發表主題 回覆文章
club
XXX.XXX.72.179

發表發表於: Sat Mar 29, 2014 2:59 pm

廣告贊助 [隱藏]
我打算係15年年尾結婚,因為自己本身都係做婚宴行業,所以都對酒席上既細節都了解,搞到對搵場地都好有要求,好驚自己會係雞蛋裡面挑骨頭。
首先自己係做會所既,我未入呢行既時候都有諗過係會所到擺酒,但始終員工係會睇到最真實既一面,好多野都唔係好滿意,當然我都明白做生意既緊係會講到最好做到最節省成本嫁啦,不論菜式或者係服務方面我都唔係好接受到。
最後我同好多新人一樣會上網搵資料再行下婚展或者去問下有經驗既朋友的意見,都睇過幾間煌府、彩福、美心、伊甸園、皇上皇等既場地同埋拿左d資料,覺得間間都差不多諗住把心一橫揀皇上皇嫁啦(因為佢個場可以望到海景,雖然唔知服務如何,但都上網睇過下,評語不太好諗住景搭救)。
上星期參加左朋友既婚宴,地點係係銅鑼灣,純粹諗住來飲都唔打算再揀(因為我真係好怕選擇,我有小小選擇困難),上到去感覺幾新淨,雖然話係話酒樓但佢同酒店既格局差不多,有個小小既酒會區,見到朋友都係個酒會區到擺左好多心思係佈置上,而且佢個backdrop好特別係LED WALL,識得郁嫁同埋我見朋友當晚都轉左好多個款,當晚我見到係一張枱一個侍應跟,d野食都夠熱唔太差,最後食到雞既時候個侍應拿左張問卷比我地塡,全程d經理戈d都跟得幾足,返屋企既時候我又上網search,原來佢地會有wedding planner係當晚跟足全程,大致上感覺都不錯。
最後同男朋友商量後搵左日再上去睇同埋傾d細節,原來間野新開無耐,唔怪得咁新淨,而且同樣可以望到海景,最後當晚定左呢間,依家心頭大石終於放低左一半。
回頂端
msJoycechan
XXX.XXX.136.17

發表發表於: Mon Mar 31, 2014 2:31 pm

0係邊度架???????pm mepls
回頂端
laue
XXX.XXX.237.178

發表發表於: Mon Mar 31, 2014 9:30 pm

can u pls pm to share?
回頂端
naugthywaiwai
XXX.XXX.188.213

發表發表於: Sat Apr 19, 2014 6:43 pm

Hi!
Would you pls send the info to me.
chiu_wah722@yahoo.com.hk
Thanks!
回頂端
fatkikikiki
XXX.XXX.173.203

發表發表於: Thu Apr 24, 2014 8:09 pm

Hello:D可分享下係邊間嗎? Thanks
回頂端
Heizz
XXX.XXX.168.252

發表發表於: Thu Apr 24, 2014 11:22 pm

can you share? please PM Embarassed
回頂端
yukifun
XXX.XXX.7.204

發表發表於: Sat Apr 26, 2014 12:12 pm

please pm yukifun0102@gmail.com
回頂端
zyen
XXX.XXX.162.50

發表發表於: Wed Apr 30, 2014 11:43 am

可以send 資料給我嗎? Thx!

zyen1986@yahoo.com.hk
回頂端
angelbbbbbb
XXX.XXX.241.85

發表發表於: Thu May 01, 2014 11:53 pm

pls pm the details, thanks~
回頂端
ii核S
XXX.XXX.27.210

發表發表於: Sat May 03, 2014 11:24 pm

請問是那一間分店皇上皇?
回頂端