發表主題 回覆文章
lailai_candy
XXX.XXX.10.247

發表發表於: Mon May 28, 2018 10:20 am

廣告贊助 [隱藏]
我妹年尾結婚, 但佢唔好彩比隻佢自己隻貓整到佢塊面, 成條痕好長, 佢又就黎要影結婚相, 真係灰爆, 有無咩去疤好, 希望big day可以好返得哂 Crying or Very sad Crying or Very sad
回頂端
紫_薇
XXX.XXX.10.248

發表發表於: Tue Jun 05, 2018 3:47 pm

OMG, 就黎要影結婚相比隻貓攪到咁, 真係要快D查去疤膏先得.
試下買支倍舒痕, 呢支去疤痕去印好Work, 開刀疤痕都攪得惦.
叫你呀妹唔好咁擔心, 呢D意外既疤痕應該好快可以去到疤痕同印.

lailai_candy 寫到:
我妹年尾結婚, 但佢唔好彩比隻佢自己隻貓整到佢塊面, 成條痕好長, 佢又就黎要影結婚相, 真係灰爆, 有無咩去疤好, 希望big day可以好返得哂 Crying or Very sad Crying or Very sad
回頂端

發表發表於: Thu Jun 07, 2018 5:07 pm

紫_薇 寫到:
OMG, 就黎要影結婚相比隻貓攪到咁, 真係要快D查去疤膏先得.
試下買支倍舒痕, 呢支去疤痕去印好Work, 開刀疤痕都攪得惦.
叫你呀妹唔好咁擔心, 呢D意外既疤痕應該好快可以去到疤痕同印.

倍舒痕可以係邊度買? 用完可吾可以搽野上去? 佢平時返工要化妝, 有時要見客.
回頂端
紫_薇

發表發表於: Fri Jun 08, 2018 4:42 pm

倍舒痕去疤凝膠好多地方都有, 萬寧, 屈臣氏, 藥房,
另外屈臣氏同HKTV MALL既購物平台都有, 而且有2個Size, 7g同15g,
如果一般疤痕買7g都應該夠用, 百幾蚊一支,
7g用於6寸(15cm)左右既疤痕早晚用大約可以用到一個月.
另外, 呢支倍舒痕都有講明查完等佢乾透後就可以查防曬同化妝.

紫_薇 寫到:

倍舒痕可以係邊度買? 用完可吾可以搽野上去? 佢平時返工要化妝, 有時要見客.
回頂端
小叮叮614

發表發表於: Tue Jun 12, 2018 6:15 am

倍舒痕OK架, 我都有好多朋友用過話好用同有效果.
回頂端
粉人

發表發表於: Tue Jul 03, 2018 12:05 pm

黎緊我表姐開刀生Bb,用呢支倍舒痕可以嗎?手術後幾耐用得?
回頂端
kaoy

發表發表於: Mon Jul 16, 2018 11:37 am

粉人 寫到:
黎緊我表姐開刀生Bb,用呢支倍舒痕可以嗎?手術後幾耐用得?

其實結左蕉, 埋左口, 就可以開始用, 我生BB都係用倍舒痕, 我果時係醫生介紹用.
回頂端
micmicbaby

發表發表於: Mon Jul 30, 2018 10:31 am

倍舒痕小朋友用唔用得?我朋友個仔早2日跌親,2個knee皮都無埋,傷口勁深,見到都心痛,用得可以話佢知。
回頂端

發表發表於: Fri Nov 09, 2018 12:08 pm

micmicbaby 寫到:
倍舒痕小朋友用唔用得?我朋友個仔早2日跌親,2個knee皮都無埋,傷口勁深,見到都心痛,用得可以話佢知。

倍舒痕真係好得, 疤痕都睇唔到了, 呢支小朋友都用得架, 一支一家人都可以用, 好方便.
回頂端
愛老婆的男人

發表發表於: Tue Sep 17, 2019 4:50 pm

視乎你疤痕位置, 如果疤痕範圍大, 可以用矽膠除疤貼, 好處經濟一點,

缺點係容易出濕疹和如果比較多伸展部位會容易脫落.(易理X,疤痕X).

矽膠除疤膏, 好處透氣, 透明, 伸展部位適用, 缺點比較貴點.(DXrmatix,Kelocotx,KelosiX).
回頂端