發表主題 回覆文章
siuman823
XXX.XXX.18.135

發表發表於: Tue Apr 08, 2014 3:46 pm

廣告贊助 [隱藏]
本身冇諗住同大家分享,不過我知你們好急搵化妝師的心情,所以都講下我既經歷,希望資料幫到你地Razz

我好早就開始搵化妝,我試左好多間, 其實我只係要求簡單, 不喜歡誇張的髮型,想類似韓式化妝,因為怕幾年後睇番覺得老土,就係咁簡單Evil or Very Mad !

第一次試妝個個mua係朋友介紹,咁上去試下啦,個妝勁厚,勁粉,好sad:cry: 髮型又鬆散,我唔識講,我不太喜歡他電左我頭髮,就咁一條條夾曬去後面,好老土Crying or Very sad ….

第2,3,4次試妝都係睇下d平平地/free既試下,一d就整到我個樣好老, 一d就整到我個髮型好老土,整曬花咁,係好似好勁好有經驗咁(因為個mua都好似有返咁上下年紀)但我想像唔到5年後拎左出黎,仲會覺得好睇囉…勁失望Crying or Very sad

最後我係facebook上面搵到呢一位化妝師,點知又俾我好好彩搵到個心水既~ 一開始見到呢個化妝師既作品, 覺得好靚,好韓國feel, 又有返希望Shocked ,所以就去問價,都算幾平,可能因為新掛(因為見到佢個page 係新開既)後來問返佢先知原來做左4年,又讀design既,sd左好多作品相俾我睇, 可能佢平時有做下雜誌廣告,唔似普通新娘化妝師,咁咪上去試下囉。佢booking都幾full,等左2個星期先有得試-.-。

Shocked ,原來她的工作室係中環,聽到立即覺得好勁!上到去係一間婚紗店,好正好舒服,見到個化妝師都幾年輕幾nice,試妝前佢同用心咁同我傾左佢既style, 俾我參考的都係自然的髮型,我心入面好開心,因為佢最擅長韓式化妝同我想要既feel好似,所以就開始試妝啦~

佢個日幫我試左個韓式低髻,我勁鐘意!!!!可能佢自己本身都年輕d,我老公我話我化完個妝後生左幾年Shocked ~我真心覺得佢化得好好, 佢眼睫毛係一束束咁幫我痴,個妝唔濃又自然又有光澤,比我平時自己化的貼很多(我冇落妝,返到屋企都冇溶),但又遮晒我的暗瘡同黑眼圈,好有韓feel~
我試左一個頭同妝,因為我未選晚裝既顏色,佢話當我決定好sd相比佢睇,佢會同我設計,做落假頭比我睇,勁有熱誠囉 Cool ~

我即場book 左佢啦~因為即場book有得平,佢又岩曬我心意^^所有野我都好滿意~可能佢做左都唔係好耐,對我都好著緊,一個星期左右就會同我傾下結婚個日d野,唔似得個d好似好有經驗個d化妝師咁,好似唔休做我生意咁!!!!!!!!勁黑人憎Twisted Evil ~

等MUA sd返d相俾我, 我再up俾大家睇下啦~

我唔係呢度講佢既資料啦, 費是好似賣廣告咁,如果有興趣先問我啦~
但如果鍾意台式的化妝佢唔岩你啦~因為佢叻做韓式妝既 Very Happy

siuman823 在 Tue Jan 20, 2015 5:48 pm 作了第 1 次修改
回頂端
kasin

發表發表於: Tue Apr 08, 2014 4:00 pm

有興趣,pm me thx a lots!
回頂端
siuman823

發表發表於: Thu Apr 10, 2014 9:21 am

CHECK PM Smile
回頂端
emmy1220
XXX.XXX.167.1

發表發表於: Sun Apr 13, 2014 5:32 pm

please pm me
thanks
回頂端
siuman823

發表發表於: Sun Apr 13, 2014 5:59 pm

CHECK PM Very Happy
回頂端
Uouo123
XXX.XXX.72.40

發表發表於: Mon Apr 14, 2014 6:28 pm

Can u pm me ? Many many thanks
回頂端
siuman823
XXX.XXX.16.56

發表發表於: Tue Apr 15, 2014 1:18 pm

check pm~ Razz
回頂端
natc03
XXX.XXX.142.39

發表發表於: Thu Apr 17, 2014 5:45 pm

Hi, could you send me the details and any reference photo please?
Thanks a lot~
choinatalie@hotmail.com
回頂端
siuman823
XXX.XXX.16.178

發表發表於: Wed Apr 23, 2014 8:07 pm

CHECK PM Smile
回頂端
YingTim
XXX.XXX.145.192

發表發表於: Thu Apr 24, 2014 2:45 am

想要資料呀!麻煩pm我!
回頂端