發表主題 回覆文章
SaraSaraa
XXX.XXX.10.247

發表發表於: Tue May 23, 2017 11:55 am

廣告贊助 [隱藏]
作為準新娘..日日就係為結婚上網睇呢樣個樣..尋尋覓覓左一輪, 由上網搵資料到行婚展都係希望結婚每一個細節盡量都做到獨一無二(始終一生人一次嘛!! 為求要難忘做得好好睇睇梗係要!!)
而戒指更係日日帶係手,更加唔可以求其啦!!
最終決定在A-LUXE既"德國工藝系列"...點解?? 因為連設計都可以自己上網設計左先兼有埋預算!!

至於"自己設計"到底係咩...上網睇成日都有人話想設計戒指但唔知係點做(我上網搵極都極唔到..) 就等我今日係到分享下啦!!

自己設計係無論戒身版型/厚寬度,顏色,金屬,表面處理效果,加鑽與否,刻字等等都可以自己選擇,而且係會有即時效果圖睇到你選擇好既樣式你點既樣!!!
係網上整好哂大概想要既心水款色, 我地就book 時間去實店到落訂啦~
去到因為我地都唔係太多要求而且都揀好哂咁滯(其實我地私底下都諗左大半日), 同店員講下到底想刻D咩圖案落去睇下做唔做到(而我地最後都係刻上我地既大婚日期罷了XDD), 就成功落到單等貨到啦! A-LUXE店員好nice好多問題都一一解答到我地, 不過要注意就係因為acredo呢個系列係要係德國訂造既, 所以要預返45個工作天既時間去完成, 我都好期待個成品呀!!到時再同大家分享下^^

IMG_0456.jpg  Filesize: 236.01 KB  瀏覽次數: 1564 次
按這裡可在新視窗開啟原圖
 圖片描述: 沒有提供
回頂端
Lisa&Lee

發表發表於: Thu May 25, 2017 6:36 pm

Thanks for sharing!!
回頂端
LornaTsang
XXX.XXX.10.248

發表發表於: Fri May 26, 2017 6:40 pm

A-LUXE呢個我都有睇呀..但太多野選擇我地都唔知點選好><
回頂端
SaraSaraa

發表發表於: Mon May 29, 2017 12:13 pm

LornaTsang 寫到:
A-LUXE呢個我都有睇呀..但太多野選擇我地都唔知點選好><

其實佢唔複雜架, 每一項你揀完都即刻有效果睇到, 比D時間了解好快就知道係咩黎 Very Happy
回頂端
小小幸福人

發表發表於: Wed May 31, 2017 12:37 pm

哇你呢隻四千幾蚊咁平既…出面唔係自己設計都無咁平… Surprised
回頂端
SaraSaraa

發表發表於: Wed May 31, 2017 2:49 pm

小小幸福人 寫到:
哇你呢隻四千幾蚊咁平既…出面唔係自己設計都無咁平… Surprised

嘻嘻都係架, 不過呢個圖唔係我最終個design圖黎架^^..我果對加左粒靚D既鑽所以就貴少少, 加加埋埋大概22000一對

a1.jpg  Filesize: 37.3 KB  瀏覽次數: 1436 次
按這裡可在新視窗開啟原圖
 圖片描述: 沒有提供
回頂端
小LOOK

發表發表於: Thu Jun 01, 2017 12:08 pm

好靚呀!!期待你既實物圖呀!
回頂端
huanshang

發表發表於: Fri Jun 02, 2017 3:06 pm

如果我早d睇到你個post就好啦Shocked …..我岩岩係另外一間限死左款既鋪頭落左訂…都唔平要萬幾銀Crying or Very sad …..
回頂端
SaraSaraa

發表發表於: Fri Jun 02, 2017 5:59 pm

huanshang 寫到:
如果我早d睇到你個post就好啦Shocked …..我岩岩係另外一間限死左款既鋪頭落左訂…都唔平要萬幾銀Crying or Very sad …..

唔緊要啦!! 你買果陣係鐘意先買架嘛, 最緊要自己鐘意~
最多叫老公周年紀念再買過 Very Happy
回頂端
jiticheng

發表發表於: Mon Jun 05, 2017 10:45 am

我地都搵緊呀!!多謝你呀
回頂端