發表主題 回覆文章
許桂妮
XXX.XXX.10.247

發表發表於: Fri Aug 16, 2019 3:43 pm

廣告贊助 [隱藏]
而家都推薦玻尿酸、透明質酸,廣告都話方便,免恢復期,“只要打一針,10分鐘唔洗你就可以有個靚靚既鼻! " 但是之前唔係有姊妹話注射到雙眼失明,所以覺得好恐怖。但手術隆鼻要開刀,都有風險,好似做唔好就有好多問題,覺得好難選擇…
回頂端
卉芳
XXX.XXX.10.248

發表發表於: Fri Aug 16, 2019 3:50 pm

睇左醫生,聽下意見先再做決定啦
回頂端
天晴佳佳

發表發表於: Fri Aug 16, 2019 4:02 pm

透明質酸雖然可以隆鼻,但要一直補打,錢一直洗啊。我睇我親戚打透明質酸,成日補打,越打越闊啊,好驚啊。 同事就係直接去隆鼻,我覺得比打透明質酸既鼻形靚好多,同埋佢話照醫生既指示好好護理,都睇唔出有疤,雖然係去台灣既法喬醫美手術,但都值得啊~
回頂端
小雅品集

發表發表於: Fri Aug 16, 2019 4:04 pm

可以打自體脂肪改善喔!身邊有人打自體脂肪之後鼻變得好睇,補完好幾年無補打,都唔會消!好多人打玻尿酸,微晶瓷醫美,小針都要一直補打,好燒錢,所以打多幾次就放棄,仲有人打到差點盲,真係唔安全!
回頂端
林怡雯

發表發表於: Fri Aug 16, 2019 4:10 pm

我有問過法喬邱浚彥,打過玻尿酸既,可唔可以隆鼻,但係隆鼻之後係唔建議再打玻尿酸。我當初去搵院長隆鼻個時,院長有另外問我有無打過玻尿酸之外既野?我話無,他話有打第二樣野,就要評估打既野係咩,有啲係要刮除左先可以再隆鼻既。
回頂端
Meihuei

發表發表於: Fri Aug 16, 2019 4:15 pm

我知因玻尿酸會代謝,所以過一段時間就需要補打,因為代謝哂,所以先會想改做隆鼻,一次就做到好~我本身係比邱醫生做手術既,睇你要唔要問下。LINE:@fabulous-clinic諮詢下
回頂端
彆扭喬喬

發表發表於: Mon Dec 16, 2019 6:16 pm

打玻尿酸效果係有,但係大概過左差唔多半年就又要去再補一次。有一次去台灣玩,朋友話想去問下用自體脂肪來補臉,我同佢一齊去法喬診所,諮詢完既當下,我覺得好心動,我們就一齊約左時間做自體脂肪補臉,補左蘋果肌,都削左法令紋,效果幾唔錯!目前維持左就來兩年都仲係維持得好好!
回頂端
然然

發表發表於: Thu Feb 06, 2020 1:27 pm

所以要做醫美都係要搵專業既診所同醫生,都唔好太貪小便宜……我家姐山根好低,原本佢對做醫美唔太有信心,話哂電視上報導失敗既好多,後尾身邊幾多朋友都去做左隆鼻或者係割雙眼皮,家姐睇左都好心動,一問之下,好多人特登去台灣既法喬診所去做醫美,加上活生生既案例都係成功,就去左做隆鼻,同埋家姐選左自體肋骨隆鼻,睇起來自然排斥感都低,臉上面既立體度都大增~
回頂端