發表主題 回覆文章
Angle
XXX.XXX.194.211

發表發表於: Wed Apr 12, 2006 12:35 am

此乃舊帖唯讀區- 主題已被封存,只供閱讀,不能回覆或進行任何操作。

若要閱讀較新的討論內容,建議瀏覽以下話題:

更多»

廣告贊助 [隱藏]
    我都係想去AUS,但未plan自己去定係跟團,我男朋友就想自己plan,佢話自己駕車喎 Cool
    因為聽講如果跟團,個schedule好急,有D辛苦
    回頂端
    Pure Lavender
    XXX.XXX.133.130

發表發表於: Tue Apr 18, 2006 5:23 pm

Hi all,

上年10月自由行去了悉尼10天(天氣好好哦),
    我們報了local tour到坎培拉 藍山 獵人谷等地方,
    這些團行程(約7:00AM-7:00PM)不錯而且只收車費及導遊費,
    其他活動 如:午餐 參觀動物園 滑沙 出海睇海豚 ...可自由參加,
    不過就算參加晒都是每人約HKD250-300左右,
    如果想去下d景點但又唔想日日跟團,
    希望這可給你們另類的選擇吧! Idea

仲有不得不提, 我們行了悉尼大橋,
    最初我都有d怕, 但行完之後覺得非常安全,
    而且真是一個十分難忘的經歷.
    有機會大家也要跟愛侶一起試試! Very Happy
    回頂端
    chusze
    XXX.XXX.56.16

發表發表於: Fri Jun 02, 2006 6:10 pm

Hi Pure Lavender,

我都諗住去澳洲Honeymoon,會係今年11月出發,
    我想問如果join local tour,導遊是澳洲人,定係香港人呢??

現在都心大心細,想去澳洲但又想去埃及........
    回頂端
    Pure Lavender
    XXX.XXX.133.130

發表發表於: Fri Jun 09, 2006 2:51 pm

chusze,

唔好意思o甘遲先回覆!

11月去澳洲, 天氣會幾好, 不會太冷或熱, 早晚加年外套就ok.
    local tour有英語團或華語團選擇, 不過我唔記得有冇廣東話團.
    我上次join果團, 個司機(即導遊)識英華廣東語添!

至於行悉尼大橋就係英語團, d導遊好風趣o嫁!
    回頂端
    chusze
    XXX.XXX.56.16

發表發表於: Thu Jun 15, 2006 6:26 pm

Hi Pure Lavender,

你們一共用了多小錢呀???
    回頂端
    cacacat
    XXX.XXX.13.206

發表發表於: Sat Jul 29, 2006 9:03 pm

去到可以點報團?
    酒店有資料提供嗎?
    回頂端
    Kennis & Gary
    XXX.XXX.150.55

發表發表於: Tue Aug 01, 2006 4:44 pm

請問 3 - 5 月 去澳洲好唔好呀? 天氣如何, 呢段時候去咩地方比較好, 比d意見.
    唔該晒 Very Happy
    回頂端
    小 Mic
    XXX.XXX.121.109

發表發表於: Wed Aug 09, 2006 3:19 pm

I will have my honeymoon in March 07, anyone will go to Australia this period of time?
    回頂端
    小熊熊
    XXX.XXX.179.3

發表發表於: Wed Dec 06, 2006 11:56 am

澳洲honeymoon 好似好多人choose, 我剛拿了 康泰, 永安, 星晨, 及東瀛遊, compare 過, 好似星晨最好, 早機去, 去到sydney 都係黃昏, 仲有得玩, 又唔駛o係機上度過夜........ 你知啦, o係機上咁多個hours, 好慘o架.............

有個團, 1月出發, $12099, no: lasc-7/9e,好似唔錯, 唔知各位想去澳洲honeymoon的新人, 有冇人留意過呀??? 我而家其實仲心大心細, 唔知去澳洲honeymoon o係咪自己去+ join local tour 好過跟團, 但我同我bf 沒有自由行經驗, 驚唔識plan........ 但如果跟團, 又唔知跟什麼旅行社好?? 康泰, 永安 好似好多人join, 但佢地d澳州團第一天夜機去, 好似頭尾冇o左兩日咁.......... 唉......... 有冇人可以suggest 下我呀.................????
    回頂端
    hohochu
    XXX.XXX.122.225

發表發表於: Wed Dec 06, 2006 2:21 pm

小熊熊 寫到:
    澳洲honeymoon 好似好多人choose, 我剛拿了 康泰, 永安, 星晨, 及東瀛遊, compare 過, 好似星晨最好, 早機去, 去到sydney 都係黃昏, 仲有得玩, 又唔駛o係機上度過夜........ 你知啦, o係機上咁多個hours, 好慘o架.............

有個團, 1月出發, $12099, no: lasc-7/9e,好似唔錯, 唔知各位想去澳洲honeymoon的新人, 有冇人留意過呀??? 我而家其實仲心大心細, 唔知去澳洲honeymoon o係咪自己去+ join local tour 好過跟團, 但我同我bf 沒有自由行經驗, 驚唔識plan........ 但如果跟團, 又唔知跟什麼旅行社好?? 康泰, 永安 好似好多人join, 但佢地d澳州團第一天夜機去, 好似頭尾冇o左兩日咁.......... 唉......... 有冇人可以suggest 下我呀.................????

小熊熊

我諗自己去好玩好多呀~ 唔駛咁早起身同走馬看花嘛~
    Laughing 其實我都未去過澳洲.. 但係我已經買佐PACKAGE准備自己去呀~ 我諗澳洲咁重視旅遊事業,應該唔難玩架~ Laughing 考慮下呀~~
    回頂端