發表主題 回覆文章
terryujia
XXX.XXX.10.247

發表發表於: Fri May 12, 2017 10:50 am

廣告贊助 [隱藏]
睇左六福、周生生...再睇A-LUXE,I-PRIMO...前者價錢雖然貴D, 但有名好似可靠D..可惜D款確實太老套我女人唔鐘意...後者相對較平亦係理想既款色.但始終唔係大品牌驚無乜保障...有無人係後面兩間買過戒指覺得點樣??
回頂端
天使娘娘

發表發表於: Fri May 12, 2017 3:57 pm

terryujia 寫到:
睇左六福、周生生...再睇A-LUXE,I-PRIMO...前者價錢雖然貴D, 但有名好似可靠D..可惜D款確實太老套我女人唔鐘意...後者相對較平亦係理想既款色.但始終唔係大品牌驚無乜保障...有無人係後面兩間買過戒指覺得點樣??

老實講, 周大x, 周x生果d大牌嘅款真係好娘, 我老公又係話大公司穩陣d.但係戴成世喎, 我死人都唔制.
唔搵都唔知原來咁多結婚戒子公司, 而家睇咗你講果兩間, 我覺得都OK嘅.諗住揀吓款, 點知尋日見到表姐同表姐夫果對, 即刻心心眼.
佢地果對好特別架, 有摩斯密碼做自己名, 拎上手就知靚料, 表姐話呢間Venxti 係意大利公司, 佢地D售後跟得好足喎, sales 都好專業, 不過我表姐隔過渣都無死錯人嘞, 我剛上網睇過, 諗住下個月婚展去試.一於照跟.
回頂端
小小幸福人

發表發表於: Mon May 15, 2017 3:51 pm

呢到好多人都係後者兩間買過都有唔錯既口碑既
回頂端
huayiddd
XXX.XXX.10.248

發表發表於: Tue May 16, 2017 4:08 pm

六福呢D貴係因為品牌效應所以咁貴..後者就因為無咁出名所以賺你小d咁解..買GIA就一定細行抵好多,婚戒要保養就一係大行,一係有名氣D既鋪頭都好D..A-LUXE同IPRIMO都出名既..前者係台灣有4間分店,唔擔心保養問題
回頂端
terryujia

發表發表於: Thu May 18, 2017 11:06 am

huayiddd 寫到:
六福呢D貴係因為品牌效應所以咁貴..後者就因為無咁出名所以賺你小d咁解..買GIA就一定細行抵好多,婚戒要保養就一係大行,一係有名氣D既鋪頭都好D..A-LUXE同IPRIMO都出名既..前者係台灣有4間分店,唔擔心保養問題

我係買婚戒呀,我都知有保障D但係周生生D款set死哂仲要唔靚..我老婆手指幼鐘意幼D既戒環但佢無得揀..所以先考慮細行
回頂端
siuyan1031

發表發表於: Fri May 19, 2017 10:56 am

而家咁多間鋪揀d款又新潮…香港人好小會揀大行架啦..除非你買金器, 你睇果兩間我係婚展都睇過,最後係揀左aluxe..比我感覺佢地誠懇D Embarassed
回頂端
terryujia

發表發表於: Fri May 19, 2017 4:21 pm

siuyan1031 寫到:
而家咁多間鋪揀d款又新潮…香港人好小會揀大行架啦..除非你買金器, 你睇果兩間我係婚展都睇過,最後係揀左aluxe..比我感覺佢地誠懇D Embarassed

都岩既..我入去都係呀媽同個女買金多…一係就大陸人行..
回頂端
蓝面容

發表發表於: Mon May 22, 2017 12:41 pm

咁aluxe應該岩你多d啦..佢有隻德國系列戒環粗幼..顏色配搭等等全部都係自定義.但其實咁樣自定義整係好花心機時間..剩係上網睇佢勁多款同鑽係度簡我已經暈係到Shocked …但我老婆好受呢D DIY…話咁樣先有意義…. Surprised
回頂端
terryujia

發表發表於: Mon May 22, 2017 5:57 pm

蓝面容 寫到:
咁aluxe應該岩你多d啦..佢有隻德國系列戒環粗幼..顏色配搭等等全部都係自定義.但其實咁樣自定義整係好花心機時間..剩係上網睇佢勁多款同鑽係度簡我已經暈係到Shocked …但我老婆好受呢D DIY…話咁樣先有意義…. Surprised

大概幾錢??
回頂端
蓝面容

發表發表於: Tue May 23, 2017 10:35 am

terryujia 寫到:
蓝面容 寫到:

大概幾錢??

睇你會唔會配鑽呀去訂.平既八九千都有,我加加埋埋萬七蚊一對
回頂端