發表主題 回覆文章
mrscheungs
XXX.XXX.10.248

發表發表於: Thu Mar 23, 2017 6:08 pm

廣告贊助 [隱藏]
今日終於設計成功!!!超滿意~~決定要係到happy share一下!!!下面呢張係參考圖~預定45日左右就有成品啦! Embarassed

戒指一帶就要帶一世咁滯...所以我同我老公為左揀對實完全合心意既戒指
剩係行完婚展再上網搵資料都用左一段時間....最後決定去左A-LUXE到買
一來貪佢可以自己mix and match. 二來我心入面始終對樓上鋪無乜太大信心...

入到鋪頭店員好詳細介紹我地點樣用個system去設計(其實我地上網已經自己用過下XD)
所以好快就已經知道自己要乜,但原來自己整點都會有少少問題...好彩店員都會幫我地一一去解答到
由於我地真係太煩啦..我老公就一定要有金色..咁無可能要我帶隻金戒指架嘛..好彩係可以設計到男女對戒既顏色同比例都可以有唔同..呢樣真係要一讚! 我問過我D fd佢地都無諗過可以做到. 而且仲可以自己決定加幾多石, 刻印圖印基本上係乜都OK!
最重要係..我果隻係加左鑽..一對加埋$18000有找!!! 而且我地咁樣整一整都已經兩個幾鐘..但店員係完全無黑過我地面仲有講有笑,買野最驚買到一肚氣, 呢樣值得一讚!
如果你地想一隻戒指做到天花龍鳳既設計, A-LUXE呢間鋪頭真係諗得過, 誠意推薦 Very Happy

24084231315602.jpg  Filesize: 41.73 KB  瀏覽次數: 1846 次
按這裡可在新視窗開啟原圖
 圖片描述: 沒有提供
回頂端
Foo
XXX.XXX.10.247

發表發表於: Fri Mar 24, 2017 4:50 pm

Thanks for sharing!! Very Happy
回頂端
小小幸福人

發表發表於: Mon Mar 27, 2017 12:29 pm

好靚丫!!!
回頂端
liwanchi

發表發表於: Mon Apr 03, 2017 4:28 pm

睇得出你好唔鍾意金色哈哈!! 真係好可以完全自己設計咁先夠特別.. 我地咁岩都想自訂戒指不過有D貴><
回頂端
蓝面容

發表發表於: Tue Apr 11, 2017 4:55 pm

我老公都係a-luxe訂求婚戒指,我都好鐘意Smile
回頂端
mrscheungs

發表發表於: Wed Apr 12, 2017 10:51 am

liwanchi 寫到:
睇得出你好唔鍾意金色哈哈!! 真係好可以完全自己設計咁先夠特別.. 我地咁岩都想自訂戒指不過有D貴><

都真係幾討厭haha..而家咁樣幾好,可以就到老公又岩自己!如果唔加鑽有D萬零蚊已經有對架啦, 同埋佢刻印都係幾百蚊, 所以唔會話特別貴..依加好期望成品!
回頂端
mrscheungs

發表發表於: Wed Apr 12, 2017 10:53 am

蓝面容 寫到:
我老公都係a-luxe訂求婚戒指,我都好鐘意Smile

你老公好細心呀…店員都有同我地傾過係佢地果到訂鑽石戒指都要花幾多精力..百幾款戒環千幾粒鑽自己揀都幾係野哈哈!! 你真係幸福
回頂端
liwanchi

發表發表於: Tue Apr 18, 2017 12:03 pm

mrscheungs 寫到:

都真係幾討厭haha..而家咁樣幾好,可以就到老公又岩自己!如果唔加鑽有D萬零蚊已經有對架啦, 同埋佢刻印都係幾百蚊, 所以唔會話特別貴..依加好期望成品!

係喎…咁一般訂要幾耐??洗唔洗得一個月:O
回頂端
mrscheungs

發表發表於: Tue Apr 18, 2017 5:04 pm

mrscheungs 寫到:

係喎…咁一般訂要幾耐??洗唔洗得一個月:O

因為呢款自訂系列係德國手工訂造番黎..所以都要around 45日左右..
回頂端
sweetElaine

發表發表於: Fri Apr 21, 2017 12:41 pm

我隻戒指都係ALUXE架! 之前老公求婚唔知我鍾意邊款, 就用左佢地個租借求婚戒指既service,後尾求完婚之後我去揀款仲買大左卡數hahaha
回頂端