發表主題 回覆文章
happy piggy
XXX.XXX.122.196

發表發表於: Wed Feb 05, 2014 3:16 pm

廣告贊助 [隱藏]
我和BB 去年年尾結婚,本身都唔想揾Band,因為結婚洗左好多$...但之後去左朋友的婚禮,見到佢地請左隊band,氣氛超好,又唔老土,所以又好想請...心諗,一生人一次,BB 又SUPPORT,唔爭在LA!

跟住就叫我個friend俾左隊band的contact我, 原來都唔係好貴ja wor! 我同個band manager講(佢真係超超超好人呀!!) 話budget有限,佢解釋話其實最簡單可以做一個pianist的solo, 最standard 的package 就係4-5人,所以係豐儉由人。因為我想特別少少,所以最後揀左4人組合(Piano, Drum, Bass, Saxophone)。

我自認比較麻煩,有好多首歌我都喜歡,最後我要求的歌佢地都全部做到。其中我要求用saxophone玩"分分鐘需要你" (因為我同BB的飲歌), 佢地玩得好生動,而唔係只會照譜吹,D"即興"位玩得超正...我唔係好識講,但我無諗過saxophone玩呢D歌可以咁正! 同埋有一樣野我好欣賞的就是佢地的態度,我真係feel到佢地係好鐘意音樂,好享受音樂,而唔係當做野...其實一開始少少唔想揾band的其中一個原因係我好怕見到酒吧D band玩到好悶,好似純綷為工作咁,但呢隊我會feel到咩係喜歡自己的工作! 好sad地...香港人無咩人真係真心like自己份工...

除左玩得好之外,同埋都不得不讚下個band manager! (如果佢睇到呢個post一定笑到好開心) 其實我自已除左好細個學過琴之外都無咩點玩過音樂,所以band manager的意見好重要。個manager 幫我們度哂march-in, 敬酒,上乳豬的音樂外,仲自己聯絡埋酒店同酒店夾場地細節! 我都係事後先知...佢真係好細心同埋真係令我咩都唔洗煩! 最令人感動的是當晚我BB 同隊band 夾左首歌送俾我 *V* 真係超催淚...我本身諗住係我老公安排呢個surprise, 但BB 之後同我講返原來係個band manager主動打俾我老公建議佢同隊band 夾份送俾我! 我仲以為佢咁做係有extra charge (sorry 我係有D陰謀論),但更痴線的係, 竟然係無extra charge! 即簡單D 來說, 佢係揾自己麻煩但又無賺多D $!! \(*0*)/ 真係太令人"簡動"....完全係將我的開心放在第1位! 一開始我個朋友話呢間的service 好好我都不以為然, 但佢地實在係超哂班咁好!

總結: service一流 (真係會行多一步幫你諗),quality 一流, 價錢一開始我覺得係合理, 現在回想我覺得係好抵!!

真心推介俾大家, PM 我, 我會send info 俾你地 ^^

PIGGY
回頂端
THM
XXX.XXX.2.169

發表發表於: Wed Feb 05, 2014 5:37 pm

I am looking for live band, could you please send me the details? Email: smart_eric@sinaman.com, thank you!
回頂端
happy piggy

發表發表於: Wed Feb 05, 2014 6:44 pm

send左Smile
回頂端
THM
XXX.XXX.38.145

發表發表於: Wed Feb 05, 2014 9:57 pm

收唔到既?
回頂端
happy piggy

發表發表於: Thu Feb 06, 2014 11:25 am

啱啱send多左次
回頂端
bull bull
XXX.XXX.210.159

發表發表於: Thu Mar 13, 2014 6:51 pm

hi please pm me thx
回頂端
雞脾菇
XXX.XXX.108.119

發表發表於: Fri Mar 14, 2014 4:56 am

麻煩pm我資料。thx
回頂端
XXX.XXX.62.77

發表發表於: Mon Mar 17, 2014 8:50 pm

PM pls
回頂端
look_within
XXX.XXX.20.192

發表發表於: Wed Mar 19, 2014 12:53 am

可以PM 嗎? 多谢
回頂端
Ling1116
XXX.XXX.208.192

發表發表於: Wed Mar 19, 2014 1:55 am

Can you PM me? Thanks!
回頂端