發表主題 回覆文章
lilolilo
XXX.XXX.10.247

發表發表於: Wed May 02, 2018 11:42 am

廣告贊助 [隱藏]
其實我本身都唔算好肥,
好多人都有同我講話我咁樣既身材啱啱好,
但黎緊Big day要著婚紗,
就梗係想自己既狀態可以再fit d啦…
我本身冇乜運動細胞又無恆心,所以都唔唸住靠做運動減,
上個月開始節食,限住自己食嘢,
戒曬所有煎炸油膩嘢,夜晚個餐都已經冇食,
但節食咗成個月我都唔覺自己有變瘦,
反而手臂D肉仲好似變得鬆過以前咁…
究竟點解會咁架?我只係想瘦啫,有冇咁難呀?
回頂端
maykan

發表發表於: Fri May 04, 2018 7:31 pm

食得太少肌肉好易流失,
所以D肉先至會變鬆,通常D節食減肥既人都會有呢個問題
回頂端
貴香
XXX.XXX.10.248

發表發表於: Fri May 04, 2018 11:29 pm

可以考虑游泳
会让身体的线条变紧实
回頂端
小米兒

發表發表於: Mon May 07, 2018 11:27 am

同時都要做少少運動,試下做HIIT 運動,我跟上YOUTUBE跟住做,佢1分鐘轉1個動作,容易D堅持做落去~
回頂端
Katie2632

發表發表於: Mon May 07, 2018 4:56 pm

節食減係咁,我之前有個朋友節食減肥,確實係好瘦,但瘦得唔好睇,D肉拋下拋下咁
回頂端
lilolilo

發表發表於: Tue May 08, 2018 11:53 am

Katie2632 寫到:
節食減係咁,我之前有個朋友節食減肥,確實係好瘦,但瘦得唔好睇,D肉拋下拋下咁

咁點算好呀?我唔想自己變得咁核突…
但食返多D嘢又驚自己會變肥 Crying or Very sad
回頂端
lilolilo

發表發表於: Tue May 08, 2018 11:54 am

小米兒 寫到:
同時都要做少少運動,試下做HIIT 運動,我跟上YOUTUBE跟住做,佢1分鐘轉1個動作,容易D堅持做落去~

我試過呀!望落係容易,但做落勁辛苦...好難堅持到...
回頂端
stayput

發表發表於: Tue May 08, 2018 12:57 pm

lilolilo 寫到:

但食返多D嘢又驚自己會變肥 Crying or Very sad

正常就健康飲食+運動既,
不過如果你真係唔想運動既話都可以試下去美容院做機
我big day前都有去Elyze做冷凍溶脂
回頂端
lilolilo

發表發表於: Tue May 08, 2018 2:45 pm

stayput 寫到:

冷凍溶脂?手臂位做唔做得架?
我其實最介意都係手臂D肥肉啫
回頂端
stayput

發表發表於: Tue May 08, 2018 5:52 pm

stayput 寫到:

冷凍溶脂?手臂位做唔做得架?
我其實最介意都係手臂D肥肉啫

你想做邊Part都得架,上到去會先同個治療師溝通,睇你想做邊Part,同埋需要做幾多格
我之前就做肚位,買咗4格,其實佢做一次就可以減薄1/4既脂肪層,個效果都唔錯,只不過係我自己想再完美D啫~
而且好就好在唔洗keep住做,只要唔暴飲暴食都keep到!
回頂端