發表主題 回覆文章
chloeLUA
XXX.XXX.10.247

發表發表於: Tue Jul 10, 2018 11:30 am

廣告贊助 [隱藏]
同男朋友準備下年結婚 而家得閒都會物色下婚宴場地
之前有去過啲親戚婚禮 試過一次去果啲普通酒樓
感覺個地方好似麻麻地 唔靚而且好細
唔太適合擺酒
而且我同男朋友會請啲少少生意上有來往嘅人黎我地嘅婚禮
所以都想搵個體面啲嘅場地
大家有無好介紹?
回頂端
MAKIYO11
XXX.XXX.10.248

發表發表於: Wed Jul 11, 2018 10:25 am

去酒店咪得...通常酒店場地都會靚d...同埋service都會好好
回頂端
chloeLUA

發表發表於: Fri Jul 13, 2018 11:06 am

酒店我都有諗過呀 不過靚果啲又要擺好多圍 我地都未必會請太多人 其他價錢ok又有啲舊 好似唔太見得大場面咁
回頂端
MAKIYO11

發表發表於: Mon Jul 16, 2018 10:29 am

chloeLUA 寫到:
酒店我都有諗過呀 不過靚果啲又要擺好多圍 我地都未必會請太多人 其他價錢ok又有啲舊 好似唔太見得大場面咁
咁你嘅要求都幾有難度喎...好難滿足哂你所有條件
回頂端
wedding MCJERRY

發表發表於: Thu Jul 19, 2018 5:06 pm

引言回覆:

其實你可以找一些靚既西式餐廳, 佢地容納人數大約60-80人以內, DECO華麗特別, 價錢唔算太貴
參考例子:
IFC 4/F DEAR LILY, THE ONE 19/F HARLAN'S
回頂端
可樂MAMA

發表發表於: Fri Jul 20, 2018 12:07 pm

MAKIYO11 寫到:
chloeLUA 寫到:
咁你嘅要求都幾有難度喎...好難滿足哂你所有條件
都唔係呀, 我知啟德果到有間my harbour都幾靚, 夜晚行出去重有360度無敵大海景, 而且果個場唔使擺好多圍都book到
回頂端