發表主題 回覆文章
guest
XXX.XXX.38.130

發表發表於: Tue Apr 26, 2005 2:44 pm

此乃舊帖唯讀區- 主題已被封存,只供閱讀,不能回覆或進行任何操作。

若要閱讀較新的討論內容,建議瀏覽以下話題:

更多»

廣告贊助 [隱藏]
Yan,
唔該晒你呀!

祝你訂到心水日子!

----------------------------------------
想輕鬆靈活地籌辦婚宴?請留意右邊提示。
----------------------------------------
回頂端
guest
XXX.XXX.152.246

發表發表於: Fri Apr 29, 2005 2:09 pm

QM,

Sorry,遲左reply你,因大病一場,無精神上網.[xx(]

我星期三已經book左酒席,但都幾唔開心,因咩都bargain唔到,經理話個場8月份會翻新,所以老闆order左佢地唔可以再比offer任何special優惠,所有#22050;只可照本來個package一樣,激死我...[}Smile]

P.S. ~ 中價個菜單係星斑.

回頂端
guest

發表發表於: Fri Apr 29, 2005 4:39 pm

Yan,

#28857;呀!你冇事麻,要保重身體呀!

唔該晒呀!咁我就放心可以用中價菜拉!

你book左幾時呀!係咪真係好full呀!
你唔好唔開心拉~~"帝廷"個價真係企得好硬,佢地根本就唔憂做。

回頂端
guest
XXX.XXX.229.254

發表發表於: Fri Apr 29, 2005 11:11 pm

QM,

多謝你關心,我都知搞喜慶事,唔好黑口黑面.但我果日真係好激氣![}Smile]

本身已經發緊燒,但因為一早已約好老爺奶奶,咪頂硬上照去囉.誰不知去到,咩優惠都無,我地兩邊家長又好似發左達咁,咩都話無所謂...但用既錢全部係我兩公婆死慳死底儲!不過算啦,總算又搞掂左一樣.

咁我宜家應該搞咩呢?你有咩意見?你個邊又搞成點?

回頂端
guest
XXX.XXX.13.146

發表發表於: Sat Apr 30, 2005 2:09 am

I have just booked the banquet on Sep 06. I have bargin the cake from 5 to 8 pounds. Even less than 28 tables, the privilege of 28 tables can free for us exclude TV & can rental.

回頂端
guest
XXX.XXX.13.146

發表發表於: Sat Apr 30, 2005 2:13 am

Hi Fung

how to 夾時間? (記住燒豬進場時間, 他們等得久便會凍. 要同酒家夾時間.)

回頂端
guest

發表發表於: Sat Apr 30, 2005 9:52 am

Yan,

算拉!唔好咁激氣拉!

d長輩係咁嫁, 針唔吉到肉唔知痛, 所以搞下搞下你就會發覺意見不一而鬧交, 你老爺奶奶有野唔合你心意, 你咪叫你老公同佢地講囉, 唔好同佢地正面沖突; 如果你媽咪爸爸有野唔滿意, 咪你同佢地傾囉, 咪唔駛你老公出面。

你係咪下年呀!如果係你可以搜集資料, 計劃去邊度影婚紗相, 我覺得最緊要搵下化粧師同攝影師, 因為化粧師同攝影相, 人就得一個如果俾人book左, 就唔可以分身幫你, 出名果d好快就俾人book左, 所以你#21873;就可以book左先, 晚裝俾人book左都可以book第2條, 呢d就唔得。

我已搞左的有....

化粧師早加晚駐場, 攝影師, 我已租左衫(我老公, 老爺奶奶, 媽咪爸爸都未租), 已買餅咭, 已影相, 已揀小禮物, 已搵到過大禮的用品(未落訂), 帖諗住係灣仔印, 暫時好似係咁多。

回頂端
guest
XXX.XXX.152.246

發表發表於: Sat Apr 30, 2005 11:46 am

QM,

你就好啦,搞得七七八八.我只係book左酒席,join左法國影結婚相咋.

其實我下年11月至擺酒,其他野係咪唔駛咁急搞呢?我完全無頭緒...

回頂端
guest

發表發表於: Tue May 03, 2005 5:37 pm

Yan,
你下年11月,咁唔駛咁急,最緊要你book#21655;酒席就得,唔好咁緊張。

得閑就同老公仔去行下關於結婚的舖頭、上下生活易。

回頂端
guest
XXX.XXX.246.56

發表發表於: Tue May 03, 2005 11:07 pm

大家好呀,我新加入架,我同bf想出年結婚,有野想請教大家[Smile]

想問帝廷有無間開地方比親友打麻雀架﹖﹖會唔會好似以前d酒樓咁臨開席先搬木台呢﹖﹖

回頂端