發表主題 回覆文章
PetiteGrace
XXX.XXX.154.194

發表發表於: Mon Nov 25, 2013 7:59 pm

廣告贊助 [隱藏]
籌備咗年幾嘅婚禮終於順利完成, 係時候share下一d經驗俾其他新人參考, 同其他人一樣, 最早confirm都係婚宴場地, 而呢個係我其中一項到而家為止我都好開心揀到嘅item. Laughing

當初我同老公一早就想喺酒店擺酒, 感覺grand d, 質素有保證, 做哂research後就同佢約睇場, 我地當時都係short list咗尖沙咀區d酒店, 夠近我地男女家, 但睇咗幾間之後都冇咩感覺, 正苦惱緊仲有邊間酒店時就同佢去到Holiday Inn, 因為冇預先約時間睇場, 我地諗住拎package睇就算, 點知嗰時酒店有sales可以帶到我地睇場, 咁啱都有人擺wedding , 個場仲做緊set up, 去到ballroom 門口時個sales一開個門就見到成個ballroom好寬敞, 樓底又高, 佢仲示範埋唔同color嘅LED lighting effect, 睇到呢度我同老公都好滿意, 同個sales傾咗d menu同package價後就叫佢pencil mark個日子, 過幾日帶埋雙方daddy mammy 再睇場後佢地都滿意個場, 咁就即刻決定落訂lu~

喺整個籌備過程入面, Holiday Inn既sales每次對我地係籌備過程中問既問題都好快有response. 黎到仲有差唔多1個月既日子, 佢地又主動約我地開會同我地go through仲有咩細節要等我地confirm, seating plan/ floor plan 要點做, 物資提早送到酒店點安排等等, 好彩有佢地提點, 如果唔係我個婚禮都唔會安排得咁好,黎到依一刻, 我真係好滿意佢地既service, 真係覺得係冇選錯地方, 令我好放心佢地都係會跟得好足, 唔洗我去追佢地.

大家又喺邊度擺wedding?可唔可以share 吓?
回頂端
Bigirl

發表發表於: Tue Apr 15, 2014 1:45 pm

Hi, I also planning to hold a wedding banquet at Holiday Inn in 2015 around May.

How many tables you hosted? I am around 25-30 tables, any comment?

I just done the site inspection before, it is quite nice, high ceiling and no pillars. And the wedding package price also reasonable and fit for our budget. Any special offer can ask for more?

How's the service and food quality, the is also my main concern, can you share your feedback to me, thanks a lot!

Holiday Inn Ballroom.jpg  Filesize: 99.85 KB  瀏覽次數: 1236 次
按這裡可在新視窗開啟原圖
 圖片描述: The is the photo I took!! Nice rite?
回頂端
PetiteGrace

發表發表於: Sat Apr 19, 2014 6:41 pm

Hi Bigirl, 我嗰時都係擺30圍, 個set up同你影嗰幅相差唔多, 因為個場夠大, 擺咗30圍都唔覺迫~

其實30圍都唔算少, 所以budget上唔想整咁多野, 我同老公諗住搵佈置公司整個台、backdrop、reception同cake table就算, 好彩個Ballroom本身D lighting 都好靚, 所以我地簡簡單單嘅佈置睇落都好ok~

我地book嘅package包咗套房、餐前小食同 free corkage, 基本要有嘅野都齊, 唔知你唻緊2015年嘅wedding會唔會有分別?

老實講, 我嗰晚食咗頭2個菜就冇咩點食過野, 不過聽返屋企人同朋友講返話d餸菜都好食, 同埋最緊要夠熱~

整體上我都好滿意我婚禮嘅安排~其實你淨返差不多一年時間準備, 你要快啲confirm場地呀, 好多人好耐之前已經book咗場, 我地嗰時都搵得好辛苦先搵到啱嘅場
回頂端