發表主題 回覆文章
sheilayau
XXX.XXX.10.248

發表發表於: Mon Jan 28, 2019 4:03 pm

廣告贊助 [隱藏]
我一直好想電下面呢隻微大波浪既髮型

早排諗住問朋友平時去邊間salon電好,諗住電左佢唔洗煩,但朋友話大波浪一定要自己set出黎先靚,電出黎一定唔會做到我想要既效果
但其實我一D都唔識用捲髮器,平時用直髮夾夾下直就識,點知朋友話直髮夾都可以好易夾到大波浪!!!
直髮夾平時我都係用黎夾直,完全冇諗過可以夾孿,請問係點夾架?
回頂端
寶寶JOE
XXX.XXX.10.247

發表發表於: Tue Jan 29, 2019 2:19 pm

好易夾ga ja
你去youtube搵下大把教學, 我都係咁樣自學黎夾既, 試多幾次就夾到
回頂端
jonnalau

發表發表於: Wed Jan 30, 2019 12:35 pm

寶寶JOE 寫到:
好易夾ga ja
你去youtube搵下大把教學, 我都係咁樣自學黎夾既, 試多幾次就夾到
乜真係得架咩? 用直髮夾夾出黎會唔會好奇怪?
始終曲髮夾係柱形好似夾曲好用好多
回頂端
sheilayau

發表發表於: Thu Jan 31, 2019 2:50 pm

你用邊隻夾?我就係跟住黎夾都夾唔到人地個d效果,諗緊係隻夾既問題定手勢問題定係步驟出錯
同埋我見佢地話一路夾一路逐小咁放,慢慢夾到尾,我一係一放就放哂,一係就夾得太實,逐少放唔到仲會扯到d頭髮有d痛
回頂端
寶寶JOE
XXX.XXX.10.248

發表發表於: Fri Feb 01, 2019 11:34 am

sheilayau 寫到:
你用邊隻夾?我就係跟住黎夾都夾唔到人地個d效果,諗緊係隻夾既問題定手勢問題定係步驟出錯
同埋我見佢地話一路夾一路逐小咁放,慢慢夾到尾,我一係一放就放哂,一係就夾得太實,逐少放唔到仲會扯到d頭髮有d痛
我用鑽轉平板, 慢慢夾多d就得架喇, 熟能生巧呀嘛
你圖入面個種微孿用直髮夾都可以夾到, 至於你話夾到實d頭髮扯住, 應該係隻夾既問題
鑽轉個平板係用絲嫩陶瓷板,唔同普通陶瓷板,
夾個時都可以keep住頭髮既水份,所以夾完D頭髮望落會好有光澤
回頂端
哩埋

發表發表於: Tue Apr 23, 2019 2:59 pm

慢慢夾一定得
回頂端
JM1010123

發表發表於: Thu Jun 06, 2019 11:16 am

自己黎喇
回頂端