發表主題 回覆文章
guest
XXX.XXX.210.164

發表發表於: Mon Nov 15, 2004 1:13 pm

此乃舊帖唯讀區- 主題已被封存,只供閱讀,不能回覆或進行任何操作。

若要閱讀較新的討論內容,建議瀏覽以下話題:

更多»

廣告贊助 [隱藏]
其實我好認同masalili既相好靚, 好artistic, 不過我諗我都唔會去佢度影, 佢個photographers law 景 law 得好靚, 不過成張相出左黎似拍景多過拍人, 如果婚紗相我都係prefer 大頭, 個focus o係個人度多d

我睇左masalili既相, 真係心大心細, 真係好正....不過budget所限, 要實際d..唯有等有錢時去 masalili拍d 生活照啦!
回頂端
guest
XXX.XXX.123.203

發表發表於: Mon Nov 15, 2004 3:00 pm

第一次來ESD life 聽到你的分享後 對瑪莎LiLi很感興趣
請問,瑪莎LiLi的website在哪? 哪裡有packages info.? 與誰連絡?
約幾多一個package?

唔該
[Very Happy][Very Happy][Very Happy]Angela
回頂端
guest
XXX.XXX.123.203

發表發表於: Mon Nov 15, 2004 3:02 pm

第一次來ESD life 聽到你的分享後 對瑪莎LiLi很感興趣
請問,瑪莎LiLi的website在哪? 哪裡有packages info.? 與誰連絡?
約幾多一個package?

唔該
[Very Happy][Very Happy][Very Happy]Angela
回頂端
guest
XXX.XXX.95.47

發表發表於: Tue Nov 16, 2004 5:40 pm

Porporchi:
我都很認同你的說法呀!始終係結婚相麻,沒有理由張張都景大過自己卦,所以,瑪莎LILI係我到台中之前曾經要求我地填寫一份拍攝溝通單,了解一下我的要求,而且在我地拍攝之前,當日為我地的拍攝的攝影師都會親身與我地的溝通,我地再當面告知我地的期望,甚至我將我自己帶去既公仔、戒指等等,都一起給他看,以便他幫我想一下可否一同入鏡,而他亦會給予專業的意見,我覺得出來的效果不錯,而且與我地之前溝通的相同,所以,我覺得最重要係溝通的過程。
不過,預算方面真的很難說了,我記得在挑選相片時,都遇到這個問題,因為這張很靚呀!如果捨棄又太可惜,那張又很美,唔要又不捨得,所以,最終都超出了我地的預算,但是,我覺得我未婚夫都說得對的,難得自己這麼喜歡,可以回來時再想一下其他方面節儉一點。以往,我見我很多朋友影完回來,又勞氣又不開心,效果又唔好,所以,我個人覺得超出預算都值得,留住自己最靚既一面喎。
ADA
回頂端
guest
XXX.XXX.2.36

發表發表於: Tue Nov 16, 2004 5:48 pm

ADA
i saw many many packages on their web site, could you tell me which package you choosed(i mean 谷關 or 溪頭 or 藍色沙漠 .......) and which photographer shot for you?

Thank you for your help
[Smile]
回頂端
guest
XXX.XXX.95.47

發表發表於: Wed Nov 17, 2004 9:49 am

Kiss,
其實我地初初看到他們的網頁時,都不知如何挑選才好,因為很多地方拍攝出來的效果都非常之美麗,加上我個人比較貪心,所以,我地都幾頭痛,幾經挑選後,我選了水舞谷關、籃色沙漠、后里馬場及夢中溪頭此四個地方.由於沒有一個套組包括這四個地方,所以我地嘗試將自己的想法告知一直與我地聯系的Yvonne,她很好呀!她特別為我地設計了幾個計劃,以便讓我地挑選。不過,由於我地選的地方比較分散,所以最終只選了第一天去后里馬場及籃色沙漠,第二天去水舞谷關,本來她還可以安排我地在第三天去溪頭,但是,已沒有假期了,故只好忍痛啦!
另外,由於我地都比較害羞,所以網頁內沒有我地的照片。如果你問我地有沒有照片的構圖與網頁上介紹的近似,我覺得不會完全一樣,因為攝影師會因應我地的要求去拍攝,而且我覺得他很細心又很花心思,所以出來的照片當然不會好似倒模.

ADA
回頂端
guest
XXX.XXX.50.198

發表發表於: Wed Nov 17, 2004 1:37 pm

ADA
可send d靚相比我睇下嗎?
elainemcmug@gmail.com
你total影左幾錢呀?
回頂端
guest
XXX.XXX.229.49

發表發表於: Wed Nov 17, 2004 3:48 pm

多謝大家咁詳細的分享,我都好有興趣去影呀![Wink]

我想問鴾j家,瑪莎LiLi佢地影相係咪用 Digital Camera?會唔會冇專業飛林相機影得咁靚?

ADA,我都想去多一個地方,你去咁多地方,唔知貴唔貴呢?總共用鰲X多錢呀? 唔知可唔以分享鴽A麠啗鬲菮O? Wedding_dps@yahoo.com
謝謝...[Smile]
回頂端
guest
XXX.XXX.231.1

發表發表於: Thu Nov 18, 2004 11:50 am

I have also taken my wedding pictures, as ADA said, the services are very good and the pictures are really very nice.

You may use a Masalili Coupon of 6600 (Taiwan currency) which can be found in the following website:

http://www.wed168.com/dkk/ind312.asp

I have used this coupon to deduct the price of a large photo frame (with photo). It cannot be used to deduct the price of the package
回頂端
guest
XXX.XXX.229.49

發表發表於: Thu Nov 18, 2004 1:14 pm

SS,
I also found that many good comments on 瑪莎LiLi but the photo not really show so good and special from the web "very wed" http://verywed.com/album/

Which package you join? Do they use Digital Camera for photo shotting?
Would you please share your photo with me?...thanks...[Wink]
wedding_dps@yahoo.com

回頂端