發表主題 回覆文章
lenayan
XXX.XXX.10.248

發表發表於: Thu Aug 01, 2019 4:56 pm

廣告贊助 [隱藏]
碧君 寫到:
marigo 寫到:
我仔仔女女都係飲開hoeslandt嫁!同我一樣咁識貨

我覺得hoeslandt荷仕蘭係隻禾桿冚珍珠既牌子
冇乜人識
但其實佢已經係個老牌子
成分、奶源又好
所以先share出黎
等其他媽媽有多個選擇

係呀,無論荷仕蘭定hoeslandt 我以前都未聽過,如果唔係之前去bb展,佢有擺攤,我可能就錯失左佢
回頂端
law霸
XXX.XXX.10.247

發表發表於: Thu Aug 01, 2019 5:09 pm

marigo 寫到:
肥LING 寫到:
我都想幫bb轉做飲奶粉,依個hoeslandt荷仕蘭真係咁好?

其實隻隻奶粉成分都差唔多,但hoeslandt特別加左opo配方,係一隻同人奶差唔多既成分,咁就唔怕bb唔夠營養呀、吸收唔好呀、bb唔適應依d情況出現,我覺得依個係佢比其他奶粉優勝之處

我反而鍾意佢唔甜呀!好多奶粉可能會為左令BB鍾意飲,整到好甜,但咁始終對BB唔好
回頂端
jonnalau

發表發表於: Thu Aug 01, 2019 5:28 pm

我係萬寧屈臣都唔見hoeslandt荷仕蘭喎,要係藥房買嫁?
回頂端
碧君

發表發表於: Thu Aug 01, 2019 5:38 pm

law霸 寫到:
marigo 寫到:
肥LING 寫到:
我都想幫bb轉做飲奶粉,依個hoeslandt荷仕蘭真係咁好?

其實隻隻奶粉成分都差唔多,但hoeslandt特別加左opo配方,係一隻同人奶差唔多既成分,咁就唔怕bb唔夠營養呀、吸收唔好呀、bb唔適應依d情況出現,我覺得依個係佢比其他奶粉優勝之處

我反而鍾意佢唔甜呀!好多奶粉可能會為左令BB鍾意飲,整到好甜,但咁始終對BB唔好

我冇點留意hoeslandt荷仕蘭甜唔甜
你好細心!
回頂端
碧君

發表發表於: Thu Aug 01, 2019 5:38 pm

jonnalau 寫到:
我係萬寧屈臣都唔見hoeslandt荷仕蘭喎,要係藥房買嫁?

唔係係藥房買呀
上hoeslandt荷仕蘭網站買
咁先有保證
回頂端
law霸

發表發表於: Thu Aug 01, 2019 5:54 pm

碧君 寫到:

唔係係藥房買呀
咁先有保證

因為我豬仔比較大隻呀,我唔想佢食咁甜,我自己親身試毒,試左好多隻奶粉,終於搵到HOESLANDT,淡淡地,我自己都覺幾好味,我豬仔都好鍾意
回頂端
law霸

發表發表於: Thu Aug 01, 2019 5:55 pm

我都係係佢官網度買,有得送貨嘛
回頂端
jonnalau

發表發表於: Thu Aug 01, 2019 6:07 pm

碧君 寫到:

唔係係藥房買呀
咁先有保證

https://hoeslandt.com.hk/product-category/%E7%94%A2%E5%93%81/
係米依個?
回頂端
碧君

發表發表於: Thu Aug 01, 2019 6:22 pm

碧君 寫到:

唔係係藥房買呀
咁先有保證

https://hoeslandt.com.hk/product-category/%E7%94%A2%E5%93%81/
係米依個?

係呀!
回頂端
jonnalau

發表發表於: Thu Aug 01, 2019 6:40 pm

碧君 寫到:
碧君 寫到:

唔係係藥房買呀
咁先有保證

係米依個?

係呀!

oh, thanks!
我見有得申請試用
回頂端