發表主題 回覆文章
mablechaing
XXX.XXX.10.248

發表發表於: Mon Feb 18, 2019 9:28 am

廣告贊助 [隱藏]
依家先結左婚未夠兩年, 一直想同老公增進感情, 但我地兩個都比較內向, 尤其係老公更加中意收埋自己感受唔講... 有冇咩方法可以令我地可以改善情況? 好似中學生嗰啲歷奇互勉又得唔得?
回頂端
拉登個FD

發表發表於: Tue Feb 19, 2019 9:48 am

唔好玩啦... 歷奇互勉就留返俾中學生玩啦...
咁大個人就好好地坐低盡訴心中情...
回頂端
CindeRela
XXX.XXX.10.247

發表發表於: Wed Feb 20, 2019 10:50 am

同意樓主既諗法
好多人以為拍拖時了解夠 結左婚就停止了解對方什至連自己有咩感受都開始唔知
結果夫妻感情好快變淡或者好快離婚
回頂端
空氣轉了

發表發表於: Thu Feb 21, 2019 4:01 pm

CindeRela 寫到:
同意樓主既諗法
好多人以為拍拖時了解夠 結左婚就停止了解對方什至連自己有咩感受都開始唔知

我身邊都有朋友因為咁而離婚。
後來佢去左九龍間願景參加左個自我探索既課程,
佢話而家對自己了解多左,好後悔同老公分開先識得願景。
回頂端
拉登個FD

發表發表於: Fri Feb 22, 2019 12:06 pm

CindeRela 寫到:
同意樓主既諗法

仲有D人夫妻關係淡左就以為生個B就可以維持返... 反而個B成為佢地既束縛...
回頂端
waterwater97@yahoo.com.hk

發表發表於: Thu Mar 07, 2019 6:50 am

大家搵晚有MOOD 坐低傾下啦
回頂端
哩埋

發表發表於: Tue Apr 23, 2019 2:50 pm

散下心傾下計
回頂端
supermamaaa

發表發表於: Mon Aug 12, 2019 4:22 pm

mablechaing 寫到:
依家先結左婚未夠兩年, 一直想同老公增進感情, 但我地兩個都比較內向, 尤其係老公更加中意收埋自己感受唔講... 有冇咩方法可以令我地可以改善情況? 好似中學生嗰啲歷奇互勉又得唔得?

重新認識大家
回頂端