發表主題 回覆文章
Wing wing wong
XXX.XXX.11.148

發表發表於: Wed Aug 05, 2015 10:08 pm

廣告贊助 [隱藏]
話說小妹就今年5月頭結婚,本身結婚已經要用好多錢啦,咁就梗係想咩到慳得就慳架啦,點知我老公佢話驚個場太悶無咩氣氛,想搵隊婚禮樂隊,跟住搜尋下網上一啲好小小質素既band,發現價錢都唔平 Shocked 諗住算啦,點知佢又死唔斷氣咁話好想要,話去過啲朋友婚禮發覺有band 氣氛差好遠,我估其實係佢想唱歌姐, Razz

終於比我地左搭右搭咁搵到一隊,其實我都唔知點樣去分一隊band 好定唔好,首先我第一次搵佢哋係透過朋友聯絡,佢哋比我既第一印象係好似好有系統,因為係email度佢哋都答左我好多問題,一啲都唔嫌我地煩,我重以為佢哋咁有系統會收到好貴,點知其實都唔係同出面差太遠。 而我覺得最好既地方係佢會主動話約出黎見面,傾一傾個rundown , 感覺佢哋好認真,我老公同我都唔算話好識音樂,佢話可以趁佢哋rehearsal既時候上去睇睇,可以睇下先決定都得,我覺得呢個真係好貼心既service Razz 重叫我老公揀左一首歌去同佢哋試夾一下,話到時如果真係要唱可以有個大概tim, 當然係好蝦碌啦唱得 Laughing

傾下傾下(個band leader好傾得,好nice) 我先知佢地無咩做promote, 因為佢哋主要都係朋友介紹,佢哋全部都係做緊音樂幕後,可能唔想太過高調掛。

其實佢地既bandleader 真係應記一功,佢會好為個function著想,會問我哋想要咩感覺既音樂,鐘意聽咩歌,入場位,簽紙位想要咩feel等等,好仔細,好customize,其實佢哋都係主打soft 同jazz 為主,佢哋啲音樂加埋佢個色士風吹得好有感覺,因為我本身就想純音樂多啲,所以唔要歌手。 其實純音樂都真係好好!

我覺得佢哋做野同出面最唔同既係,佢個bandleader好似係彈結他定唔知咩樂器,基本上婚禮樂隊個隊型係唔用到佢彈的,所以佢就可以專心咁跟進成個function, 果日佢地啲樂器同一啲音響人員(包埋落package到,可以用佢哋啲靚咪同音響,唔使驚酒樓咪沙沙聲,又一正點) 好早就到會場,基本上一攞場佢哋就黎set 野,而band leader 5點零就到啦,黎到就主動同酒樓經理夾rundown, 樂手就大概早30~45分鐘到齊,如果無bandleader早到同經理夾,佢哋差唔多開始先黎既話實呢咁hea .

所以我同老公都好開心同覺得好好彩搵到一個好有責任心同nice既bandleader.

唔知佢有無上黎呢度睇呢,我老公係唱“我願意”果個,哈哈!
回頂端
mavis.ch
XXX.XXX.236.88

發表發表於: Sun Aug 09, 2015 3:04 pm

can u pls send me details or pm me
catherine-laam822@hotmail.com
回頂端
XXX.XXX.11.157

發表發表於: Tue Aug 11, 2015 9:31 pm

Send to your mail la, pls check.
回頂端
ddky
XXX.XXX.5.1

發表發表於: Tue Aug 18, 2015 10:40 am

can you pm me the info? Thank you
回頂端
XXX.XXX.11.152

發表發表於: Wed Aug 19, 2015 5:45 pm

已pm
回頂端
Stones
XXX.XXX.219.63

發表發表於: Wed Aug 19, 2015 6:38 pm

can you pm me more information? Thanks
回頂端
XXX.XXX.11.151

發表發表於: Thu Aug 20, 2015 4:45 pm

已pm
回頂端
R2
XXX.XXX.108.86

發表發表於: Mon Oct 05, 2015 1:16 am

Can you send me the details? Thx thx
Email: rainbow213213@gmail.com
回頂端
dorothyngan
XXX.XXX.150.225

發表發表於: Tue Dec 01, 2015 6:22 pm

Hello, Can you please PM me the details?
Thanks.
回頂端
Love mika wedding
XXX.XXX.78.215

發表發表於: Fri Dec 04, 2015 7:50 pm

E mail cheng162461948@yahoo.com.hk
回頂端