發表主題 回覆文章
米可兒
XXX.XXX.10.247

發表發表於: Fri Dec 01, 2017 4:01 pm

廣告贊助 [隱藏]
我仲有差唔多一個月就big day, 就係呢一個月我因為壓力好大, 好多嘢好擔心又好緊張, 搞到皮膚狀態好差, 又無啦啦生痘痘, 連瞓覺都皺住條眉搞到啲抬頭紋出哂黎, wedding已經好多野要煩, 啲皮膚仲要唔聽話, 我知一個月時間太少 , 即使我個個星期搵一兩日去做facial都未必補得切, 個日同個姊妹講開, 佢就話vitamin c對急救皮膚好work, 叫我食多啲有vitamin c既野, 搽啲vitamin c精華, 一個月都救得切, 係咪真係work?
回頂端
winnelau

發表發表於: Fri Dec 01, 2017 4:03 pm

一個月要work有d勉強wo
我都有用開維c精華
但係要d時間見效
回頂端
coby囡囡

發表發表於: Fri Dec 01, 2017 4:04 pm

winnelau 寫到:
我都有用開維c精華
但係要d時間見效

你用咩牌子?我用個隻一星期已經做到改善到皮膚,其實用第一次已經見到有分別,皮膚有光澤好多
回頂端
米可兒

發表發表於: Fri Dec 01, 2017 4:05 pm

coby囡囡 寫到:
我都有用開維c精華
但係要d時間見效

你用咩牌子?我用個隻一星期已經做到改善到皮膚,其實用第一次已經見到有分別,皮膚有光澤好多

想問下sis用咩牌子可唔可以推介下? 敏感肌都用得?
回頂端
coby囡囡

發表發表於: Fri Dec 01, 2017 4:08 pm

米可兒 寫到:
coby囡囡 寫到:
我都有用開維c精華
但係要d時間見效

我最近用clinique個隻鮮榨維c精華,一盒有4支,我自己就大概用左7日, 覺得皮膚有光澤左同滑左,用完1盒感覺白左少少,當然有搽防曬啦!每日早晚用到差唔多你big day,應該會改善左好多,至少急救到,敏感肌都OK
回頂端
米可兒

發表發表於: Fri Dec 01, 2017 4:12 pm

coby囡囡 寫到:
米可兒 寫到:
coby囡囡 寫到:
我都有用開維c精華
但係要d時間見效

我最近用clinique個隻鮮榨維c精華,一盒有4支,我自己就大概用左7日, 覺得皮膚有光澤左同滑左,用完1盒感覺白左少少,當然有搽防曬啦!每日早晚用到差唔多你big day,應該會改善左好多,至少急救到,敏感肌都OK

係咪同普通serum一樣? 即係洗完面用爽膚之後用再上cream?
回頂端
coby囡囡

發表發表於: Fri Dec 01, 2017 4:14 pm

米可兒 寫到:
coby囡囡 寫到:
米可兒 寫到:
coby囡囡 寫到:
我都有用開維c精華
但係要d時間見效

係咪同普通serum一樣? 即係洗完面用爽膚之後用再上cream?

其實佢係booster,除左單獨用,仲可以滴2滴精華混埋你用開既保濕cream咁用,會令之後既護膚品更加吸收,類似double左個功效
回頂端
jonnalau

發表發表於: Fri Dec 01, 2017 4:16 pm

coby囡囡 寫到:
米可兒 寫到:
coby囡囡 寫到:
我都有用開維c精華
但係要d時間見效

日日用都得? 維他命C唔係好快氧化咩?
回頂端
coby囡囡

發表發表於: Fri Dec 01, 2017 4:18 pm

jonnalau 寫到:
coby囡囡 寫到:
米可兒 寫到:
coby囡囡 寫到:
我都有用開維c精華
但係要d時間見效

日日用都得? 維他命C唔係好快氧化咩?

唔會啊, 市面上既維C好多已經係一早mix左, 同埋接觸到空氣就會加快氧化, 但哩隻係你用個陣先將個維C粉溝落抗氧液到, 淨係用7日, 確保新鮮, 同埋佢個樽係密封的
回頂端
rrainbow

發表發表於: Fri Dec 01, 2017 4:22 pm

coby囡囡 寫到:
米可兒 寫到:
coby囡囡 寫到:
我都有用開維c精華
但係要d時間見效

呢隻我陀緊BB都有用, 感覺好似用左皮膚stable啲, 冇出咁多斑, 生完B啲皮膚都keep得住...
回頂端