!無辦法拉, 佢地咁旺場, 係企得硬d。
回頂端