發表主題 回覆文章
lenayan
XXX.XXX.10.248

發表發表於: Fri Mar 02, 2018 11:11 am

廣告贊助 [隱藏]
我big day在即, 但係d皮膚就唔係好聽話, 明明已經隔日敷mask, 又搽好多保濕product, 但係隔兩三個鐘就開始乾, 而且仲會乾到出油, 搞到我隨身要帶住支補濕噴霧, 一乾就拎出黎噴, 平時就話可以姐, 但係到big day個日由朝到晚都化住妝周圍同人影相, 如果下下都出油, 又溶妝, 又要成日補妝就好煩, 有咩急救法寶?
回頂端
電影院

發表發表於: Mon Mar 05, 2018 2:19 pm

有化妝師會幫你補妝咖嘛,怕咩啫,你請得佢返黎幫你化妝,佢就會令你果日咩問題都唔係問題咖啦~
回頂端
lenayan

發表發表於: Tue Mar 06, 2018 11:15 am

電影院 寫到:
有化妝師會幫你補妝咖嘛,怕咩啫,你請得佢返黎幫你化妝,佢就會令你果日咩問題都唔係問題咖啦~

係姐, 但係有得避免就避免下啦, 我自己都想皮膚水潤d既, 又唔係完全為左個big day

lenayan 在 Wed Mar 07, 2018 9:49 am 作了第 1 次修改
回頂端
juner
XXX.XXX.10.247

發表發表於: Wed Mar 07, 2018 9:43 am

lenayan 寫到:
電影院 寫到:

係姐, 但係有得避免就避免下啦, 我自己都想皮膚水潤d既, 又唔係完全為左個big day

我係乾性皮膚,你講既問題我都有,我結婚個日化妝師幫我用clinique最新出果隻粉紅爆水啫喱,係妝前厚敷5分鐘當急救面膜,打好個底妝都貼D,上妝之後2-3個鐘得閒拍少少上面再當鎖水霜用,我全日個妝都冇浮粉,望上去仲好有光澤
回頂端
law霸

發表發表於: Thu Mar 08, 2018 9:53 am

juner 寫到:

我係乾性皮膚,你講既問題我都有,我結婚個日化妝師幫我用clinique最新出果隻粉紅爆水啫喱,係妝前厚敷5分鐘當急救面膜,打好個底妝都貼D,上妝之後2-3個鐘得閒拍少少上面再當鎖水霜用,我全日個妝都冇浮粉,望上去仲好有光澤

我本身用開呢隻係舊版補濕霜
最近先轉左用升級版72hr
補濕時間再長d
有時我會用黎搽下手腳/髮尾
總之邊到乾搽邊到
回頂端
小小小吉

發表發表於: Fri Apr 20, 2018 8:47 pm

lenayan 寫到:
我big day在即, 但係d皮膚就唔係好聽話, 明明已經隔日敷mask, 又搽好多保濕product, 但係隔兩三個鐘就開始乾, 而且仲會乾到出油, 搞到我隨身要帶住支補濕噴霧, 一乾就拎出黎噴, 平時就話可以姐, 但係到big day個日由朝到晚都化住妝周圍同人影相, 如果下下都出油, 又溶妝, 又要成日補妝就好煩, 有咩急救法寶?

我都係好干果種,嚴重既時候可以成塊皮撕出黎
回頂端
小小小吉

發表發表於: Fri Apr 20, 2018 8:48 pm

仲有呀,我會好易過敏TIM呀,好煩
回頂端
Bigmole

發表發表於: Fri Jul 27, 2018 1:50 pm

推介你用CS 12 奇蹟面膜. 我係敏感肌都用到. 不過出面買就比較貴d. 如果你想試就pm 我.我可以介紹我買開個間比你. 佢地賣得比市面平 Razz 希望幫到你啦
回頂端